Egenskaper

Passar dig som...

Ett kreditkort från Norwegian passar dig som reser några gånger per år. Du samlar CashPoints på alla inköp med kortet, dessa poäng kan sedan växlas in mot flygresor hos Norwegian eller betalas ut till ditt kortkonto. Kortet har dessutom omfattande reseförsäkringar och avbeställningsskydd inkluderat. Ytterligare fördel med Bank Norwegian är kortes 6 veckors räntefria kredit.

Varför vi tycker om kortet

 • Reseförsäkringar
 • 6 veckors räntefri kredit
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Samla poäng på alla köp
 • Extra bonus vid köp hos Norwegian

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag på 1,75 %

Krav

 • Åldersgräns på 23 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 23
Ränta 19,99 %
Effektiv ränta 21,93 %
Räntefria dagar 45 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 300 kr)
Aviavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 0 %

Hur bra är Bank Norwegians kreditkort?

Kreditkort kan behövas för att hantera oväntade utgifter, för att spara pengar genom olika förmåner eller för att kunna ha en säker ekonomisk buffert. Norwegians kreditkort ägs av samma företag som även driver lågprisflygbolaget Norwegian. Du som kortägare samlar cashpoints på alla kortköp och kan sedan använda poängen som betalningsmedel för flygbiljetter hos Norwegian eller få den utbetald till ditt kortkonto

Bonus & förmåner

Det finns flera fördelar med att ha ett kreditkort från Bank Norwegian, bland annat erbjuds rabatter hos Norwegians samarbetspartners. Kortets främsta fördelen är att du får cashpoints vid varje köp du gör med kortet. Poängen du samlar på dig kan senare omvandlas till flygresor hos flygbolaget Norwegian vilket gör att du kan bekosta hela familjens flygbiljetter och även får en möjlighet att flyga världen över utan att egentligen behöva betala för flygbiljetterna alls. Cashpointsen kan även användas för att bekosta andra flygrelaterade produkter hos Norwegian såsom extra bagage samt platsreservation. Är du inte en person som gillar att resa kan du istället välja cashback och få ut din bonus i form av pengar till ditt kortkonto.

Varje cashpoint motsvarar 1 NOK och poäng som tilldelas för köp är:

 • 5 % vid köp av Flex-biljetter hos Norwegian
 • 4 % vid köp av LowFare+ biljetter hos Norwegian 
 • 3 % vid köp av LowFare biljetter hos Norwegian 
 • 0,5 % på övriga inköp. Dock inte kör hos konkurrerande flygbolag, vid räkningsbetalningar eller kontantuttag.

Bonus via Norwegians cashpoints

Bank Norwegian erbjuder Norwegian Reward, ett lojalitetsprogram som tillåter kortägare att samla flygbonus. Kreditkortet tillåter dig att enkelt samla flygpoäng, cashpoints, som kan användas för att köpa billigare resor hos Norwegian. Det är även möjligt att använda poängen för att köpa andra reserelaterade produkter hos Norwegian som extra bagage eller platsreservation. Med andra ord är Norwegians kreditkort både en trygghet som kan hjälpa till vid oväntade utgifter samt en möjlighet för dig att ta del av fler billiga resor. För varje köp du gör med Bank Norwegian kreditkort ges cashpoints. Därför går det snabbt att samla poäng vilket innebär att det blir enkelt att få ihop tillräckligt med cashpoints för att bekosta familjens semester.

Cashback

Bank Norwegian erbjuder även möjligheten att samla cashback istället för cashpoints. Cashback är pengar som betalas ut till ditt kortkonto och därmed minskar din utestående kreditkortskuld. Du behöver alltså välja mellan om du vill ha cashpoints eller cashback. Om du väljer cashback istället för cashpoints får du 0,5 bonuspoäng för varje krona du handlar för. Däremot får du inga extra poäng när du handlar flygbiljetter. Du får inte heller poäng på kontantuttag, valutaköp eller banköverföringar. En cashpoint blir sedan till en SEK när du väljer att ta ut dina pengar.

Norwegians kreditkort erbjuder flera fördelar som gör det till ett väldigt bra kreditkort för alla.

Bonusvillkor för Norwegian kreditkort

Norweigans bonusprogram med cashback och cashpoints har följande villkor:

 • Du tjänar antingen 0,5 cashpoints ELLER 0,5 procent cashback varje gång du använder kortet
 • Du kan när som helst byta mellan cashpoints och cashback
 • Du tjänar extra cashpoints om du bokar flygbiljetter med Norweigan air
 • Du kan när som helst ta ut din intjänade cashback och få den insatt på ditt kortkonto
 • Cashppointsen kan användas till att köpa resor hos Norwegian air. En cashpoint = en NOK.
 • Maximal cashback per år är 500 kronor, det vill säga 0,5 procent av 100 000 kronor.

