Uppdaterad 1 april, 2019

Kreditkort med betalningsanmärkning

av Kreditkort med betalningsanmärkning Kreditkort med betalningsanmärkning är i princip omöjligt att hitta idag så vad har man för alternativ? Denna fråga besvarar vi i guiden nedan.
Ekonomiska problem är något alla kan råka ut för och en betalningsanmärkning behöver inte innebära att man är oansvarig. I denna guide går vi över möjligheterna man har att få ett kreditkort med anmärkning och om det finns några andra alternativ för att lösa situationen.

Är det möjligt att ansöka om kreditkort med betalningsanmärkning?

Som det ser ut idag är det extremt svårt att få sin kreditkortsansökan beviljad med en anmärkning. Det går säkerligen att hitta någon kortutgivare som beviljar kreditkort med anmärkning men då får man verkligen göra en djupdykning på nätet. Inte heller något av de kreditkort som vi listar här på Kreditkort.com beviljar kreditkort med anmärkning.

En av de största anledningarna till att det knappt finns ett enda kreditkort som man kan få med en betalningsanmärkning är att kortutgivarna ser det som en stor risk. Dem beviljar dig ett kreditkort i god tro om att krediten kommer återbetalas och att man kan hantera ett kreditkort.

En anmärkning är i de flestas ögon ett tecken på att man inte kan sköta sin ekonomi och är oansvarig. Självfallet behöver det inte vara så, man kan helt enkelt haft otur med en räkning som försvunnit vid en adressändring till exempel. Men planerar man på att ansöka om ett kreditkort från några av de större kortutgivarna i Sverige skall man se till att inte få en betalningsanmärkning på sig.

En anmärkning ligger kvar i tre år från det datum den aktiveras.

Tre tips på hur man undviker en betalningsanmärkning

Att undvika en betalningsanmärkning kanske låter självklart för dem flesta, det är väl bara att sköta sin ekonomi? Ja i de flesta fall är det så lätt. Men det kan uppstå oväntade situationer och därför har vi samlat tre tips som ger bättre förutsättningar för att aldrig få en anmärkning.

 1. Se till att ha full koll på din ekonomi och sätt upp en budget. Har man en tydlig överblick över sina utgifter kan man planera sin ekonomi utefter detta och på sätt alltid ha en ekonomisk buffert vid oväntade utgifter.
 2. Betala alla räkningar och fakturor i tid. Det kan låta självklart men det är lätt hänt att en räkning glöms av eller tappas bort. Att använda sig av autogiro är en bra idé, man vet då att räkningarna med säkerhet kommer betalas i tid.
 3. Ansök inte om kreditkort eller lån som du inte kan hantera. En del kreditkort har årsavgift och på lån ett lån betalar man alltid ränta. Se till att ha en ekonomi som klarar av dem extra kostnaderna.

Alternativ

Som det kanske framgått så har man inte så många alternativ om man väl fått en anmärkning på sig, chansen att bli beviljad ett kreditkort är då väldigt liten.

Det man dock kan göra är att kontakta utgivaren direkt och försöka boka ett personligt möte om möjligt. Man kan då visa upp anställningsbevis och andra dokument som kan intyga att man har en stabil ekonomi och klarar av ett kreditkort. Ett personligt möte är självklart inte en garanti till att man får sin ansökan beviljad men kan möjligtvis öka dina chanser.

Skulle inte det hjälpa har man iallafall gjort det man kan. Då får man räkna med att de större kortutgivarna är ute ur bilden och man får försöka gräva online för att försöka hitta ett kreditkort med betalningsanmärkning.

Tre bra kreditkort med låga krav

Även om kreditkorten nedan inte går att få med en anmärkning har de låga ansökningskrav och används idag av väldigt många i Sverige.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Maxkredit: 100 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 19,99 %
 • Räntefritt: 45 dagar
 • Få bonus på varje köp
 • Gratis uttag i bankomater utomlands
 • Köp resor hos Norwegian med dina poäng
Collector Easycard

Collector Easycard

 • Maxkredit: 30 000kr
 • Årskostnad: 290kr
 • Kreditränta: 19,00 %
 • Räntefritt: 56 dagar
 • 56 dagar räntefri kredit
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd
 • Delbetala i egen takt
 • Egen PIN-kod

Avslutningsvis

Som det framgått i denna guide är det bästa man kan göra att undvika en betalningsanmärkning helt och hållet. Man har då möjligheten att ansöka om vilket kreditkort som helst hos de större aktörerna som re:member flex och Bank Norwegian.

Skulle det i framtiden släppas kreditkort som man kan ansöka om med betalningsanmärkning kommer vi lista dem här på sajten.

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.