Egenskaper

Passar dig som...

Northmill är ett debetkort som är fritt från årsavgift, uttafsavgift och valutaväxlingsavgift. Kortet är tillverkat av återvunnen plast och du kan själv välja färg på kortet. Som innehavare till ett Northmill debetkort kan du välja att föra över dina egna pengar tillkortet eller att använda kontokrediten Revolve, som kan kopplas till kortet.

Varför vi tycker om kortet

 • Ingen årsavgift 
 • inget valutapåslag
 • Direkta insättningar och uttag till sparkonto 
 • Stödjer svensk damfotboll 

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inget lojalitetsprogram
 • Inga försäkringar

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Rätefria dagar 0 dagar.
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Om Northmill

Northmill är ett fintech-bolag som grundades 2006 och har som vision att förbättra människors privatekonomi, erbjuda handlare smarta lösningar samt att göra gränsen mellan in-store och online mindre tydlig. I september 2019 fick Northmill sitt svenska banktillstånd och erbjuder i dagsläget privatpersoner sparande, försäkringar och krediter till refinansiering samt betalningar. En av Northmills mest populära produkter är Reduce som syftar till att hjälpa människor att sänka räntan på befintliga, avbetalningar och diverse privatlån. Northmill Bank AB verkar under tillsyn av Finansinspektionen och omfattas av lagen om bank och finansrörelse. I den här texten kan du läsa mer om Northmill i allmänhet och Northmill i synnerhet. Texten redogör bland annat för eventuella för- och nackdelar med Northmill debetkort. 

Northmill 

Northmill är ett debetkort som är utan årsavgift, uttagsavgift och valutaväxlingsavgift. Det är enkelt att frysa kortet vid behov och du får tillgång till både ett virtuellt och fysiskt kort.

Kredit och kontokredit 

Som innehavare av Northmill debetkort har du inte per automatik en tillgänglig kredit som du kan nyttja. Istället behöver du föra över pengar till kortet och det är dessa pengar som nyttjas vid kortköp.

Northmill erbjuder även något som kallas Revolve vilket är deras kontokredit där du kan ansöka om ett belopp mellan 1 000 - 50 000 kronor utan bindningstid. När du ansöker om deras kontokredit Revolve är det individuell räntesättning (4,90 - 19,90%) som gäller. Vid beviljad ansökan betalas pengarna vanligtvis ut samma dag så länge du har ett konto hos någon av de stora svenska bankerna. 

Reduce

Du som har ett Northmill kort (eller är kund i allmänhet hos Northmill) får tillgång till tjänsten Reduce. Reduce är ett samlingslån som ger Northmills kunder möjligheten att samla olika lån och krediter upp till 300 000 kronor. Så länge du uppfyller Northmills villkor garanterar dem dig sänkt ränta på dina lån och krediter. Det är både helt kostnadsfritt att ansöka om tjänsten Reduce och mycket enkelt att komma igång. Allt du behöver göra är att ladda upp dina fakturor alternativt ange vilka långivare samt lån och krediter du har så tar Northmill hand om resten. När du ansöker om tjänsten Reduce görs en individuell bedömning av din ekonomiska situation för att avgöra hur mycket lägre ränta du kan erbjudas. 

Försäkringar

I dagsläget har Northmill inga försäkringar eller övriga skydd. Men för den som vill finns möjligheten att teckna vissa utvalda försäkringar samt skydd via Northmill Banks hemsida. 

Bonus och förmåner

Northmill har inga bonusar eller förmåner i dagsläget. Däremot har debetkortet ingen årsavgift och du slipper både uttagsavgift och valutaväxlingsavgifter, vilket i sig kan ses som en förmån. 

Övrigt

Northmill Bank stöttar, med sitt unika initiativ “Power of We”, den svenska idrotten i allmänhet och damfotbollen i synnerhet. Över 30 olika föreningar som sträcker sig från division 1 till 5 ingår i den satsning som Northmill gör för damfotbollen. I satsningen ingår bland annat sponsorskap, supporterkamp och en tävling som heter Nordbollen. Detta initiativ syftar till att stödja föreningar och uppmuntra till idrott samt hälsa. Du som har ett Northmill kort, eller är kund i övrigt hos Northmill Bank, bidrar alltså till den svenska damfotbollen. 

Sammanfattning

Eftersom Northmill varken har några bonusar eller förmåner kan det finnas bättre alternativ för dig som vill få ut mer av ett kort. Däremot har kortet ingen årsavgift och du får tillgång till kompletta banktjänster som kund hos Northmill Bank. Med för- och nackdelar i åtanke passar Northmill debetkort dig som vill undvika kostnader utomlands samt vill ha tillgång till olika finansiella tjänster hos en och samma bank. 

Användarrecensioner

1,0 i snittbetyg
 • Dr Eko

  Ingen bank jag rekommenderar om du inte vill ha dina pengar låsta och inte går att röra. Svarar ej på mail och telefonkö i 1 timma varje gång jag försök nå dom! Värdelösa bluffmakare

  2022-07-11

Vad tycker du om Northmill?