Du får ingen bonus på följande:

 • Bankomatuttag
 • Flygbiljetter köpta hos annat flygbolag än Norwegian air
 • Betalning av räkningar
 • Valutaköp

Reseförmåner

Bank Norwegians kreditkort är praktiskt att ha med på resor. Dels för att kortet är ett VISA-kort som accepteras i 200 länder. Vad som gör att Norwegian-kortet är ett bättre resekort än många andra är på grund av att valutapåslaget är relativt lågt. Dessutom erbjuds en förmånlig reseförsäkring och gratis kontantuttag.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Som beskrivits ovan får du en reseförsäkring på köpet om du betalar din resa med ditt kort från Bank Norwegian. Denna försäkring är ett bra komplement till den reseförsäkring du har via din hemförsäkring och ger dig bland annat pengarna tillbaka om du skulle behöva avboka resan på grund av sjukdom.

Ta ut kontanter utan onödiga avgifter

I många länder är man långt efter Sverige när det kommer till kortanvändning. I till exempel lokaltrafik och taxis, på marknader och i mindre restaurangen och affärer krävs istället kontanter. Med många kreditkort kostar det runt 40 kronor att ta ut pengar i en bankomat, något som kan bli en stor kostnad om du vill undvika att bära runt på stora mängder kontanter och istället ta ut när du behöver. Med Bank Norwegians kort kan du ta ut pengar gratis var som helst i världen. Tänk dock på att den lokala banken kan ha en egen avgift som du inte kan komma runt.

Försäkringar

I Bank Norwegians kreditkort ingår både en reseförsäkring och en dagligvaruförsäkring. Dessutom finns en rad andra försäkringar som tillval. Här berättar vi mer om de försäkringar som ingår:

Reseförsäkring

Reseförsäkringen ger dig avbeställningsskydd, ersättning vid transport och bagageförsening, ersättning vid olycksfall på resa samt självriskeliminering om något skulle hända med din bil eller bostad medan du är på resa. Försäkringen har i korthet följande villkor:

 • Resans transportkostnad måste vara betald med kortet till åtminstone 50 procent
 • Resan måste börja och sluta i Norden
 • Resan får max vara 90 dagar
 • Resan får ej vara en tjänsteresa
 • Platserna du besöker får inte vara med på den lista med resmål som UD avråder från att resa till

Dessutom finns specifika villkor för de olika ersättningsslagen försäkringen omfattar.

Dagligvaruförsäkring

Om du blir sjukskriven, permitterad eller uppsagd kan du med Norwegian-kortet få en utbetalning på upp till 10 000 för att handla dagligvaror. Det exakta belopp du får bestäms av den genomsnittliga summan per månad som du lagt på livsmedel och betalat med ditt Bank Norwegian-kort under de tre senaste månaderna. Försäkringen gäller endast om du är sjukskriven eller arbetslös på 100 procent i minst 30 dagar och täcker inte arbetslösa som sagt upp sig frivilligt.

Tillvalsförsäkringar

Följande försäkringar kan läggas till:

 • Tandvårdsförsäkring: Täcker kostnader för tandvård; både regelbundna kontroller och vid oförutsedda eller akuta skador och sjukdomar. Kostar från 237 kronor i månaden.
 • Betalskydd: Hjälper dig att betala din utestående kreditkortsskuld ifall du skulle bli sjukskriven eller arbetslös (på minst 50%). Kostar 0,72 procent av ditt utestående belopp. Så länge du betalar hela kortfakturan på förfallodagen kostar försäkringen således inget.
 • Självriskförsäkring för hyrbil: Täcker din självrisk (på upp till 20 000) om något skulle hända när du hyr bil. Gäller endast om du betalt försäkringen med kortet och kostar 349 kronor per år.
 • ID-Stöldförsäkring: Hjälper dig med de kostnader som kan uppstå om din identitet blir kapad, till exempel kostnader för en jurist. Kostar 149 kronor om året.

Kredit och avgifter

Räntefri kredit och kreditgräns

Om du regelbundet använder dig av ditt kreditkort från Bank Norwegian kan du snabbt spara ihop till en flygresa. Men inte nog med att Bank Norwegian har cashpoints så har de även en räntefri kredit på 45 dagar. Det betyder att alla köp som du gör och återbetalar inom 45 dagar inte kommer att kosta dig ett öre extra. Kreditkortet är helt enkelt så pass bra att du utan några problem kan köpa det du vill och enkelt och stressfritt återbetala inom 45 dagar och därmed helt undvika räntekostnaderna som kanske hade uppstått om du använt dig av ett annat kreditkort.

