Bäst kreditkort med minst 100 000 kr kredit

 • Coop Mastercard Ansök nu Ansök säkert hos Entercard

  Coop Mastercard

  Jämför kort
  • Maxkredit 100 000 kr
  • Årskostnad 0 kr 295 kr
  • Effektiv ränta 20,51 %
  • Räntefria dagar 55 dagar
  • Fördelar
  • Detaljer
  • Krav
  • Recension
  • Bonus på alla köp
  • Ju mer pengar du spenderar med ditt Coop-kort resulterar också i högre intjäningsnivåer
  • Första året är helt gratis
  • Köpförsäkring, prisgaranti och allrisk ingår
Varför bör du lita på oss?

Sedan 2017 har kreditkort.com varit engagerade i att vägleda besökare till att göra informerade val när det gäller kreditkort. Vårt team av experter inom finans och resor arbetar hårt för att ge dig den vägledning du behöver för att göra de smartaste besluten. 

Våra experter, med lång erfarenhet, testar korten själva. Vi siktar på att ge dig tydliga och ärliga jämförelser av alla svenska kreditkort. Hos kreditkort.com är vårt mål att tillhandahålla all nödvändig information för att du ska kunna göra kloka val som passar just din ekonomi. 

Kreditkort med 100 000 kr kreditgräns

Ett kreditkort med kreditgräns på 100 000 kronor innebär att du högst kan handla för 100 000 med ditt kort. 100 000 är en ganska hög kreditlimit, men hur hög kreditgräns ett kort har varierar kraftigt. Vissa kort har en kreditgräns på så lite som 5 000 kronor, men det existerar även vissa premiumkort som helt saknar en övre kreditlimit.

När kreditgränsen är uppnådd måste du betala tillbaka krediten för att kunna fortsätta göra inköp med ditt kort. En kredit har samma funktion som ett lån; när du handlar med ett kreditkort så betalas ditt konsumerande med kortets kredit. För att slippa räntekostnader är det nödvändigt att du betalar tillbaka krediten eftersom det är kortutgivaren som bekostar krediten. Det är alltså av yttersta vikt att du vet med dig att du kan betala tillbaka 100 000 om du konsumerar upp till denna gräns.

Fördelar

Att skaffa ett kreditkort med en kreditgräns på 100 000 kronor ger dig möjlighet att göra större investeringar och betydligt fler inköp. Att ha tillgång till en kredit på 100 000 innebär större frihet och flexibilitet gällande vilka inköp du gör. Med ett kreditkort med kreditgräns på 100 000 kronor behöver du inte tänka dig för lika mycket när du gör större inköp. 

Naturligtvis kräver ett kreditkort med kreditgräns 100 000 kronor att du har en lön som är tillräckligt hög för att tillåta dig att spendera stora summor. Har du en hög lön och en stabil privatekonomi finns det ingen anledning att du låter dig begränsas av ett kreditkort med låg kreditgräns. Därför är det värdefullt att välja ett kreditkort med en kreditgräns på 100 000 eftersom det förmodligen går hand I hand med din livsstil.

Möjligt att höja eller sänka kreditgränsen efter hand

Bara för att ett kreditkort erbjuder en hög kredit innebär inte det att du per automatik får denna kreditlimit. När du ansöker om ett kreditkort så är det kortutgivaren som bestämmer vilken kreditgräns som du får. Det är uppgifter som visas vid en kreditupplysning som avgör vilken kreditgräns du får, som till exempel inkomst, eventuella betalningsmärkningar och antal lån och övriga krediter du har. Utifrån informationen som en UC visar om dig avgör kortutgivaren om du beviljas hela din ansökta kredit eller om du får en lägre kreditgräns.  

Nu för tiden är det möjligt att ansöka om att höja eller sänka din kreditgräns. Vissa kortutgivare ställer som krav att du måste ha ägt kortet under en viss tid innan du kan ansöka om att höja gränsen för krediten. Du ansöker enkelt om att justera kortets kreditgräns på kortutgivarens hemsida eller via appen som tillhör kortet. 

De bästa kreditkorten med 100 000 kronor i kredit

Kreditkort med kreditlimit på 100 000 har ofta fler förmåner  

Kreditkort med högre kreditgräns erbjuder ofta fler förmåner än kort med låg kreditlimit. Då bör du även ha I åtanke att kort med hög kreditgräns tenderar att ha en högre årsavgift. Å andra sidan blir en hög årsavgift inte så kännbar om du får rejäla bonusar, cashback, ett relevant försäkringsskydd och tillgång till lounger och andra lyxiga faciliteter. 

