Helt gratis kreditkort

De finns kreditkort som man kan ha och använda helt gratis. Man betalar inte en enda krona per år med dessa kreditkort. De gäller att kortet har gratis årsavgift och ett alternativ för gratis avi avgift. Kreditkorten går att använda helt gratis och är några av de bästa kreditkorten idag utan årsavgift.

re:member flex Till ansökan Ansök säkert hos re:member

Re:member flex

Jämför kort
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Kreditränta 9,74 % - 24,74 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Du betalar aldrig en årsavgift för kortet
 • 56 dagar räntefri kredit och 2 betalningsfria månader per år
 • Kompletterande reseförsäkring ingår då du betalar minst 50% av resans värde med ditt kort
Till ansökan Ansök säkert hos re:member
Bank Norwegian Till ansökan Ansök säkert hos Bank Norwegian

Bank Norwegian

Jämför kort
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Kreditränta 19,99 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Få CashPoints på alla dina köp genom Norwegian Reward. Du får 0,5% av alla dina köp i CashPoints. Handlar du oss Norwegian får du 10% på Flex-biljetter och 4% på LowFare-biljetter.
 • Bank Norwegians kreditkort kräver ingen hög kreditvärdighet.
 • Med kortet så ingår en gratis reseförsäkring och ett avbeställningsskydd.
Till ansökan Ansök säkert hos Bank Norwegian
Komplett Bank Mastercard Till ansökan Ansök säkert hos Komplett Bank

Komplett Bank

Jämför kort
 • Maxkredit 50 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Kreditränta 21,40 % - 24,90 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Bonuspoäng på alla köp som görs med kortet och som sedan kan spenderas på Kompletts hemsida.
 • Du betalar aldrig en årsavgift för att äga och använda kortet.
 • Det 50 dagar räntefri kredit som kan användas varje kalenderår.
 • Kontantuttag varken i utlandet eller inom Sverige kostar dig något extra. Däremot tillkommer det en avgift om du tar ut kontanter i annan valuta.
Till ansökan Ansök säkert hos Komplett Bank
Shell Mastercard Till ansökan Ansök säkert hos Ikano Bank

Shell Mastercard

Jämför kort
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Kreditränta 18,15 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Sparränta om 2% på insatta belopp
 • 30 öre rabatt per liter i 3 månader som ny kund
 • Cashback på alla köp
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Alltid fri årsavgift
Till ansökan Ansök säkert hos Ikano Bank
Vad innebär gratis kreditkort?

Vad menas med gratis kreditkort?

Det är inte lätt att veta vad ett gratis kreditkort egentligen är. Är de gratis årsavgift? Gratis kredit? Gratis fakturaavgift eller vad menar man? När man pratar om gratis kreditkort menar man kreditkort som inte har någon årsavgift. De kan fortfarande tillkomma aviseringsavgift, valutapåslag och de andra vanliga tilläggen. Med ett gratis kreditkort tillkommer också ränta om man inte betalar hela räkningen i tid.

Kostnader med kreditkort

Det finns många olika avgifter att hålla koll på när man letar efter kreditkort utan avgift.

Årsavgift

När man pratar om gratis kreditkort menar man i regel kreditkort utan årsavgift. Genom att välja ett kreditkort med låg eller gratis årsavgift sparar man många hundralappar per år. Många billiga och gratis kreditkort har ändå många förmåner och fördelar så som reseförsäkringar och bonus på kortet.

Aviavgift

De flesta kreditkort har en avgift för pappersfaktura. Avgiften brukar ligga på 15 till 40 kr i månaden. Med nästan alla kreditkort kan man koppla på e-faktura och slippa aviavgiften. American Express är ett av få kreditkort med gratis pappersfaktura.

Ränta

Alla kreditkort har räntefria dagar. De varierar från 20 dagar upp till 60 räntefria dagar. Väljer man att delbetala kortfakturan är de viktigt med ett kreditkort med låg ränta. Re:member flex är ett exempel på ett kreditkort med låg ränta. Kortet har en individuell ränta vilket innebär att den varierar från person till person beroende på hur stark ekonomi man har.

