Egenskaper

Passar dig som...

Ett kreditkort från Norwegian passar dig som reser några gånger per år. Du samlar CashPoints på alla inköp med kortet, dessa poäng kan sedan växlas in mot flygresor hos Norwegian eller betalas ut till ditt kortkonto. Kortet har dessutom omfattande reseförsäkringar och avbeställningsskydd inkluderat. Ytterligare fördel med Bank Norwegian är kortes 6 veckors räntefria kredit.

Varför vi tycker om kortet

 • Reseförsäkringar
 • 6 veckors räntefri kredit
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Samla poäng på alla köp
 • Extra bonus vid köp hos Norwegian

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag på 1,75 %

Krav

 • Åldersgräns på 23 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 23
Ränta 19,99 %
Effektiv ränta 21,93 %
Rätefria dagar 45 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 300 kr)
Aviavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 0 %

Recension av Bank Norwegian kreditkort

Kreditkort kan behövas för att hantera oväntade utgifter, för att spara pengar genom olika förmåner eller för att kunna ha en säker ekonomisk buffert. Norwegians kreditkort ägs av samma företag som även driver lågprisflygbolaget Norwegian. Du som kortägare samlar cashpoints på alla kortköp och kan sedan använda poängen som betalningsmedel för flygbiljetter hos Norwegian eller få den utbetald till ditt kortkonto

Norwegian Reward

Cashpoints

Bank Norwegian erbjuder Norwegian Reward, ett lojalitetsprogram som tillåter kortägare att samla flygbonus. Kreditkortet tillåter dig att enkelt samla flygpoäng, cashpoints, som kan användas för att köpa billigare resor hos Norwegian. Det är även möjligt att använda poängen för att köpa andra reserelaterade produkter hos Norwegian som extra bagage eller platsreservation. Med andra ord är Norwegians kreditkort både en trygghet som kan hjälpa till vid oväntade utgifter samt en möjlighet för dig att ta del av fler billiga resor. För varje köp du gör med Bank Norwegian kreditkort ges cashpoints. Därför går det snabbt att samla poäng vilket innebär att det blir enkelt att få ihop tillräckligt med cashpoints för att bekosta familjens semester.

Cashback

Bank Norwegian erbjuder även möjligheten att samla cashback istället för cashpoints. Cashback är pengar som betalas ut till ditt kortkonto och därmed minskar din utestående kreditkortskuld. Du behöver alltså välja mellan om du vill ha cashpoints eller cashback. Om du väljer cashback istället för cashpoints får du 0,5 bonuspoäng för varje krona du handlar för. Däremot får du inga extra poäng när du handlar flygbiljetter. Du får inte heller poäng på kontantuttag, valutaköp eller banköverföringar. En cashpoint blir sedan till en SEK när du väljer att ta ut dina pengar.

Norwegians kreditkort erbjuder flera fördelar som gör det till ett väldigt bra kreditkort för alla.

Fördelar med ett kreditkort från Bank Norwegian

Det finns flera fördelar med att ha ett kreditkort från Bank Norwegian, bland annat erbjuds rabatter hos Norwegians samarbetspartners. Kortets främsta fördelen är att du får cashpoints vid varje köp du gör med kortet. Poängen du samlar på dig kan senare omvandlas till flygresor hos flygbolaget Norwegian vilket gör att du kan bekosta hela familjens flygbiljetter och även får en möjlighet att flyga världen över utan att egentligen behöva betala för flygbiljetterna alls. Cashpointsen kan även användas för att bekosta andra flygrelaterade produkter hos Norwegian såsom extra bagage samt platsreservation. Är du inte en person som gillar att resa kan du istället välja cashback och få ut din bonus i form av pengar till ditt kortkonto.

Varje cashpoint motsvarar 1 NOK och poäng som tilldelas för köp är:

10 % av beloppet vid köp av Flex flygbiljetter hos Norwegian
4 % av beloppet vid köp av Lowfare flygbiljetter hos Norwegian
0,5 % av beloppet på alla övriga köp upp till 100 000 kronor per kalenderår.

Kreditgräns och ansökningsprocess

Om du regelbundet använder dig av ditt kreditkort från Bank Norwegian kan du snabbt kan spara ihop till en flygresa. Men inte nog med att Bank Norwegian har cashpoints så har de även en räntefri kredit på 45 dagar. Det betyder att alla köp som du gör och återbetalar inom 45 dagar inte kommer att kosta dig ett öre extra. Kreditkortet är helt enkelt så pass bra att du utan några problem kan köpa det du vill och enkelt och stressfritt återbetala inom 45 dagar och därmed helt undvika räntekostnaderna som kanske hade uppstått om du använt dig av ett annat kreditkort.

Det finns heller ingen årskostnad för att ha ett kreditkort hos Bank Norwegian vilket är en stor fördel. Skulle du dessutom välja att använda e-faktura och om du betalar din faktura inom 45 dagar så tillkommer inga extra kostnader. Eftersom cashpoints erbjuds innebär det att du faktist har möjlighet att tjäna pengar på att äga och använda ditt Bank Norwegian kreditkort.

