Sandra Attermo

sandra@kreditkort.com

Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi.

Sandra började skriva för Kreditkort.com 2022. Hon skriver alla typer av texter på sidan men gillar framförallt att göra guider. Sandra har alltid varit en sparsam person som gillar att göra klipp och hon spenderar själv mycket tid med att läsa recensioner och jämföra kostnader på nätet. Detta har hon stor nytta av i sitt arbete.

Sandra har en gedigen utbildning som bland annat innehåller en master i nationalekonomi. Efter några år som managementkonsult och kreditanalytiker fick hon dock nog av kontorstider och svensk vinter och började frilansa. Eftersom skrivande alltid varit Sandras passion låg det nära till hands att bli skribent, och att skriva om kreditkort passade perfekt givet hennes bakgrund.

Sedan några år tillbaka lever Sandra större delen av året i Uganda där hon jobbar deltid som ekonom på ett företag som jobbar med skogsplantering. Hon ägnar också väldigt mycket tid åt sina hobbys som är boxning och att cykla mountainbike.

Senaste artiklarna

Ecster Avveckals

Handelsbanken har tillkännagett att deras finansieringsbolag, Ecster, kommer att avvecklas. Denna förändring innebär viktiga konsekvenser för Ecsters befintliga kunder och affärspartners. Läs mer om vad avvecklingen av Ecster innebär, hur det påverkar dess tjänster, och vilka alternativ som finns tillgängliga för de som påverkas.

Publicerad 11/8/2023
P.F.C. lägger ner

P.F.C. – en ekonomisk tjänst med debetkort och en tillhörande app, lägger ner den 22a september. Anledningen uppges vara bristande lönsamhet. Lennart Ågren, VD och grundare till Svea bank, som sedan starten 2018 varit delägare och de senaste två åren helägare säger till Breakit att "Vi har sett att det inte flyger, det är inte tillräckligt stor business."

Publicerad 9/22/2023
Hur många cashpoints kostar en resa?

Norwegian Reward är flygbolaget Norwegian Airs lojalitetsprogram där du kan tjäna cashpoints som du växlar in mot resor. Cashpointsen tjänar du när du reser med Norwegian eller handlar hos någon av deras samarbetspartners. Allra enklast är det att tjäna poäng om du skaffar kreditkortet från Bank Norwegian som ger dig 0,5% cashpoints på allt du handlar för med kortet.

Publicerad 7/8/2023
Refunder Pay uppdaterar sitt system för cashback

Refunder Pay, som av många anses som ett av det bästa cashbackkorten på marknaden med 1% cashback på alla köp, uppdaterar nu sina regler för hur cashbacken kan tjänas in. Enligt ledningen på Refunder blev det helt enkelt lite för dyrt att ge ut 1% cashback på alla köp. Systemet görs nu om så att man får mer cashback när man handlar via Refunders samarbetspartners (köp där Refunder också tjänar mer pengar) och mindre i övriga butiker. Målet med förändringen är att göra det bättre för Refunders medlemmar, och för dig som handlar mycket online via Refunder kommer det nya systemet därför innebära att du får ännu mer cashback än tidigare.

Publicerad 6/30/2023
Amex black – myten som blev sann

Amex Black, eller American Express Centurion som det egentligen heter, är ett av världens mest exklusiva kreditkort. Kortet är omgivet av myter och få vet exakt vilka förmåner kortet erbjuder och vad som krävs för att man ska få förmånen att äga ett. Även kortets historia är mytomspunnen – eventuellt kan den kända komikern Jerry Seinfeld vara anledningen till att det existerar. Helt klart är i alla fall att mysterierna kring kortet är en stark anledning till att det blivit så eftertraktat.

Publicerad 6/27/2023