Egenskaper

Passar dig som...

N26 Standard är ett debetkort som underlättar hanterandet av vardagliga utgifter. I den tillhörande appen får man varje månad en rapport över inkomster och utgifter, kan göra direkta banköverföringar i realtid och mycket mer. Upp till fem fria kontantuttag i euro kan göras varje månad och det är helt kostnadsfritt att genomföra köp med N26 kortet.

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåslag
 • Banköverföringar i realtid
 • Användarvänlig app

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Endast fria uttag då de görs i euro

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Recension N26 Standard

N26 Standard är ett Mastercard debetkort som ges ut av den tyska banken N26. Kortet klassas alltså inte som ett kreditkort då det inte går att handla på kredit, kortet är istället kopplat till det bankkonto man startar hos N26 i samband med ansökan. Pengar kan sedan föras över till kontot som är kopplat till kortet som skickas ut.

N26 ger totalt ut fyra olika debetkort, dels N26 Standard som vi recenserar här samt N26 You, N26 Metal och N26 Business.

Ansökningsprocessen

Enligt N26 själva tar ansökningsprocessen 8 minuter och dem illustrerar tydligt från start till slut hur processen går till.

Steg 1 – Personlig information

 • Här skall personlig information så som namn, mail adress och födelsedatum fyllas i. Se till att en giltig mail adress används.

Steg 2 – Ladda ned appen

 • Appen finns tillgänglig för både IOS och Android och laddas ner i respektives app butik.

Steg 3 – Verifiera din identitet

 • Väl inne i appen behöver man logga in och verifiera sin identitet.

Steg 4 – Kontot är redo och kortet skickas ut

 • När man verifierat sig är bankkontot klart för användning och kortet kommer att skickas ut till den angivna adressen.

Ansökan kan även ske helt och hållet i appen. Ladda då ner appen och följ instruktionerna på skärmen.

Egen app med flera unika funktioner

N26 bankapp som behövs för att kunna få sitt debitkort ligger i framkant gällande säkerhet och funktioner. I appen går det bland annat logga in med fingertrycksigenkänning och spärra och låsa upp sitt kort.

N26 Spaces

En unik funktion som fortfarande inte är tillgänglig men som är planerad är “spaces”. Denna funktion gör det möjligt att skapa upp till 10 underkonton för att lättare kunna dela upp sin totala kontobalans i olika mindre konton. Exempelvis kan det vara konton för sparande, nöjen, buffert osv.

Dessa underkonton ska också kunna göras till “shared spaces” vilket innebär att man kan bjuda in exempelvis familjemedlemmar till dem delade kontona förutsatt att de också har konton hos N26. Väljer man att använda sig av Shared Spaces när funktionaliteten väl är släppt gäller det att endast bjuda in de personer man litar på. Alla personer som får en inbjudan har full tillgång till de pengar som finns i det delade underkontot.

Direkta banköverföringar

I appen finns en funktion som heter MoneyBeam. Via denna kan man skicka eller motta pengar från de kontakter som man har listade i appen. Banköverföringarna sker direkt, i realtid och är helt kostnadsfria.

I fem enkla steg kan man snabbt göra en banköverföring via MoneyBeam.

Skicka pengar i 19 olika valutor

Med Wise som finns inbyggt i N26 appen kan man skicka pengar i 19 olika valutor. Valutaväxling kan tillkomma beroende på det land och valuta man skickar pengarna i.

Fria uttag i euro

Med N26 är kontantuttag kostnadsfria då dem görs i euro men endast upp till fem uttag per kalendermånad. Efter fem uttag tas en avgift om 2 € per ytterligare uttag som görs med kortet.

Är bankkontot hos N26 med tillhörande debitkort helt kostnadsfritt?
Jag har tappat bort mitt kort, kan jag beställa ett nytt?
Är det säkert att använda sig av N26 appen?

Vad tycker våra användare om kortet?

3,0 i snittbetyg
 • Martin Löfgren

  2024-02-27

  Har funkat kanon för mig. Har haft det i flera år och använder det för uttag utomlands. Funkar även med Apple Pay

  Daniella Norén

  2024-02-28

  Tack för att du delar din positiva upplevelse! Det glädjer oss att höra att tjänsten har fungerat så bra för dig under flera år.

 • Debora Kembe kaya

  2020-11-17

  Hej varför kan jag inte skaffa detta bankkort jag ha försökt det står om att jag ska kontakta er . Mitt namn är Debora Kembe kaya. Födelsedatum 1996 04 04. Kan ni kolla vad är problemet

Vad tycker du om N26 Standard?