Det finns heller ingen årskostnad för att ha ett kreditkort hos Bank Norwegian vilket är en stor fördel. Skulle du dessutom välja att använda e-faktura och om du betalar din faktura inom 45 dagar så tillkommer inga extra kostnader. Eftersom cashpoints erbjuds innebär det att du faktist har möjlighet att tjäna pengar på att äga och använda ditt Bank Norwegian kreditkort.

Bank Norwegian har en maximal kreditgräns på 100 000 kr på sitt kreditkort och gör en enskild bedömning av varje person som ansöker om ett kreditkort. En kreditupplysning hos Upplysningscentralen görs för att bedöma vilken kreditvärdighet som du som ansöker har och därefter får du ett besked om du kan få ett kreditkort och vilken kreditgräns som isåfall erbjuds. Det kan ibland betyda att den kreditgräns du ansökt om inte godkänns utan du istället får valet att godkänna en lägre kreditgräns.
Det är svårt att säga vilka specifika krav som Bank Norwegian ställer på de som ansöker om ett kreditkort då det är en enskild bedömning som görs.

Räkningsbetalning

Ibland kan det vara tomt på kontot när räkningar ska betalas. En bättre lösning än att dra på sig påminnelseavgifter och inkassokrav kan då vara att betala räkningarna med ditt kreditkort. Att göra detta går smidigt med Bank Norwegians kreditkort genom funktionen ”räkningsbetalning” som finns i appen och på ”Mina sidor”. Tänk dock på att till skillnad från vid kortköp, där du har 45 räntefria dagar, börjar ränta dras direkt när du betalar en räkning med kortet. Använd därför inte denna funktion om det inte är absolut nödvändigt.

Kreditvillkor

Bank Norwegian erbjuder upp till 45 räntefria dagar. Detta betyder att det du handlar från och med den 15:e en viss månad måste betalas senast den 30:e i månaden efter. Du behöver inte själv hålla reda på dessa datum utan det framgår tydligt på din månadsfaktura vad som behöver betalas för att du inte ska dra på dig ränta.

Om du väljer att skjuta upp betalningen mer än 45 dagar tillkommer en ränta på 19,99 procent per år vilket ger en effektiv ränta på 21,93 procent. Om du använder kortet för att betala räkningar eller föra över pengar till ett annat bankkonto finns inga räntefria dagar utan räntan börjar dras direkt.

Mobil- och klockbetalning

Om du vill kan du lämna plånboken hemma och istället använda ditt Norwegian Visa digitalt. Lägg till kortet i Apple, Google, Garmin eller Fitbit Pay och betala med din mobil eller smarta klocka. Detta fungerar på alla ställen där det fungerar med kontaktlös betalning, både i Sverige och utomlands. 

App

I Bank Norwegians app kan du få full koll på hur du använt ditt kort. Förutom att se när, var och hur mycket du handlat för kan du också se vilka olika kategorier du spenderat dina pengar på under olika perioder. I appen får du även en bra överblick över dina fakturor och du kan använda kortet för att betala räkningar och föra över pengar. Dessutom kan du se din intjänade bonus samt spärra och beställa ett nytt kort ifall du skulle bli av med det.

Mikrokort

Om du har Bank Norwegians kreditkort kan du kostnadsfritt beställa ett mikrokort. Ett mikrokort är precis som det låter ett väldigt litet kort som du kan ha på dig i ett medföljande armband. Mikrokortet går att betala med överallt där det går att betala kontaktlöst. Precis som med andra kontaktlösa betalningar finns också en övre beloppsgräns på 400 kronor.

Säkerhet

Att handla med kreditkort är säkrare än de flesta andra betalmedel. På Bank Norwegian jobbar man hela tiden med säkerheten och övervakar alla transaktioner för att kunna hitta misstänkta bedrägerier. Vid onlineköp har man sedan 2021 också lagt till ett extra steg där man måste signera köpet med bankID för att öka säkerheten. 

Skulle du ändå råka ut för att ditt kort blir stulet eller kapat kan Bank Norwegian hjälpa dig att få tillbaka dina pengar. Detta gäller även om du råkar ut för ett bedrägeri vid onlinehandel och betalar för en produkt som aldrig skickas. 

För att ansöka måste du uppfylla dessa villkor:

De generella kraven som Bank Norwegian ställer på de som ansöker om kreditkort är:

 • Minst 23 år gammal
 • Inkomst av tjänst
 • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
 • Då det är svårt att specificera vilka särskilda krav som Bank Norwegian ställer på de som ansöker så kan det skilja sig åt beroende på vilken kreditgräns som ansökan gäller. Om man har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så kommer man inte få ett kreditkort av Bank Norwegian då de inte accepterar detta.

Om du inte får den kreditgränsen du vill ha så kan du alltid ansöka om en lägre kreditgräns. Du kan även kontakta Bank Norwegian för att få mer information gällande grunderna för avslaget samt klargöra om du kan ansöka om en lägre kreditgräns. Beroende på ansökningsprocessen så kan det stå om du blivit beviljad för en lägre kreditgräns än den du ansökt om.

