Topplista: Bäst kreditkort per kategori 2024

Om du är ute efter det bästa kreditkortet så har du kommit till helt rätt ställe. Hos oss kan du enkelt jämföra och ansöka om de bästa kreditkorten på den svenska marknaden. Vi på Kreditkort.com har recenserat över 120 kreditkort och jämfört de sinsemellan för att hitta det bästa kortet.

Nedan har vi rankat de allra bästa kreditkorten i Sverige inom utvalda kategorier:

 1. 1
  Bank Norwegian:

  Bäst kreditkort i Sverige

 2. 2
  Collector Easyliving:

  Bäst kort utomalnds

 3. 3
  Coop Mastercard:

  Bästa matkortet

 4. 4
  Resurs Gold:

  Bäst kreditkort med bonus

 5. 5
  Resurs Classic:

  Bäst gratis kreditkort

 6. 6
  Resurs World:

  Bäst premiumkort för exklusivitet och lyx

1.

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet i Sverige, det är välkänt för sitt förmånliga kreditkort som kombinerar generös cashback, inga valutapåslag vid utlandsinköp och omfattande reseförsäkringar. Detta gör det till ett optimalt val för både resenärer och vardagsanvändare som vill spara pengar och få extra trygghet under sina resor. Dessutom erbjuder Bank Norwegian flexibla återbetalningsalternativ och hög säkerhet, vilket gör kortet till en pålitlig partner både online och offline.

Med Bank Norwegian kreditkort får användare också tillgång till förmånliga räntevillkor och enkel hantering av sina finansiella transaktioner. Det är ett kreditkort som sätter användarens behov i fokus genom att erbjuda praktiska förmåner och ekonomiska fördelar, vilket gör det till ett av de mest attraktiva alternativen på marknaden idag.

Årsavgift 0 kr
Ränta 21,99 %
Effektiv ränta 24,35 %
Max kredit 150 000 kr
Räntefria dagar 45 dagar
Ansök nu
2.

Collector Easyliving

Collector Easyliving

Collector Easyliving är ett utmärkt kort att ha med sig utomlands på grund av flera anledningar. För det första erbjuder kortet ingen uttagsavgift, vilket innebär att du kan ta ut pengar i bankomater utan extra kostnader. Dessutom har kortet ingen valutaväxlingsavgift, vilket sparar dig pengar när du handlar i utländska valutor.

En annan fördel är den inkluderade reseförsäkringen, som ger dig trygghet och skydd om något oväntat skulle inträffa under resan. Sammanfattningsvis gör dessa fördelar Collector Easyliving till ett pålitligt och kostnadseffektivt val för resenärer.

Årsavgift 195 kr
Ränta 18,67 %
Effektiv ränta 17,65 %
Max kredit 50 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
Ansök nu
3.

Coop Mastercard

Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett utmärkt matkort som erbjuder flera fördelar för den som vill maximera sina besparingar och förmåner vid matinköp. För det första ger kortet bonuspoäng på alla köp, vilket innebär att varje spenderad krona ger dig poäng som kan användas för att handla i Coop-butiker. Dessutom får du extra bonuspoäng på alla köp hos Coop, vilket gör det ännu mer fördelaktigt att använda kortet för dina dagliga matinköp. Kortet har ingen årsavgift, vilket gör det kostnadseffektivt att äga.

Sammantaget gör dessa förmåner Coop Mastercard till ett smart val för den som vill få ut mer av sina matinköp och samla värdefulla bonuspoäng.

Årsavgift 295 kr
Ränta 19,95 %
Effektiv ränta 20,51 %
Max kredit 100 000 kr
Räntefria dagar 55 dagar
Ansök nu
4.

Resurs Gold

Resurs Gold

Vill du ha ett kreditkort där du har möjlighet att få bonuspoäng på dina köp? Då är det ett kreditkort med bonus som du ska ha! Resurs Gold är ett kreditkort med bonus i världsklass där alla köp är bonusgrundande. Det innebär att du samlar poäng för alla köp och betalningar som genomförs med kortet. Bonuspoängen kan sedan växlas in mot såväl resor och hotellövernattningar som varor och upplevelser.

