Egenskaper

Passar dig som...

Med ett re:member flex får du en personlig kreditränta. Det innebär att låg ränta belönas till dig med god kreditvärdighet. Kortet är utan årsavgift och erbjuder hela 8 veckors räntefri kredit. Det ingår även en kompletterande reseförsäkring och rabatt i över 300 butiker.

Varför vi tycker om kortet

 • Individuell ränta
 • Rabatt i med re:member reward
 • Reseförsäkring och tillvalsförsäkirngar
 • Drivmedelsrabatt på Preem

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Endast rabatt i utvalda butiker

Krav

 • Åldersgräns på 20 år
 • Minsta årsinkomst på 150 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 20
Ränta 9,74 - 28,24 %
Effektiv ränta 8,12 - 24,95 %
Räntefria dagar 56 dagar
Maxkredit 120 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 200 kr)
Aviavgift 39 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Räkna på Re:member flex

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år
9,74 %
9,74 % 28,24 %

Resultat

 • Ränta 9,74 %
 • Total kostnad 2 029 kr
 • Total återbetalning 22 029 kr
 • Månadsbetalning 918 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension re:member flex

fe:member flex är ett förmånligt kreditkort utan årsavgift som erbjuder en rad olika fördelar såsom generösa rabatter och omfattande försäkringar. Krediträntan sätts individuellt utifrån hur god din ekonomi är. Det innebär att du med god ekonomi har möjlighet att få en ränta som är mycket lägre än hos andra kreditkort. Du erbjuds även rabatt / cashback i populära butiker via re:member reward.

Individuell ränta

re:member flex erbjuder upp till hela 56 räntefria dagar. Väljer du att betala räkningen på förfallodatum undviks ränta och inga andra avgifter tillkommer. Det innebär att du inte behöver betala något extra och kortet blir således helt gratis att äga och använda. Väljer du att istället delbetala kortfakturan tillkommer kreditränta. På de allra flesta kreditkort är krediträntan fast och samma för alla, för re:member flex är kortets kreditränta individuell. Det innebär att en person med god ekonomi får betala lägre ränta än normalt och en person med sämre ekonomi får betala högre ränta. När du ansöker om re:member flex gör re:member en kreditprövning och sätter kreditnivå och ränta efter informationen som tillges i kreditupplysningen.

Du kan även ta del av två betalningsfria månader per år med re:member flex. I vanliga fall måste kortägare betala minst 3% av den totala skulden varje månad. Men med re:member flex kan du skjuta upp månadens faktura två gånger per år, helt utan extra kostnad. Det innebär att du inte behöver betala en krona av kortfakturan. För att ta del av en betalningsfri månad kontaktar du re:members kundtjänst eller anmäler detta på “mina sidor”. Det måste alltid gå två månader mellan dina två betalningsfria månader.

Räkneexempel:

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 33 242 kr

Re:member reward

re:member reward är ett förmånsprogram som du som äger re:member flex har tillgång till. I re:member reward erbjuds rabatt/cashback i en mängd olika internetbutiker. Du loggar enkelt in via re:member med kortnummer och födelsenummer och får därmed tillgång till alla erbjudanden. Det är över 300 webbutiker och upp till 25% i rabatt, bland annat hittar du erbjudanden hos Adlibris, Hotels, Zalando, XXL och Åhléns.

Rabatten fungerar som så att du betalar ditt köp som vanligt för original pris i re:member reward shoppen. Rabatten kommer sedan dras av från din kommande kreditkortsfaktura. Handlar du för exempelvis 5 000kr i reward shoppen i en butik som har 10 % kommer du få 500kr i avdrag på din faktura.

Något att ha i åtanke är dock att reward rabatten inte gäller för moms eller fraktkostnader.

Drivmedelsrabatt

Med re:member flex får du drivmedelsrabatt när du tankar på Preem. Använder du ditt re:member flex som betalningsmedel när du tankar hos Preem får du 15 öre per liter i rabatt. Rabatten gäller på alla bemannade Preem stationer, även utomlands. Rabatten presenteras i form av avdrag på din kommande kreditkortsfaktura.

Betalningsskydd Plus

Det kan kännas otryggt att använda sig av ett kreditkort om man plötsligt får ett inkomstbortfall. Inkomstbortfall kan bero på sjukskrivning, uppsägning eller dödsfall. Med re:member flex kan du teckna betalningsskydd plus, vilket är ett stöd som betalar kortfakturan vid inkomstbortfall. Försäkringen betalar upp till 12,5% av den utestående skulden på kontot på skadedagen. Detta tills du blir arbetsför igen eller till att skulden är helt återbetald. Försäkringen kostar 0,6%/månad av den totala skulden.

Du kan enkelt teckna försäkringen i samband med din kreditkortsansökan eller i efterhand på “mina sidor”, en blankett och via kundtjänst.

re:member flex försäkringar

Med ett re:member flex kreditkort ingår det alltid en kompletterande reseförsäkring då minst 50% av resans värde betalas med kortet. Re:member erbjuder även ytterligare försäkring i form av ett “Trygghetspaket”. Detta försäkringspaket kostar 129 kr per år och inkluderar Evenemangsskydd, Allrisk i 2 år samt prisgaranti i 90 dagar.