Valutapåslag

När man handlar med ett bankkort utomlands får man oftast betala ett valutapåslag som ligger mellan 1-2%. Det blir alltså en procentuellt avgift som baseras på det totala beloppet man handlat i då köpet sker i annan valuta än SEK. Collector Easyliving och Coop Mastercard är några av få kreditkort utan valutapåslag som alltså inte tar ut avgift vid köp i annan valuta.

Uttagsavgift

Att ta ut pengar i bankomaten med ett kreditkort är förenat med en kostnad. Det brukar kosta runt 2% av beloppet och vara en minimum avgift på 30 kr.

Välj rätt kreditkort efter dina förutsättningar

När man skall välja ut ett kreditkort som är gratis finns det en mängd olika kort med olika egenskaper att välja mellan. Det finns flera olika nischer så som resekort och tankkort att välja mellan samt att de även finns olika typer av bonus- och cashback program att ta hänsyn till. Det som är viktigt att hålla i åtanke är att ett kreditkort inte behöver vara sämre bara för att det inte har en årsavgift.

Det finns flera exempel på kostnadsfria kreditkort som kommer med ett stort utbud av förmåner så som re:member flex och Bank Norwegian. Det absolut viktigaste i ditt val av kort är dock att det ditt val hamnar på gynnar dig så mycket som möjligt. Har kortet en nischad bonus som inte intresserar dig så är det inte heller ett bra kort, oavsett om det är gratis eller inte. Ställ de olika korten som inte har en årsavgift mot varandra och börja sedan utesluta de kreditkort som inte hamnar inom dina ramar för ditt sökande. Se till att prioritera det som gynnar dig mest. Skall kortet tas med på resan så är reseförsäkring samt gärna låg eller ingen avgift för valutaväxling prioritet.

Är kreditkortet däremot tänkt att användas som ett shoppingkort så är självfallet bonus eller cashpack det viktigaste samt gärna någon köpförsäkring. Ett kort som anses vara det bästa kreditkortet av vissa behöver alltså inte nödvändigtvis vara det kort som passar just dig bäst. Se till att ditt slutgiltiga val blir ett kreditkort utan årsavgift som passar dina tänkta användningsområden samt förutsättningar.

Alternativ till kort utan årsavgift

Årsavgiften bör aldrig styra valet av kreditkort helt och hållet. Med ett bra bonusprogram och försäkringar så får man ofta ut mycket mer i värde än vad man faktiskt betalar för kortet.

Hög bonus är ofta det som väger upp årsavgiften. Har exempelvis kortet en bonus om 1% på alla inköp och man handlar för 15 000 kr per månad så kommer man få totalt 1800 kr tillbaka på ett år. Det är få kort som har en så hög årsavgift som 1800 kr och då kommer bonusen ändå resultera i att man "tjänat" pengar trots att man betalar en årsavgift för kortet.

Det finns ett undantag där en årsavgift helt kan förstöra syftet med ett kreditkort och då är då man endast ämnar använda kortet som en buffert. Att endast ha ett kort som buffert som har en årsavgift och inget annat gör att man betalar för något så man nästan aldrig kommer använda. Då är det mycket bättre att ansöka om ett gratis kreditkort om man ändå inte söker ett kort förmånernas skull.

Vanliga frågor och svar

Är kreditkort utan årsavgift verkligen helt gratis?

Ja och nej. Det är gratis på så sätt att du aldrig behöver betala en årsavgift bara för att du använder kortet. Däremot kan det tillkomma avgifter för bankomatuttag och valutaväxling samt avi-avgift. Det beror helt på hur kortet används och i regel går de undvika eventuella extra avgifter om man använder sitt kreditkort smart.

Får man lika många förmåner med ett gratis kort som med ett kort som har en årsavgift?

Många kostnadsfria kreditkort kommer med ett gäng förmåner och man går ofta inte miste om exempelvis försäkringar eller bonus. Däremot så kan man inte räkna med mer exklusiva förmåner som lounge access när man inte betalar en årsavgift.