Mathilda Svensson

mathilda@kreditkort.com

Mathilda har varit en del av teamet sedan 2021 och arbetar främst med att uppdatera våra kategorisidor samt besluta vilket nytt innehåll som ska publiceras. Hon är ständigt på jakt efter nya sätt att maximera sina poäng och använda dem för att resa världen runt och uppleva nya kulturer. Hennes expertis inom detta område har gjort henne till en värdefull tillgång för kreditkort.com och hon delar gärna med sig av sina tips och råd till våra användare.

Mathilda har en imponerande akademisk bakgrund med en examen från Göteborgs universitets masterprogram i finans. Hennes utbildning har gett henne en djupgående förståelse för den finansiella sektorn, och hon använder denna kunskap till att skapa innehåll som är informativt, användbart och tillförlitligt.

Utöver sin passion för kreditkort och ekonomi, så älskar Mathilda att laga mat och testa nya recept på sin fritid. Hon finner avkoppling i köket och inspireras av maträtter från hela världen.

Mathilda är född och uppvuxen i Göteborg. Hon är stolt över att vara en del av kreditkort.com-teamet och ser fram emot att fortsätta att hjälpa användare att ta smartare beslut när det gäller deras kreditkort och personliga finanser.

Senaste artiklarna

Refunder Pay avslutas

Det populära cashback-kortet Refunder Pay kommer att upphöra den 9 juni, då DNB bank, kortets utgivare, avslutar sin verksamhet i Sverige. Trots detta fortsätter Refunder.se att fungera som vanligt, erbjuder cashback och rabatter. Läs vidare för att se vad detta innebär för dig som kund och vilka alternativ som finns tillgängliga för ett nytt kreditkort.

Publicerad 4/12/2024
Kommer kreditkortsräntan att sänkas under 2024?

Ett flertal kreditkort har fått höjd ränta under 2022 eller 2023. Detta efter att styrräntan har höjts kraftigt under dessa år. Innebär det att kreditkortsräntorna kommer att sänkas under 2024 om styrräntan sänks? Troligtvis inte….

Publicerad 2/19/2024
Effektiv ränta på kreditkort

Denna artikel förklarar vad effektiv ränta på kreditkort innebär och varför det är viktigt att förstå detta när du väljer kort. Vi går igenom hur den beräknas och hur den påverkar dina kostnader, för att hjälpa dig göra ett mer informerat val av kreditkort.

Publicerad 1/25/2024
Så får du gratis ID-skydd

Upptäck hur du kan skydda din identitet och personliga information med gratis ID-skydd. I denna artikel guidar vi dig genom olika alternativ för kostnadsfritt ID-skydd, från banker till säkerhetsföretag, och visar hur du kan använda dessa tjänster för att säkra din identitet effektivt och utan kostnad.

Publicerad 1/25/2024
Friends Arena blir Strawberry Arena

I mitten av januari blev det klart att Friends Arena byter namn till Strawberry Arena. Detta efter att hotellkedjan Strawberry köpt namnrättigheterna. På hotellkedjans Facebooksida anges att det väntar ”extra förmåner” för medlemmar hos Strawberry. 

Publicerad 1/16/2024

Granskade artiklar

Kortet DNB läggs ner

Använder du DNB-kortet idag när du handlar? Då är det här viktig information för dig då DNB-kortet upphör den 1 mars 2024. Fortsätt läsa om vad det innebär för dig och vilka liknande kort du kan byta till.

Publicerad 1/10/2024
SAS lämnar Star Alliance för Sky Team

I en överraskande utveckling har Scandinavian Airlines (SAS) meddelat att de kommer att lämna Star Alliance, en av världens största flygallianser, för att gå med i Sky Team.

Publicerad 10/4/2023
P.F.C. lägger ner

P.F.C. – en ekonomisk tjänst med debetkort och en tillhörande app, lägger ner den 22a september. Anledningen uppges vara bristande lönsamhet. Lennart Ågren, VD och grundare till Svea bank, som sedan starten 2018 varit delägare och de senaste två åren helägare säger till Breakit att "Vi har sett att det inte flyger, det är inte tillräckligt stor business."

Publicerad 9/22/2023
Refunder Pay uppdaterar sitt system för cashback

Refunder Pay, som av många anses som ett av det bästa cashbackkorten på marknaden med 1% cashback på alla köp, uppdaterar nu sina regler för hur cashbacken kan tjänas in. Enligt ledningen på Refunder blev det helt enkelt lite för dyrt att ge ut 1% cashback på alla köp. Systemet görs nu om så att man får mer cashback när man handlar via Refunders samarbetspartners (köp där Refunder också tjänar mer pengar) och mindre i övriga butiker. Målet med förändringen är att göra det bättre för Refunders medlemmar, och för dig som handlar mycket online via Refunder kommer det nya systemet därför innebära att du får ännu mer cashback än tidigare.

Publicerad 6/30/2023
Anders tycker till om sitt Refunder Pay kreditkort

I en intervju med Anders, en entusiastisk användare av Refunder Pay-kortet, delar han med sig av sina erfarenheter och åsikter om kreditkortet och hur det har påverkat hans ekonomi. Anders anser att Refunder Pay är ett attraktivt alternativ till traditionella kreditkort tack vare dess generösa cashback, försäkringar och rabatter.

Publicerad 4/17/2023