Den kompletterande reseförsäkringen som följer med kortet omfattar följande typ av skada eller händelse:

Försäkringen gäller från det att du lämnar ditt hem, eller annan plats i Norden där resan påbörjas, till dess att resan är avslutad. Dock som längst i 60 dagar. Försäkringen från re:member flex fungerar som ett komplement till din vanliga hemförsäkringsreseskydd som i regel ersätter kostnader för exempelvis sjukvård och olycksfall. Har du i dagsläget inte en hemförsäkring bör du teckna en separat reseförsäkring för att vara helt skyddad mot oförutsedda händelser, skador eller olyckor.

De erbjuder även andra försäkringar som:

Trygghetsförsäkring, här ingår:

 • Evenemangsavbeställning
 • Allrisk - hemelektronik och hushållsmaskiner 2 år
 • Prisgaranti i 90 dagar.

Betalningsskydd Plus gäller om:

 • skulle bli sjukskriven 50 % eller mer i minst 30 dagar i följd
 • skulle bli uppsagd av din arbetsgivare och är helt utan arbete i minst 30 dagar i följd (gäller ej egenföretagare)
 • skulle drabbas av allvarlig sjukdom
 • behöver läggas in på sjukhus i mer än 3 dagar i följd (gäller endast egenföretagare)
 • avlider

Funktioner i mobilen

Ladda ner re:member-appen och få tillgång till en översikt som tydligt visar på dina transaktioner. På så vis får du bättre kontroll över din ekonomi. I appen kan du även få tillgång till din PIN-kod, ansöka om ett kostnadsfritt extrakort och ansöka om att höja din kreditgräns. Via Google Pay, Samsung Pay och Apple Pay kan du koppla ditt re:member flex i din mobil eller till din smart watch. På så vis kan du genomföra betalningar med mobilen/klockan och slipper således att ta med ditt fysiska kort.

Resa med re:member flex

Det är möjligt att ta ut pengar med re:member flex, dock tillkommer en avgift på 3% av uttagsbeloppet men minst 35kr. Väljer du att ta ut pengar utomlands med kortet tillöver även 1,75% i valutspåslag. Det kan vara fördelaktigt att boka din resa med re:member flex för att ta del av kortets reseförsäkring. Under resans gång kan det istället vara förmånligt att använda ett annat kreditkort utan valutapåslag för att slippa extra avgifter utomlands.

Sammanfattning

Re:member Flex är ett kreditkort utan årsavgift som erbjuder individuell kreditränta baserad på användarens ekonomi, upp till 56 räntefria dagar, och rabatter via re:member reward-programmet. Kortet inkluderar drivmedelsrabatt vid Preem-stationer och ett betalningsskydd vid inkomstbortfall. Det finns även en kompletterande reseförsäkring och ett Trygghetspaket med olika skydd. Kortet kan kopplas till mobila betalningstjänster och det finns en avgift för kontantuttag, särskilt vid användning utomlands.

Är det säkert att handla online med ett re:member flex?
Är det möjligt att få ett extrakort?
Hur kollar man sitt kortsaldo?
Hur vet jag vilken ränta jag får?
Är re:member flex ett bra kreditkort?

Vad tycker våra användare om kortet?

3,8 i snittbetyg
 • Bo

  2023-04-20

  Fullständigt värdelöst. Försökte göra en bokning genom booking.com blev nekad. Ringde kundservice som hävdar att man nekade pga att:

  1. ingen verifiering med bankid gjordes

  2. För okänt företag

  Jag svarade med booking.com är ju marknadsledande och bankid fungerar ju bara i Sverige. Andra kreditkortsföretag har ju andra verifieringsprinciper, t.ex. SMS.

  Men icke - dom stod på sig. Jag sade upp kortet omedelbart.

 • Mikael Johansson

  2022-08-03

  Ruskigt dåligt kort. Riktigt omständigt kort för få rabatter samt katastrof reseförsäkring. Seriösa företag har inte massa undantag men de är mästare på ursäkter iallafall. Har flera kort hos flera företag men detta kortet är uppsagt.

 • Dennis

  2021-07-13

  Dålig kundservice, svarar inte på hela frågan eller "missar" meddelanden som dom säger.

  Jag har bytt kreditkort.

 • Carina

  2021-05-03

  Mycket bra kort som lever upp till de som lovas. För mig som gärna går runt och myser i olika butiker så har jag fått stor nytta av rabatterna som finns i kortet !

 • Lisa

  2021-04-23

  Grymt kort som egentligen bara dras ned av att rabatterna man får "endast" är i utvalda butiker. Hade kortet istället haft en generell cashback hade det här varit det bästa kortet på marknaden enligt mig. Gillar även försäkringen och individuell ränta men som förutsätter att man har bra inkomst för att få en låg ränta. Mycket nöjd!

 • Emr A

  2021-03-01

  Bästa kort som finns i marknaden

 • Affe

  2020-11-15

  Har nog redan handlat i 25+ olika butiker som jag fått rabatt i sen jag skaffade kortet, men gäller ju att man håller koll på vilka butiker som är kopplade till reward om man vill maxa kortet

 • Hilka

  2020-09-10

  Härligt kort, rabatten tycker jag är grym för hur många ställen den faktiskt funkar, sparat mycket pengar där utan problem.

 • Rasmus

  2020-07-14

  Väldigt nöjd med kortet och håller man koll på Meniga Rewards är det inte speciellt svårt att få schyssta rabatter regelbundet.

 • Rasmus

  2020-07-13

  Väldigt nöjd med kortet och håller man koll på Meniga Rewards är det inte speciellt svårt att få schyssta rabatter regelbundet.

 • Thomas

  2020-05-20

  Gillar det skarpt.

Vad tycker du om Re:member flex?