Egenskaper

Passar dig som...

Revolut Standard är ett gratis debetkort helt utan avgifter. Det passar dig som gillar att resa. Med Revolut Standard slipper du onödiga avgifter såsom valutapåslag och uttagsavgifter. Dessutom kommer kortet tillsammans med en smidigt app. Därmed har du tillgång till dina konto överallt i världen, oavsett tid på dygnet. Smidigt, säkert och helt gratis. 

Varför vi tycker om kortet

 • Inga avgifter
 • Inget valutapåslag
 • Bra app

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inget lojalitetsprogram

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 10 kr)

Revolut Standard

Revolut Standard är det första kortet som Revolut gav ut, och det blev en omedelbar succé. Kortet är helt gratis, och det kommer med en mängd förmåner. Framförallt får du nytta av ditt kort när du är utomlands. Med Revolut får du även tillgång till en gratis app. I appen kan du exempelvis växla pengar mellan olika valutor. Du kan även blockera och beställa ett nytt kort, kontakta kundtjänst och mycket mer. Revolut är kort och gott kortet för dig som gillar att resa och vill ha banken med dig i mobiltelefonen.

Ansökan

Att ansöka om ett Revolut Standard-kort är enkelt. Du gör det smidigt genom Revoluts hemsida och det tar inte mer än ett par minuter. Du behöver varken gå till banken eller skicka in massor med papper. Ansökan är helt digital. När du går till hemsidan kommer du bli ombedd att skriva in ditt telefonnummer. Till ditt nummer kommer Revolut sedan att skicka en länk. Via länken kan du ladda ner appen. Det är sedan i appen du öppnar ditt konto. Smidigt och enkelt på bara några minuter.

Därefter kan du sedan beställa hem ett fysiskt kort som är kopplat till ditt Revolut-konto. Detta är inte ett måste, men något många väljer att göra. Du får ditt Revolut-kort till en mindre engångskostnad. Vanligtvis tar det bara ett par dagar tills du fått kortet hemskickat till dig. Vill du dessutom ha ett virtuellt kort skapar du det själv direkt via Revolut-appen.

Revolut-Appen

Centralt för Revolut som bank är att allt ska vara så enkelt och snabbt som möjligt. Det är därför du kan sköta alla dina bankärenden direkt i deras app. På så vis har du alltid banken med dig, oavsett vart i världen du befinner dig. I appen kan du se dina bankkonton som du fick när du skapade ditt Revolut-konto. Alla får ett brittiskt bankkonto helt gratis. Du får även ett gratis IBAN-konto för euros. I appen kan du följa dina kort och konton. Du ser alla transaktioner som du gjort och aktuella saldon i alla valutor. Skulle du ha några frågor hittar du dessutom kundtjänst i direkt i appen.

Revolut Standard utomlands

Revolut fungerar som allra bäst när du reser. Med Revolut Standard ingår bland annat:

 • Gratis valutaväxling direkt i appen. Du kan växla upp till 50 000 kr i månaden. Inga dolda avgifter finns. 30 olika valutor finns idag tillgängliga i appen för valutaväxling.
 • Inget valutapåslag när du använder kortet i andra länder.
 • Gratis kontaktuttag. Upp till 2 000 kr i månaden.
 • Möjligheten att köpa till en reseförsäkring till en mindre kostnad.

Nackdelar med Revolut Standard

Ovan har vi nämnt många fördelar med Revolut. Det kan lätt framstå som att det här kortet har allt du kan tänkas behöva. Så är det självklart inte. Alla kort passar för olika saker beroende på vad det är du söker. Revolut Standard är ett gratis kort och gratis kort kommer ofta med stora begränsningar. Du kan exempelvis bara ta 2000 kr i månaden. Även din valutaväxling är begränsad, i detta fallet till 50 000 kr i månaden. För den som avser att använda kortet för större summor är Revolut Standard inte starkt nog. Du bör i så fall titta närmare på exempelvis Revolut Premium.

En annan nackdel är att Revolut Standard inte har något bonussystem. Du kan varken få cashback eller samla poäng när du handlar. Inte heller någon försäkring ingår i Revolut Standard. Detta är en stor nackdel gentemot de flesta kreditkort på marken som har åtminstone en reseförsäkring.

Avslutningsvis ska även understrykas att Revolut Standard inte är något kreditkort. Du har alltså inte möjligheten att handla på kredit och sedan betala i efterhand på faktura. Söker du ett kreditkort är därmed inte något av Revoluts olika kort ett alternativ för dig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har vi här ett billigt alternativ för dig som reser någon gång ibland. Många tänker inte på valutapåslag och växlingsavgifter som riktiga utgifter. Men faktum är att du kan spara mycket pengar under din semester om du använder Revolut. Som nämns är dock Revolut begränsat när det kommer till summor för uttag och valutaväxling. Reser du därför mycket är inte det här rätt kort för dig.

En annan fördel är såklart att du har full tillgång till appen oavsett vart du är. Det kan vara både en lättnad och trygghet när du reser. Dessutom kan alla personer med ett Revolut-kort skicka pengar mellan varandras konton. Vi rekommenderar Revolut som ett billigt och smidigt resekort.

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Daniel Pawlowski

  2022-05-01

  en mycket bra lösning vid ett förlorat kreditkort

Vad tycker du om Revolut Standard?