bäst kreditkort

Hitta det bästa kreditkortet 2023 med oss

Använd Kreditkort.com för att jämföra och hitta det bästa kreditkortet för dig. Ta del av våra recensioner innan du bestämmer dig för ett kort. I recensionerna hittar du detaljerad information kring kortets olika förmåner och villkor, samt en utförlig beskrivning av kortets för- och nackdelar. På så vis få du en klar överblick och kan jämföra alla kreditkort mot varandra, för att sedan kunna välja det bästa kreditkortet 2023 som passar dina finansiella förutsättningar samt önskemål.

Bäst kreditkort per användningsområde

Olika kreditkort har olika förmåner och villkor som lämpar sig bättre för olika livsstilar och ekonomiska förutsättningar. Därför är det viktigt att jämföra olika kort för att hitta det bästa kreditkortet för just dig. Oavsett om du är på jakt efter det bästa kreditkortet för tankning eller det bästa kreditkortet för resan, hittar du en komplett lista på de bästa kreditkorten 2023 inom alla kategorier hos oss!

Kreditkort kan vara extra förmånliga för olika typer av användningsområden. Exempelvis så kan ett resekort vara det bästa kreditkortet 2023 då det passar bäst för den som ofta reser, medan det bästa kreditkortet med cashback lämpar sig bättre för någon annan. För att du lättare ska hitta det bästa kreditkortet 2023 som passar just dig, har vi delat upp kreditkorten i olika kategorier och utsett en vinnare inom varje kategori. Även om ett kort utses till en vinnare inom sin kategori, är det inte självklart att det kortet passar just dig. Se alltid till att läsa på om och jämföra olika kort för att hitta det bästa kreditkortet 2023 utefter dina önskemål.

Topp 5 bästa kreditkorten

Om du är ute efter det bästa kreditkortet så har du kommit till helt rätt ställe. Hos oss kan du enkelt jämföra och ansöka om de bästa kreditkorten på den svenska marknaden. Vi på Kreditkort.com har recenserat över 100 kreditkort och jämfört de sinsemellan för att hitta det bästa kortet. Nedan har vi rankat de allra bästa kreditkorten i Sverige inom utvalda kategorier.

#1 Resurs Gold

Resurs Gold Till ansökan Ansök säkert hos Resurs Bank
Läs mer
 • Maxkredit 150 000 kr
 • Årskostnad 245 kr
 • Effektiv ränta 20,95 - 27,43 %

Vill du ha ett kreditkort där du har möjlighet att få bonuspoäng på dina köp? Då är det ett kreditkort med bonus som du ska ha! Resurs Gold är ett kreditkort med bonus i världsklass där alla köp är bonusgrundande. Det innebär att du samlar poäng för alla köp och betalningar som genomförs med kortet. Bonuspoängen kan sedan växlas in mot såväl resor och hotellövernattningar som varor och upplevelser.

Kortet kan även användas som ett resekort tack vare den kompletterande reseförsäkringen som ingår om en del av resan betalas med kortet. Resurs Gold har förvisso en årsavgift, men den är så pass låg att förmånerna väger mycket tyngre. Är du på jakt efter det bästa kreditkortet 2023 som erbjuder möjligheten att samla poäng på alla köp, är bonuskortet Resurs Gold det rätta kreditkortet för dig.

#2 Marginalen Gold

Marginalen Gold Till ansökan Ansök säkert hos Marginalen Bank
Läs mer
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Årskostnad 0 kr 195 kr
 • Effektiv ränta 17,73 %

Vill du tjäna pengar när du handlar? Då ska du välja ett kreditkort med cashback! Cashback kreditkort ger dig pengar tillbaka för betalningar som genomförs med kortet. Med Marginalen Gold får du upp till 25% i återbäring för köp i de 300 anslutna butikerna. Återbäringen kan sedan betalas ut till ditt kortkonto.

Marginalen Goldl är även ett riktigt bra kort att ha med sig på resan. Det ingår flera smarta reseförsäkringar som ger ersättning vid försening, avbeställning och självrisk.

#3 Resurs Classic

Resurs Classic Till ansökan Ansök säkert hos Resurs
Läs mer
 • Maxkredit 30 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %

Det finns kreditkort som stället lägre krav på dig som ansöker och som därmed är enklare att få. Skulle du exempelvis ha en låg inkomst, ha flera pågående lån och krediter eller ha många kreditupplysningar kan det vara svårare att beviljas ett kreditkort. Då kan det vara fördelaktigt att välja ett kreditkort med låga krav. Det bästa kreditkortet 2023 som är lätt att få är Resurs Classic.