Kortet kan även användas som ett resekort tack vare den kompletterande reseförsäkringen som ingår som en del av resan betalas med kortet. Resurs Gold har förvisso en årsavgift, men den är så pass låg att förmånerna väger mycket tyngre. Är du på jakt efter det bästa kreditkortet 2024 som erbjuder möjligheten att samla poäng på alla köp, är bonuskortet Resurs Gold det rätta kreditkortet för dig.

Årsavgift 245 kr
Ränta 12,36 - 17,32 %
Effektiv ränta 20,95 - 27,43 %
Max kredit 150 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Ansök nu
5.

Resurs Classic

Resurs Classic

Det finns kreditkort som stället lägre krav på dig som ansöker och som därmed är enklare att få. Skulle du exempelvis ha en låg inkomst, ha flera pågående lån och krediter eller ha många kreditupplysningar kan det vara svårare att beviljas ett kreditkort. Då kan det vara fördelaktigt att välja ett kreditkort med låga krav. Det bästa kreditkortet 2024 som är lätt att få är Resurs Classic.

Med Resurs Classic kan du ta del av 60 räntefria dagar så att du kan betala din utnyttjade kredit i en takt som passar dig, dessutom är kortet utan årsavgift. Ser du till att återbetala den utnyttjade krediten inom de räntefria dagar tillkommer inga extra avgifter och kortet bli således helt gratis att äga och använda. Kortet har en hög beviljandegrad då det ställer låga krav på dig som kortsökare.

Årsavgift 0 kr
Ränta 14,36 - 19,32 %
Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
Max kredit 30 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Ansök nu
6.

Resurs World

Resurs World

Premiumkort eller VIP-kort som de också kallas, är de mest exklusiva och lyxiga kort som du kan äga. Det som gör dessa kort så exklusiva är de lyxiga och påkostade förmånerna som korten erbjuder.

Vill du ha mer lyx i vardagen är det ett premuimkort som du ska ha! Resurs World är Resurs mest exklusiva kreditkort och är det bästa kreditkortet 2024 bland alla VIP-kort. Här ingår såväl concierge service som fri loungetillgång på en mängd olika flygplatslounger världen över. Alla köp är bonusgrundande och en välkomstbonus om 10 000 poäng betalas ut då ditt kort blir beviljat. Likt Bank Norwegian ingår en kompletterande reseförsäkring som gäller då minst 75% av resans värde betalas med Resurs World.

Årsavgift 1 068 kr
Ränta 17,32 %
Effektiv ränta 26,12 %
Max kredit 200 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
Ansök nu

Vilket kreditkort är bäst?

Olika kreditkort har olika förmåner och villkor som lämpar sig bättre för olika livsstilar och ekonomiska förutsättningar. Därför är det viktigt att noggrant jämföra olika kort för att hitta det bästa kreditkortet för just dig. Oavsett om du är på jakt efter det bästa kreditkortet för tankning eller det bästa kreditkortet för resan, hittar du en komplett lista på de bästa kreditkorten 2024 inom alla kategorier hos oss!

Kreditkort kan vara extra förmånliga för olika typer av användningsområden. Exempelvis så kan ett resekort vara det bästa kreditkortet 2024 för den som ofta reser, medan det bästa kreditkortet med cashback lämpar sig bättre för någon annan. För att du lättare ska hitta det bästa kreditkortet 2024 som passar just dig, har vi delat upp kreditkorten i olika kategorier och utsett en vinnare inom varje kategori. Även om ett kort utses till en vinnare inom sin kategori, är det inte självklart att det kortet passar just dig. Se alltid till att läsa på om och jämföra olika kort för att hitta det bästa kreditkortet 2024 utefter dina önskemål.