Bank Norwegian har en maximal kreditgräns på 100 000 kr på sitt kreditkort och gör en enskild bedömning av varje person som ansöker om ett kreditkort. En kreditupplysning hos Upplysningscentralen görs för att bedöma vilken kreditvärdighet som du som ansöker har och därefter får du ett besked om du kan få ett kreditkort och vilken kreditgräns som isåfall erbjuds. Det kan ibland betyda att den kreditgräns du ansökt om inte godkänns utan du istället får valet att godkänna en lägre kreditgräns.
Det är svårt att säga vilka specifika krav som Bank Norwegian ställer på de som ansöker om ett kreditkort då det är en enskild bedömning som görs.

Krav för att få ett kreditkort hos Bank Norwegian

De generella kraven som Bank Norwegian ställer på de som ansöker om kreditkort är:

 • Minst 23 år gammal
 • Inkomst av tjänst
 • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
 • Då det är svårt att specificera vilka särskilda krav som Bank Norwegian ställer på de som ansöker så kan det skilja sig åt beroende på vilken kreditgräns som ansökan gäller. Om man har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten så kommer man inte få ett kreditkort av Bank Norwegian då de inte accepterar detta.

Om du inte får den kreditgränsen du vill ha så kan du alltid ansöka om en lägre kreditgräns. Du kan även kontakta Bank Norwegian för att få mer information gällande grunderna för avslaget samt klargöra om du kan ansöka om en lägre kreditgräns. Beroende på ansökningsprocessen så kan det stå om du blivit beviljad för en lägre kreditgräns än den du ansökt om.

Nackdelar med kreditkort från Bank Norwegian 
Den enda egentliga nackdelen som finns med ett kreditkort från Bank Norwegian är att det finns ett växlingspåslag på 1,75 % när du använder kortet vid köp och uttag utomlands. Valutapåslaget är inte lika högt som andra kort men är fortfarande inte det lägsta växlingspåslaget som vi har sett.

Sammanfattning av Kreditkort från Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort är ett av de bättre då det både saknar årsavgift och har en räntefri period om 45 dagar. Om du använder dig av e-faktura kan du helt undvika att betala några som helst kostnader för att använda kreditkortet, och du får då även cashpoints som du använder för flygresor hos flygbolaget Norwegian. Om du använder dig av e-faktura kan du helt undvika att betala några som helst kostnader för att använda kreditkortet, och du får då även cashpoints som du använder för flygresor hos flygbolaget Norwegian eller tar ut i form av cashback.

Det tillkommer växlingspåslag som tar ner betyget då det ökar kostnaderna vid användning av kreditkortet utomlands, dock är valutapåslag generellt sätt väldigt vanligt och majoriteten av alla kreditkort har detta. Norwegians kreditkort saknar avgifter för uttag i automater världen över och har ett maxuttag på 10 000 kr per dygn utomlands och 5000 kr i Sverige.

Bank Norwegians kreditkort är helt enkelt ett väldigt bra kreditkort och om du dessutom flyger mycket med Norwegian så är det nästan ett måste att ha just detta kreditkort.

Användarrecensioner

4,0 i snittbetyg
 • Andreas

  Bästa kreditkortet på marknaden

  2018-11-07

 • Joar

  Haft stor användning av detta kreditkort när jag varit ute och rest, speciellt försäkringarna som täcker upp när det krisat. Tog lite längre tid att få kortet än vad jag trott men överlag helnöjd.

  2018-11-19

 • Thomas

  Jättenöjd med mitt Bank Norwegian kreditkort. Perfekt att kunna få någon extra flygresa varje år med Norwegian

  2018-12-27

 • Oscar

  Finns inte så mycket att säga, riktigt bra kreditkort med många plus.

  2018-12-28

 • Evelina

  Snart åker jag på min andra gratis resa för poäng jag samlat med kortet, wiiie =)

  2019-01-19

 • Daniel

  Ansökte om detta kort så fort jag hörde att Coop blir sämre, nöjd än så länge.

  2019-02-14

 • Fredde

  Fan schysst kort asså, billigt och bra

  2019-03-08

 • Fredrik

  Efter sänkningen från 1% bonus på köpt till 0,5% bonus blev kortet helt enkelt bara hälften så bra. Nu märker man knappt av bonusen, om man inte köper flygbiljetter hos norwegian som genererar mer bonus.

  2019-03-24

 • Resetorsken

  Håller med Fredrik ovan, tänker dock fortfarande använda kortet då jag gärna reser med Norwegian och är en riktig resetorsk på senare dar.

  2019-05-12

 • Flyg-kalle

  Förstår inte dem som inte kör med Norwegian kortet, för vad man betalar (inget) får man ut så mycket!!

  2019-05-17

 • Bebe

  Tog ut kontanter på bankomat i utlandet. Fick betala minst 20% mer på grund av mycket hög växelkurs som de tar. Själva påslaget ska inte vara mer än 1,75 men de väljer själva växelkursen tydligen. Som tur va hade jag ett annat kort med mig som gav billigare valuta trotts att man fick betala 35kr i uttagsavgift. Så jag kände mig klart lurad där!

  2019-05-23

Vad tycker du om Bank Norwegian?