Med Resurs Classic kan du ta del av 60 räntefria dagar så att du kan betala din utnyttjade kredit i en takt som passar dig, dessutom är kortet utan årsavgift. Ser du till att återbetala den utnyttjade krediten inom de räntefria dagar tillkommer inga extra avgifter och kortet bli således helt gratis att äga och använda. Kortet har en hög beviljandegrad då det ställer låga krav på dig som kortsökare.

#4 Marginalen Traveller

Marginalen Traveller Till ansökan Ansök säkert hos Marginalen Bank
Läs mer
 • Maxkredit 150 000 kr
 • Årskostnad 0 kr 395 kr
 • Effektiv ränta 18,99 %

Det finns kreditkort som erbjuder förmåner för resan. Detta kreditkort är bäst för resor eftersom det ingår flera reseförsäkringar och ett bonusprogram som ger rabatt på flygbiljetter, hotell och upplevelser. Om du främst vill skaffa ett kreditkort för reseförmånerna är detta kreditkortet för dig. Det bästa kreditkortet för resan 2023 är Marginalen Traveller.

Med Marginalen Traveller kan du ta del av 50 räntefria dagar så att du kan betala din utnyttjade kredit i en takt som passar dig, dessutom är kortet utan årsavgift första året. Du får även tillgång till 2 betalningsfria månader per år, då du inte behöver betala en enda krona på fakturan.

#5 bästa kreditkortet

Resurs World Till ansökan Ansök säkert hos Resurs
Läs mer
 • Maxkredit 200 000 kr
 • Årskostnad 1 068 kr
 • Effektiv ränta 26,12 %

Premiumkort eller VIP-kort som de också kallas, är de mest exklusiva och lyxiga kort som du kan äga. Det som gör dessa kort så exklusiva är de lyxiga och påkostade förmånerna som korten erbjuder.

Vill du ha mer lyx i vardagen är det ett premuimkort som du ska ha! Resurs World är Resurs mest exklusiva kreditkort och är det bästa kreditkortet 2023 bland alla VIP-kort. Här ingår såväl concierge service som fri loungetillgång på en mängd olika flygplatslounger världen över. Alla köp är bonusgrundande och en välkomstbonus om 10 000 poäng betalas ut då ditt kort blir beviljat. Likt Bank Norwegian ingår en kompletterande reseförsäkring som gäller då minst 75% av resans värde betalas med Resurs World.

Vilket kreditkort är bäst för mig?

När man skall välja det bästa kreditkortet 2023 så finns det flera saker som är viktiga att ha i åtanke. Först och främst måste du avgöra vad för typ av kort det är du söker. Kolla igenom de olika kategorierna vi har här på Kreditkort.com och se vad som stämmer överens mest med vad du eftersöker i ett kort. Nedan är två exempel på frågor du kan ställa dig själv innan du börjar jämföra de bästa kreditkorten 2023.

 • Skall kreditkortet användas före och under resan? - Om detta är fallet så är resekort en given kategori för dig att kolla närmre på. Under resekort hittar du de bästa korten att resa med, både när det kommer till bokning av resa samt shoppande utomlands.
 • Skall kortet endast användas för att tanka bilen? - Om du endast vill ha ett kreditkort för att betala för drivmedel så är tankkort det som gäller. Dessa kort är utformade för att ge dig maximalt med rabatter och förmåner då du använder kreditkortet när du tankar bilen eller annat fordon.

Tänk igenom vad du ämnar använda ditt kort till och börja sedan fördjupa dig i rätt kortkategori. När valet av kategori är gjort är det dags att i mer detalj jämföra kortens för- och nackdelar. Jämför avgifter, lojalitetsprogram, försäkringar och övriga förmåner. Se till att ditt val landar i ett kort som gynnar dig så mycket som möjligt utefter hur du tänkt använda ditt nya kreditkort. Det bästa kreditkortet 2023 är det kortet som erbjuder förmåner som gynnar och passar just dig bäst!

Hitta det bästa kreditkortet genom att jämföra fördelar och nackdelar

Resurs GoldResurs ClassicEcster-kortetCollector Bank Easyliving
Kreditkort Resurs Gold Resurs Classic Ecster-kortet Collector Easyliving
Årsavgift 245 kr0 kr0 kr0 kr 195 kr
Effektiv ränta 20,95 - 27,43 %18,68 - 24,74 %21,36 %17,25 %
Max kredit 150 000 kr30 000 kr100 000 kr100 000 kr
Fördelar
 • Poäng på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Räntefri delbetalning
 • Betala med mobilen
 • Ingen årsavgift
 • Kontaktlöst samt Apple Pay och Google Pay
 • Sms-kvitto
 • Bonus
 • Reseförsäkring
 • Drivmedelsrabatt
 • Inget valutapåslag
 • Omfattande reseförsäkringspaket
 • Koppla till SAS EuroBonus
Nackdelar
 • Inga allmänna försäkringar
 • Avgifter för valutapåslag och kontantuttag
 • Inga försäkringar
 • Ingen bonus eller cashback
 • Hög avgift för automatuttag och valutaväxling
 • Inget lojalitetsprogram
 • Årsavgift efter första året
Läs mer Detaljerad info Detaljerad info Detaljerad info Detaljerad info
Ansök Ansök Ansök Ansök Ansök

Vilket kreditkort är bäst i Sverige?

