Egenskaper

Passar dig som...

Wise passar dig som ofta handlar i många olika valutor. Kortet har inget valutapåslag och kan hålla upp till 50 olika valutor på en och samma gång. Vidare är kortet helt kostnadsfritt och genom en användarvänlig app växlar man valutor, gör överföringar och mycket, mycket mer.

Varför vi tycker om kortet

 • Förmånlig valutaväxling
 • Ingen årsavgift
 • Låga ansökningskrav
 • Inget valutapåslag

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus eller cashback
 • Inga försäkringar

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Recension av Wise debetkort

Wise är främst kända för sin valutaväxlings plattform där man snabbt och enkelt kan flytta och växla i över 50 olika valutor. Men, nu har de släppt ett debetkort som bland annat inte har en årsavgift.

Precis som för Revolut och N26 så är det själva kontot man ansöker om, kortet medföljer per automatik. Kontot är alltså helt kostnadsfritt och både konto samt debetkort hanteras smidigt genom Wise appen.

Vill man dock ha det fysiska kortet så får man betala en engångskostnad euro. Vill man bara ha ett Wise konto är detta alltså fortfarande helt gratis.

Ansökan

Ansökan om ett Wise-konto sker snabbt och enkelt via deras hemsida. Man börjar genom att skapa sin inloggningsinformation så som e-postadress samt lösenord. När man skapat sitt konto på Wise är det dags att ansöka om ett multivaluta-konto med medföljande Mastercard kort.

Eftersom detta är ett debitkort och inte ett kreditkort så kommer det inte hämtas en kreditupplysning på dig i samband med att du ansöker. Det ställs inte heller några höga krav på inkomst och överlag är ansökningsprocessen snabb och enkel.

Wise app och konto

Appen från Wise håller väldigt hög klass. Via appen får man full koll på sitt konto samt debitkort och appen finns tillgänglig för både Apple samt Android.

 • Mottagarlista över alla tidigare mottagare du skickat pengar till
 • Skicka och ta emot pengar i ett stort antal valutor
 • Upprepa tidigare överföringar
 • Se växlingskurser i realtid

Vill man inte eller inte har möjlighet att använda sig av appen så kan man självfallet hantera sitt konto via hemsidan. I sitt Wise konto man man hålla upp till 50 valutor på en och samma gång. Det går att konvertera till annan valuta på bara några sekunder.

Tack vare att deras debitkort är ett Mastercard så går det att använda världen över och du kan handla i den lokala valutan direkt med kortet.

Genom att ange sin egna bankinformation kan man också bli betald i utlandet precis som om man är i landet. Detta gäller dock endast då man har ett bankkonto i:

 • USA
 • Storbritannien
 • Polen
 • Australien
 • Europa
 • Nya Zeeland

Billigare valutaväxling

En av de främsta anledningarna till att ha ett Wise debitkort är den billigare valutaväxlingen. Med ett Borderless konto får man alltid “mid-market rate” vilket innebär den faktiska valutakursen som är mittemellan vad valutan köps och säljs för. Denna följer alltid Wise i realtid vilket leder till att man alltid får en låg växlingskurs.

Tabell över Wise kostnader jämfört med storbankerna i Storbritannien.

Tabell över Wise kostnader jämfört med storbankerna i Storbritannien.

Med ett Wise konto får man alltså en förmånlig växlingskurs, men det tillkommer alltid en avgift. Avgiften tas ut av Wise och täcker bland annat personal och kontor. Via en kalkylator på deras hemsida kan du enkelt räkna ut exakt hur mycket i avgift du behöver betala, oavsett vilken valuta du vill skicka pengar i.

Skickar du exempelvis 1 000 kronor som skall konverteras till euro till en annan person betalar du endast 4 kr i avgift. Det är alltså inga hutlösa summor det rör sig om.

Koppla kortet till Apple Pay

Att slippa ha med sitt fysiska kort när man är utomlands eller bara går på stan kan vara riktigt skönt. Man slipper oroa sig för att man tappar kortet eller att det blir stulet. Med ett Wise-kort är det inga problem alls att koppla det till Apple Pay. På så sätt kan man lämna sitt fysiska kort hemma men ändå utnyttja den förmånliga valutaväxlingen.

Avslutningsvis

Det här inte ett kort för dig som söker resekort eller för den delen bonuskort. Kortet har inte några försäkringar och inte heller bonus eller cashback. Detta är framför allt ett kort för dig som väldigt regelbundet handlar, skickar, eller växlar i annan valuta.

Med fördel används detta kort endast då man skall göra något i annan valuta och att man sedan har ett kreditkort för att samla bonus eller boka resor. På så sätt får man det bästa av två världar.

Vad tycker våra användare om kortet?

4,3 i snittbetyg
 • Per Bergström

  2022-05-30

  Svåra att få kontakt med !

 • Viktoria Frisk

  2020-09-21

  Väldigt väldigt bra, smidigt att skicka pengar den basta sätt jamfora med andra appen eller konton. Biligt och effektive och bra valuta man för,mer kött för ben.

 • Andersa

  2020-06-11

  Lite jobbigt att förstå men sedan bra och prisvärda valutatapåslag

 • Staffe

  2020-06-08

  Lite komplicerat att förstå men väldigt bra kort med billig valutakonvertering

Vad tycker du om Wise?