Hur vi jämför kreditkorten i vårt bäst i test 2024

 • Kreditvillkor
  Kreditvillkor

  För att vara det bästa kreditkortet 2024 gäller det att erbjuda bra ränte- och betalningsvillkor. Dessa villkor bör även framgå tydligt.

 • Bonusar & Cashback
  Bonusar & Cashback

  Konkurrensen är tuff när det handlar om att vara bäst i kreditkorts-Sverige. Bra bonusar & cashback höjer ett kreditkorts betyg avsevärt då det kan väga upp en eventuell årsavgift.

 • Försäkringar
  Försäkringar

  Många kreditkort erbjuder bra försäkringar, framförallt handlar det ofta om reseförsäkringar. En bra reseförsäkring är viktigt för att kunna koras till det bästa kreditkortet 2024. Andra eventuella försäkringar är bara en stor bonus.

 • Årskostnad
  Årskostnad

  Årskostnad på kortet måste ställas i kontrast till de förmåner som kortet erbjuder. En hög årskostnad behöver inte betyda att kortet är värt att skaffa. Men en hög årsavgift kräver att kortet är utrustat med flera bra förmåner som väger upp för avgiften.

 • Information & Tydlighet
  Information & Tydlighet

  De bästa kreditkorten skall på ett enkelt och tydligt sätt informera om sina priser och villkor. Det är viktigt att du som kund känner att du till 100% förstår vad för avtal du signerar vid ansökan.

 • Förmåner
  Förmåner

  Ju fler förmåner, desto bättre. Det bästa kreditkortet 2024 ska erbjuda flera förmåner till dig som kortägare och vi tittar alltid noggrant på ett kreditkorts förmåner när vi betygsätter kreditkorten här på Kreditkort.com. Vi granskar alla kort och deras förmåner i detalj och all information om korten hittar du i recensionerna.

bäst kreditkort

Jämför kreditkort

Använd Kreditkort.com för att jämföra och hitta det bästa kreditkortet för dig. Ta del av våra recensioner innan du bestämmer dig för ett kort. I recensionerna hittar du detaljerad information kring kortets olika förmåner och villkor, samt en utförlig beskrivning av kortets för- och nackdelar. På så vis få du en klar överblick och kan jämföra alla kreditkort mot varandra, för att sedan kunna välja det bästa kreditkortet 2024 som passar dina finansiella förutsättningar samt önskemål.

Vilket kreditkort är bäst för mig?

När man skall välja det bästa kreditkortet 2024 så finns det flera saker som är viktiga att ha i åtanke. Först och främst måste du avgöra vad för typ av kort det är du söker. Kolla igenom de olika kategorierna vi har här på Kreditkort.com och se vad som stämmer överens mest med vad du eftersöker i ett kort. Nedan är två exempel på frågor du kan ställa dig själv innan du börjar jämföra de bästa kreditkorten 2024.

 • Skall kreditkortet användas före och under resan? - Om detta är fallet så är resekort en given kategori för dig att kolla närmre på. Under resekort hittar du de bästa korten att resa med, både när det kommer till bokning av resa samt shoppande utomlands.
 • Skall kortet endast användas för att tanka bilen? - Om du endast vill ha ett kreditkort för att betala för drivmedel så är tankkort det som gäller. Dessa kort är utformade för att ge dig maximalt med rabatter och förmåner då du använder kreditkortet när du tankar bilen eller annat fordon.

Tänk igenom vad du ämnar använda ditt kort till och börja sedan fördjupa dig i rätt kortkategori. När valet av kategori är gjort är det dags att i mer detalj jämföra kortens för- och nackdelar. Jämför avgifter, lojalitetsprogram, försäkringar och övriga förmåner. Se till att ditt val landar i ett kort som gynnar dig så mycket som möjligt utefter hur du tänkt använda ditt nya kreditkort. Det bästa kreditkortet 2024 är det kortet som erbjuder förmåner som gynnar och passar just dig bäst!