Vi har utsett Resurs Gold till det bästa kreditkortet i Sverige. Resurs Gold erbjuder poäng på alla köp, en reseförsäkring för hela familjen och går att koppla till mobilen genom antingen Apple Pay eller Google Pay. Kortet har en maxkredit på hela 150 000 kr och 60 räntefria dagar.

Vilket kreditkort är mest förmånligt?

Resurs World är det kreditkort som har flest förmåner. Det ingår bonuspoäng på alla köp, reseförsäkring för hela familjen och en hög kreditlimit. Resurs World erbjuder dessutom förmåner som många andra kort inte har som till exempel lounge access och concierge service.

Vilket kort ska man välja?

Du bör välja det kort som är mest förmånligt för dig personligen. Därför är det viktigt att se över vilka förmåner man främst kommer att använda. Om man sällan reser kanske det inte är mest fördelaktigt att använda ett kort med lounge access. Välj det kort som du kommer få flest fördelar från och försök tänka ut vilka fördelar som väger tyngst. På så sätt kommer du hitta det bästa kortet efter dina behov och önskemål.

Är det bra att ha kreditkort?

Kreditkort kan vara bra att ha så länge man använder det på rätt sätt. Med ett kreditkort får man en tillgänglig kredit, vilket kan vara fördelaktigt om man inte sparat undan en buffert och oväntade utgifter dyker upp. Du kan med hjälp av ett kreditkort antingen delbetala eller skjuta upp en betalning.

Vilket kreditkort är lättast att få?

Resurs classic är det lättaste kreditkortet att få. De erbjuder en låg kreditgräns och har låga krav. Det krävs endast att du fyllt 18 år, har fast anställning och inte har några obetalda skulder eller betalningsanmärkningar.

Kriterier för bästa kreditkortet 2023

 • Kreditvillkor
  Kreditvillkor

  För att vara det bästa kreditkortet 2023 gäller det att erbjuda bra ränte- och betalningsvillkor. Dessa villkor bör även framgå tydligt.

 • Bonusar & Cashback
  Bonusar & Cashback

  Konkurrensen är tuff när det handlar om att vara bäst i kreditkorts-Sverige. Bra bonusar & cashback höjer ett kreditkorts betyg avsevärt då det kan väga upp en eventuell årsavgift.

 • Försäkringar
  Försäkringar

  Många kreditkort erbjuder bra försäkringar, framförallt handlar det ofta om reseförsäkringar. En bra reseförsäkring är viktigt för att kunna koras till det bästa kreditkortet 2023. Andra eventuella försäkringar är bara en stor bonus.

 • Årskostnad
  Årskostnad

  Årskostnad på kortet måste ställas i kontrast till de förmåner som kortet erbjuder. En hög årskostnad behöver inte betyda att kortet är värt att skaffa. Men en hög årsavgift kräver att kortet är utrustat med flera bra förmåner som väger upp för avgiften.

 • Information & Tydlighet
  Information & Tydlighet

  De bästa kreditkorten skall på ett enkelt och tydligt sätt informera om sina priser och villkor. Det är viktigt att du som kund känner att du till 100% förstår vad för avtal du signerar vid ansökan.

 • Förmåner
  Förmåner

  Ju fler förmåner, desto bättre. Det bästa kreditkortet 2023 ska erbjuda flera förmåner till dig som kortägare och vi tittar alltid noggrant på ett kreditkorts förmåner när vi betygsätter kreditkorten här på Kreditkort.com. Vi granskar alla kort och deras förmåner i detalj och all information om korten hittar du i recensionerna.

Frågor och svar om det bästa kreditkortet 2023

Vilket är det bästa kreditkortet 2023?
Vilket kreditkort är bäst för mig?
Vad menas egentligen med "bäst kreditkort"?
Är alla de bästa korten gratis?
Hur lång tid tar det innan kortet kommer?
Hur hittar jag det bästa kreditkortet?
Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson
simon@kreditkort.com

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.

Senast uppdaterad Jan 26, 2023