Så här ansöker du om Norwegiankortet

Att ansöka om ett kort från Norwegian är en smidig och helt digital process. Du börjar med att fylla i kontaktuppgifter samt information om din månadsinkomst och ditt boende. Sedan identifierar du dig med bankID varpå en kreditupplysning med UC görs. Om din ansökan blir beviljad får du hem kortet inom sju till tio dagar.

Nackdelar med Norwegians kreditkort

Den enda egentliga nackdelen som finns med ett kreditkort från Bank Norwegian är att det finns ett växlingspåslag på 1,75 % när du använder kortet vid köp och uttag utomlands. Valutapåslaget är inte lika högt som andra kort men är fortfarande inte det lägsta växlingspåslaget som vi har sett. Om du vill undvika valutapåslaget helt och hållet rekommenderar vi istället kreditkortet Collector Easyliving.

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian grundades 2007 och är som namnet antyder ursprungligen en norsk bank vars syfte initialt var att hantera bonussystemet åt företaget Norwegian air. Banken utvecklades senare till en fullskalig digital bank som erbjuder kreditkort, sparkonton och finansieringstjänster. Sedan 2013 har banken funnits i Sverige och numer är man även en filial av det svenska företaget Nordax. Förutom Sverige och Norge finns Bank Norwegian numer även på den finska, danska, tyska och spanska marknaden och man har omkring 1,7 miljoner kunder. 

Avslutningsvis

Bank Norwegians kreditkort är ett av de bättre då det både saknar årsavgift och har en räntefri period om 45 dagar. Om du använder dig av e-faktura kan du helt undvika att betala några som helst kostnader för att använda kreditkortet, och du får då även cashpoints som du använder för flygresor hos flygbolaget Norwegian. Om du använder dig av e-faktura kan du helt undvika att betala några som helst kostnader för att använda kreditkortet, och du får då även cashpoints som du använder för flygresor hos flygbolaget Norwegian eller tar ut i form av cashback.

Det tillkommer växlingspåslag som tar ner betyget då det ökar kostnaderna vid användning av kreditkortet utomlands, dock är valutapåslag generellt sätt väldigt vanligt och majoriteten av alla kreditkort har detta. Norwegians kreditkort saknar avgifter för uttag i automater världen över och har ett maxuttag på 10 000 kr per dygn utomlands och 5000 kr i Sverige.

Bank Norwegians kreditkort är helt enkelt ett väldigt bra kreditkort och om du dessutom flyger mycket med Norwegian så är det nästan ett måste att ha just detta kreditkort.

Vad tycker våra användare om kortet?

4,1 i snittbetyg
 • Andreas

  Bästa kreditkortet på marknaden

  2018-11-07

 • Joar

  Haft stor användning av detta kreditkort när jag varit ute och rest, speciellt försäkringarna som täcker upp när det krisat. Tog lite längre tid att få kortet än vad jag trott men överlag helnöjd.

  2018-11-19

 • Thomas

  Jättenöjd med mitt Bank Norwegian kreditkort. Perfekt att kunna få någon extra flygresa varje år med Norwegian

  2018-12-27

 • Oscar

  Finns inte så mycket att säga, riktigt bra kreditkort med många plus.

  2018-12-28

 • Evelina

  Snart åker jag på min andra gratis resa för poäng jag samlat med kortet, wiiie =)

  2019-01-19

 • Daniel

  Ansökte om detta kort så fort jag hörde att Coop blir sämre, nöjd än så länge.

  2019-02-14

 • Fredde

  Fan schysst kort asså, billigt och bra

  2019-03-08

 • Fredrik

  Efter sänkningen från 1% bonus på köpt till 0,5% bonus blev kortet helt enkelt bara hälften så bra. Nu märker man knappt av bonusen, om man inte köper flygbiljetter hos norwegian som genererar mer bonus.

  2019-03-24

 • Resetorsken

  Håller med Fredrik ovan, tänker dock fortfarande använda kortet då jag gärna reser med Norwegian och är en riktig resetorsk på senare dar.

  2019-05-12

 • Flyg-kalle

  Förstår inte dem som inte kör med Norwegian kortet, för vad man betalar (inget) får man ut så mycket!!

  2019-05-17

 • Bebe

  Tog ut kontanter på bankomat i utlandet. Fick betala minst 20% mer på grund av mycket hög växelkurs som de tar. Själva påslaget ska inte vara mer än 1,75 men de väljer själva växelkursen tydligen. Som tur va hade jag ett annat kort med mig som gav billigare valuta trotts att man fick betala 35kr i uttagsavgift. Så jag kände mig klart lurad där!

  2019-05-23

Vad tycker du om Bank Norwegian?