Snabb jämförelse av bäst kreditkort

Nedan följer en enkel jämförelse av några av de bästa kreditkorten på marknaden:

Collector EasylivingBank NorwegianCoop Mastercard
Kreditkort Collector Easyliving Bank Norwegian Coop Mastercard
Fördelar
 • Inget valutapåslag
 • Omfattande reseförsäkringspaket
 • Koppla till SAS EuroBonus
 • Reseförsäkringar
 • 6 veckors räntefri kredit
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Samla poäng på alla köp
 • Extra bonus vid köp hos Norwegian
 • Bonus på allt
 • Perfekt kort för Coop kunder
 • 55 dagar räntefri kredit
Nackdelar
 • Inget lojalitetsprogram
 • Årsavgift efter första året
 • Valutapåslag på 1,75 %
 • Inget extrakort
 • Ingen dagligvaruförsäkring
 • Årsavgift efter första året
Läs mer Detaljerad info Detaljerad info Detaljerad info
Ansök Ansök Ansök Ansök
För att hitta det förmånligaste kreditkortet bör du jämföra kortens för- och nackdelar. Nackdelar, speciellt i form av avgifter, kan enkelt vägas upp av förmåner som bonus och rabatter. Det är därför inte säkert att ett gratis kreditkort blir bäst i längden.  - Kreditkort.com

Tips: Två bra kreditkort att kombinera

Som vi pratat om tidigare så är det svårt att säga vilket som är det bästa kreditkortet eftersom olika kreditkort är bäst vid olika tillfällen. Beroende på din livssituation så kan därför den bästa lösningen vara att kombinera två olika kreditkort. Två kreditkort som kompletterar varandra bra är Re:member Flex och Collector Easyliving. 

Re:member Flex har bra kreditvillkor och har marknadens lägsta ränta för dig med god kreditvärdighet. Dessutom erbjuder kortet en rad olika rabatter, till exempel på drivmedel från Preem. Om du spenderar mycket tid utomlands är Collector Easyliving däremot bättre eftersom det saknar valutapåslag och dessutom har förmånliga reseförsäkringar. Collectors kort är gratis första året och kostar därefter 195 kronor. En avgift du lätt tjänar in om du spenderar mer än 10 000 kronor om året utomlands.

Tre saker att tänka på när du jämför kreditkort

När du ska jämföra kreditkort bör du tänka på följande:

1

Hur du planerar att använda kortet. Detta styr nämligen vilka kostnader och förmåner som är relevanta för dig att fokusera på. Om du alltid har pengar kvar på kontot i slutet av månaden spelar till exempel kreditvillkor och ränta mindre roll. Och den som max reser utomlands någon vecka om året påverkas inte i högre grad av växlingsavgifter på ett par procent. 

2

Vad kortet kostar. Här ska du titta på årsavgiften samt övriga kostnader som du kommer drabbas av, till exempel valutapåslag om du reser mycket.

3

Vilka förmåner kortet har. Här ska du bara ta hänsyn till de förmåner du vet att du garanterat kommer att använda. En förmån som alla garanterat drar nytta av är bonus. Om du till exempel får 0,5 procent bonus på allt du handlar och du uppskattar att du kommer handla för 5000 i månaden betyder det 500 kronor om året. Denna summa kan du dra av från kortets eventuella årsavgift vilket betyder att ett kort med årsavgift på ett par hundra med bonus kan bli billigare än ett gratis kort som saknar bonus.

Räkna på hur mycket ditt kreditkort kommer att kosta dig

Välj din kredit

Inga resultat

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

Bank Norwegian Bank Norwegian
 • Ränta 21,99 %
 • Total kostnad 4 581 kr
 • Total återbetalning 24 581 kr
 • Månadsbetalning 1 024 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Så ansöker du om det bästa kreditkortet

För att ansöka om det bästa kreditkortet bör du börja med att tänka igenom vilken typ av kreditkort du behöver. Vill du till exempel ha ett som är gratis eller ett som ger dig exklusiva förmåner? När du väl bestämt dig bör du använda en jämförelsesajt som denna för att på ett enkelt sätt kunna få information om och jämföra korten i den kategori du är intresserad av. När du slutligen hittat ett kort kan du enkelt klicka dig vidare till ansökan.

