Vår historia

Under våren 2017 lanserades Kreditkort.com och blev snabbt en av Sveriges mest populära jämförelsesajter för kreditkort. Sedan dess har vi fortsatt förbättra sajten med målet att bli den absolut bästa jämförelsesajten av kreditkort i Sverige.

Vision

Kreditkort.com lanserades med en vision om att erbjuda snabb och enkel jämförelse av Sveriges bästa kreditkort. Vi vill helt enkelt skapa en plattform där du, helt kostnadsfritt ska kunna jämföra och ansöka om kreditkort oavsett korttyp. Vi anser att det aldrig går att uppnå sin vision helt och hållet.

Vårt team

Sedan 2018 har Daniella varit en värdefull redaktör på Kreditkort.com med en imponerande erfarenhet inom finans och privatekonomi. Med sin kunniga och engagerade inställning har hon blivit en ovärderlig medlem i teamet.

Som en kunnig och erfaren finansexpert har Daniella utvecklat ett skarpt öga för att identifiera de bästa produkterna på marknaden.

Favoritkort: Bank Norwegian

David hanterar kontakten med våra samarbetspartners. Om du är intresserad av att inleda ett partnerskap med oss, är han personen du ska vända dig till. Så tveka inte att kontakta David för att ta det första steget mot ett framgångsrikt samarbete.

Favoritkort: Re:member Flex

Mathilda är en kunnig och passionerad innehållsansvarig som har varit en del av Kreditkort.com sedan 2021. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort har gjort henne till en ovärderlig medlem av vårt team. Mathilda är inte bara en expert på att spara pengar med hjälp av kreditkort, hon är också en ivrig användare själv.


Favoritkort: Resurs Gold

Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi. 

Favoritkort: Bank Norwegian

Håkan är en erfaren skribent på Kreditkort.com sedan 2021. Håkan fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Håkans akademiska bakgrund från Göteborgs Universitet ger honom breda kunskaper, som används i hans arbete med digitala kort och betaltjänster.

Favoritkort: Coop Mastercard

Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.

Favoritkort: Re:member Flex

+10 års erfarenhet
+100 recenserade kort
5 Antal länder vi finns i

Några av våra samarbetspartners:

Resurs
Collector
re:member
Swedbank
Ikano Visa
Bank Norwegian

Det handlar inte bara om vad vi gör, utan hur vi gör det

 • Ansvar
  Ansvar

  Vi tar vårt arbete på största allvar och det innebär att vi tar ett stort ansvar för allt vi gör. Alla kortutgivare som vi listar här på Kreditkort.com, oavsett om det är Visa eller Mastercard, jämförs opartiskt.

 • Ärlighet & Neutralitet
  Ärlighet & Neutralitet

  Vår ambition är att fasthålla en neutralitet genom en opartisk granskning av olika kreditkort. På Kreditkort.com får du ärliga omdömmen och betygsättningar för alla kreditkort.

 • Transparens
  Transparens

  Genom att bibehålla en transparens genom alla våra granskningar kan vi erbjuda gedigna och pålitliga underlag, så att våra besökare kan vägledas inför valet av kreditkort.

 • Vår affärsmodell
  Vår affärsmodell

  Kreditkort.com arbetar för att förenkla valet av kreditkort för våra besökare. Genom oberoende och trovärdiga jämförelser av kreditkort, kan vi hjälpa våra besökare att hitta det rätta kreditkortet för deras behov och livsstil.

Så recenserar vi kreditkort - i 4 steg

Vi på kreditkort.com har mer än 10 års erfarenhet av att recensera kreditkort. Vår ambition med recensionerna är att ge en så rättvisande bild som möjligt de kort som finns på marknaden för att hjälpa våra läsare att välja det kort som passar dem bäst. Vi tittar på förmåner och kostnader för att reda ut vilket kort som ger mest värde för pengarna. I varje recension går vi igenom följande steg:

1

Vi samlar in fakta

När vi recenserar ett nytt kort börjar vi med att samla in fakta om kortet, framför allt från kortutgivarens hemsida. Vad kostar kortet, vilka förmåner har det och vad är villkoren? Vi försöker också leta upp andra saker som är unika med kortet. För att få reda på vad kortets användare tycker kollar vi också in olika hemsidor med användarrecensioner.

2

Vi beskriver kortet för läsaren

Den fakta vi samlat in sammanfattas nu i en text där vi utan att värdera beskriver kortets olika egenskaper. Denna text har olika underrubriker där till exempel reward-system, försäkringar, kreditvillkor och hur kortet är på resor avhandlas. Vi försöker här vara så neutrala som möjligt och ta upp både positiva och negativa aspekter med kortet.

De krav som kortutgivaren ställer vid ansökan sammanfattas i en egen faktaruta. I en annan ruta listas alla kortets kostnader.

3

Vi jämför kreditkortet och sammanställer för och nackdelar

Det är nu dags att recensera kortet. När vi gör det utgår vi från kortets kostnader och jämför det med vilka förmåner kortet har. Eftersom olika kort är bra för olika ändamål har vi här också i åtanke vem kortet är till för och hur det ska användas. Målet är att läsaren ska förstå vad som gör att detta kort sticker ut (om det gör det) från liknande kort. Faktorer vi väger in är till exempel eventuella bonusprogram, rabatter och vilka försäkringar som ingår. Vi tittar även på kortets användarvänlighet och eventuell kortapp, samt hur tydliga kreditvillkor och avgifter är.  

Kortets för och nackdelar sammanfattas sedan under rubrikerna ”Varför vi tycker om kortet” och ”Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre”.

4

Till vem passar kortet?

Avslutningsvis skriver vi den sammanfattning som inleder recensionen. Vi beskriver här vem kortet vänder sig till och vad som gör kortet unikt.