Tänk på att förutsättningen för att det ska löna sig med en kreditgräns på 100 000 och hög årsavgift är att du verkligen utnyttjar förmånerna. Reser du frekvent med Norwegian och har ett kreditkort från Norwegian Bank utan årsavgift och en kreditgräns på 100 000 utnyttjar du fördelarna maximalt. Betalar du dessutom dina månadsfakturor i tid kan du skatta dig lycklig. 

En kreditgräns bör åtminstone täcka din vardagskonsumtion

En kredit på 100 000 innebär stor flexibilitet för dig med högre inkomst när det kommer till hur mycket du spenderar. En kredit på 100 000 är bra för ett hushåll med två ganska höga löner som ligger på en lite högre vardagskonsumtion än genomsnittet. För att ett kreditkort ska fylla sin funktion bör kreditgränsen minst täcka den vardagliga konsumtionen. Det skadar inte heller att ha en kreditreserv till oförutsedda utgifter som tandingrepp eller plötsligt behov av nya vitvaror, men privatlån är förmånligare för denna form av kostnader.

100 000 i kredit kräver stabil ekonomi

Om du har vardagskostnader långt över genomsnittet är 100 000 för lite i kredit och du bör höja kreditgränsen eller byta till ett kort som matchar dig bättre. Om det motsatta är att kreditgränsen mer än väl täcker dina vardagliga omkostnader finns det risk för överkonsumtion och att du hamnar i en kreditfälla. En kredit på 100 000 innebär inte att du har råd att handla för så mycket. Du måste ha råd att betala tillbaka det också. Om du får avbetala större kreditbelopp kan det bli väldigt dyrt I långa loppet. Om du är slarvig med din ekonomi löser du ingenting med en kreditgräns på 100 000 om det överstiger din vardagskonsumtion, snarare kan det skapa problem för dig och i värsta fall betalningsanmärkningar och skulder till Kronofogden.

En kreditgräns på 100 000 är lämplig för dig med sig för dig med stabil inkomst, bra koll på din ekonomi och konsumtionsvanor under kontroll. Om du istället är låginkomsttagare med tendens att sväva iväg I dåliga konsumtionsvanor bör du välja en lägre kreditgräns. På så vis riskerar du inte att hamna I kreditfällan.

Ta hänsyn till kortets årsavgift och andra kostnader

Att välja ett kreditkort med kredit på 100 000 är förmånligt för dig som har hög lön och vill ha utrymme att konsumera lite mer än det vardagliga. Det är viktigt att du tar hänsyn till andra aspekter än kreditgränsen när du väljer det kort som är bäst för dig.

Kortets eventuella årsavgift är viktigt att ta med i beräkningen när du ska jämföra kort. Om du enbart ska använda kortet som buffert för resor och oförutsedda utgifter är det I synnerhet viktigt att säkerställa att årsavgiften är noll eller låg. Ibland är det mer värt att välja ett kort med lägre kreditgräns utan årsavgift. Det är även viktigt att ta hänsyn till kortets övriga kostnader som till exempel valutapåslag, uttagsavgift och aviavgift. Hur kännbara dessa kostnader blir för dig beror helt på hur du lever.

Viktig med antal räntefria dagar och låg kreditränta

Ju längre räntefri kredit ditt kort har desto längre tid har du på dig att betala din faktura. De räntefria dagarna varierar från 30-65 och kan betyda mycket om du behöver längre tid på dig att få fram pengar.

Om du vet med dig att du delbetalar ibland är ett kreditkort med låg ränta av stor vikt. Om du vill handla mycket och skjuta fram dina betalningar regelbundet kan låg kreditränta rentav vara avgörande när du väljer kreditkort. Kombinationen kreditgräns 100 000 och låg ränta är ultimat för en storkonsumerande delbetalare med stabil ekonomi.

Maxa kreditkortets fördelar – välj kort efter förmåner

Om två kreditkort med kreditgräns har liknande egenskaper kan det bli avgörande om ett kort har cashback. Om du väljer ett kreditkort med cashback får du återbäring på samtliga inköp du gör med kortet. I vissa fall kan återbäringen komma dig till godo genom avdrag på din månadsfaktura, vilken kan vara väldigt lönsamt. 

Välj kreditkort efter vilket syfte du har med det. Om du väljer kreditkort efter vad som intresserar dig kan bonusar och rabatter bli väldigt förmånliga. När du väljer kreditkort med kredit på 100 000 ska du alltid se till att du kan maxa övriga fördelar. När du sedan har valt rätt kort kan du försöka anpassa livsstilen efter det så att du kan utnyttja fördelarna ännu mer.  

Vanliga frågor

Vad betyder det att ett kreditkort har 100 000 kr i kredit?
Varför får jag inte 100 000 kr i kredit?
Vilka kreditkort har 100 000 kr i kredit?
För vem är 100 000 en bra kreditgräns?

Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi. 

Senast uppdaterad Apr 19, 2024