De allra flesta kreditkort har idag en helt digital ansökningsprocess som består av att fylla i olika uppgifter, som inkomst och boendeform, samt att legitimera sig med bankID. När du gjort detta görs en kreditupplysning med UC. Baserat på informationen som du lämnat och som framkommer i kreditupplysningen bestäms sedan huruvida du blir beviljad något kort samt vilken kreditgräns du får.

Bästa första kreditkortet

För dig som ska skaffa ditt första kreditkort så rekommenderar vi Resurs Classic. Detta eftersom det är enkelt att få, även för dig som just fyllt 18 och skaffat ditt första jobb. Dessutom saknar kortet årsavgift vilket är bra om du inte är helt säker på att kreditkort är något för dig. 

Hur får jag bäst bonus på kreditkortet?

Många kreditkort har olika former av bonusprogram. Du bör välja ett kreditkort som ger hög bonus på det du handlar ofta. Olika kort har olika system för bonus. Medan vissa ger samma bonus på alla inköp ger andra en högre bonus i vissa butiker och ingen alls i andra. Genom att analysera ditt köpmönster innan du väljer kort alternativt kombinera flera olika kort kan du optimera din bonus.

Tänk också på hur du kan ta ut bonusen. Det bästa är bonus i form av cashback, det vill säga pengar som betalas ut till ditt kortkonto så att du behöver betala mindre på nästa faktura. Många kort ger i stället ut bonusen i form av värdecheckar. I dessa fall är det viktigt att värdecheckarna kan användas till något du ändå skulle ha handlat.

Vilket är Sveriges bästa kreditkort?

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet i Sverige. Vi baserar detta betyg på alla förmåner och egenskaper Bank Norwegian erbjuder. De erbjuder cashpoints vid varje köp du gör och extra bonus om du gör köp hos Norwegian, de har sex veckor räntefri kredit, reseförsäkringar och inga uttagsavgifter. De går att koppla till mobilen genom antingen Apple Pay eller Google Pay. Kortet har en maxkredit på hela 150 000 kr.

Vilket kreditkort är mest förmånligt?

Resurs World är det kreditkort som har flest förmåner. Det ingår bonuspoäng på alla köp, reseförsäkring för hela familjen och en hög kreditlimit. Resurs World erbjuder dessutom förmåner som många andra kort inte har som till exempel lounge access och concierge service.

Vilket kort ska man välja?

Du bör välja det kort som är mest förmånligt för dig personligen. Därför är det viktigt att se över vilka förmåner man främst kommer att använda. Om man sällan reser kanske det inte är mest fördelaktigt att använda ett kort med lounge access. Välj det kort som du kommer få flest fördelar från och försök tänka ut vilka fördelar som väger tyngst. På så sätt kommer du hitta det bästa kortet efter dina behov och önskemål.

Är det bra att ha kreditkort?

Kreditkort kan vara bra att ha så länge man använder det på rätt sätt. Med ett kreditkort får man en tillgänglig kredit, vilket kan vara fördelaktigt om man inte sparat undan en buffert och oväntade utgifter dyker upp. Du kan med hjälp av ett kreditkort antingen delbetala eller skjuta upp en betalning.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Resurs classic är det lättaste kreditkortet att få. De erbjuder en låg kreditgräns och har låga krav. Det krävs endast att du fyllt 18 år, har fast anställning och inte har några obetalda skulder eller betalningsanmärkningar.

Frågor och svar om det bästa kreditkortet 2024

Vilket är det bästa kreditkortet?
Vad menas egentligen med "bäst kreditkort"?
Är alla de bästa korten gratis?
Hur lång tid tar det innan kortet kommer?
Hur hittar jag det bästa kreditkortet?
Vilket är Sveriges bästa kreditkort?

Håkan är en erfaren skribent på Kreditkort.com sedan 2021. Håkan fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Senast uppdaterad Jun 20, 2024