Egenskaper

Passar dig som...

Med ett re:member flex får du en personlig kreditränta. Det innebär att låg ränta belönas till dig med god kreditvärdighet. Med kortet får du hela 8:a veckor räntefri kredit. Det ingår även en kompletterande reseförsäkring och cashback i över 300 butiker.

Kortet har aldrig någon årsavgift!

Varför vi tycker om kortet

 • Ingen årsavgift
 • Cashback med re:member reward
 • Reseförsäkring
 • Drivmedelsrabatt på Preem

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus

Krav

 • Minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar får finnas
 • Minst 100 000 kr i årsinkomst

Fakta

Korttyp: Kreditkort
Betalnätverk: Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 20
Ränta: 9,74 % - 24,74 %
Maxkredit: 100 000 kr
Minsta belopp att betala: 3% (minst 200 kr)
Rätefria dagar: 56
Valutapåslag: 1,75 %

Recension re:member flex

Re:member flex är ett av få kreditkort utan årsavgift. Kortet har en rad fördelar och förmåner. Krediträntan sätts individuellt utifrån hur din ekonomi ser ut. Därmed har du med god ekonomi möjlighet att få en ränta som är mycket lägre än hos andra kreditkort. Du erbjuds även rabatt och cashback i populära butiker via re:member reward.

Individuell ränta

Re:member erbjuder upp till hela 56 räntefria dagar. Väljer du att betala räkningen på förfallodatum undviks ränta och inga andra avgifter tillkommer. Det innebär att du inte behöver betala något extra och kortet blir således helt gratis att äga och använda. Väljer du att istället delbetala kortfakturan tillkommer kreditränta. På de allra flesta kreditkort är krediträntan fast och samma för alla. För re:member flex är kortets kreditränta individuell. Det innebär att en person med god ekonomi får betala lägre ränta än normalt och en person med sämre ekonomi får betala högre ränta. Efter ansökan om re:member flex gör re:member en kreditprövning och sätter kreditnivå och ränta efter den.

Det flesta kreditkort har en kreditränta på 15% – 20%. re:member flex har istället ett spann på 9,74% – 24,74%. Det kan alltså bli billigare att använda sig av en individuell ränta men också dyrare än normalt.

Du kan även ta del av två betalningsfria månader per år med re:member flex. I vanliga fall måste kortägare betala minst 3% av den totala skulden varje månad. Men med re:member flex kan du skjua upp månadens faktura två gånger per år, helt utan extra kostnad. Det innebär att du inte behöver betala en krona av kortfakturan. För att ta del av en betalningsfri månad kontaktar du re:members kundtjänst eller anmäler detta på “mina sidor”. Det måste alltid gå två månader mellan dina två betalningsfria månader.

Re:member reward

re:member reward är ett förmånsprogram som du som äger re:member flex har tillgång till. I re:member reward erbjuds cashback i en mängd olika internetbutiker. Du loggar enkelt in via re:member med kortnummer och födelsenummer och får därmed tillgång till alla erbjudanden. Det är över 300 webbutiker och upp till 25% i cashback, bland annat hittar du erbjudanden hos Adlibris, Hotels, Boozt, XXL och Åhléns.

Cashback fungerar som så att du betalar ditt köp som vanligt för original pris i re:member reward shoppen. Återbäringen kommer sedan dras av från din kommande kreditkortsfaktura. Handlar du för exempelvis 5 000kr i reward shoppen i en butik som har 10 % kommer du få 500kr i avdrag på din faktura.

Något att ha i åtanke är dock att reward rabatten inte gäller för moms eller fraktkostnader.

Drivmedelsrabatt

Med re:member flex får du drivmedelsrabatt när du tankar på Preem. Använder du ditt re:member flex som betalningsmedel när du tankar hos Preem får du 15 öre per liter i rabatt. Rabatten gäller på alla bemannade Preem stationer, även utomlands. Rabatten presenteras i form av avdrag på din kommande kreditkortsfaktura.

Betalningsskydd Plus

Det kan kännas otryggt att använda sig av ett kreditkort om man plötsligt får ett inkomstbortfall. Inkomstbortfall kan bero på sjukskrivning, uppsägning eller dödsfall. Med re:member flex kan du teckna betalningsskydd plus, vilket är ett stöd som betalar kortfakturan vid inkomstbortfall. Försäkringen betalar upp till 12,5% av den utestående skulden på kontot på skadedagen. Detta tills du blir arbetsför igen eller till att skulden är helt återbetald. Försäkringen kostar 0,6%/månad av den totala skulden.

Du kan enkelt teckna försäkringen i samband med din kreditkortsansökan eller i efterhand på “mina sidor”, en blankett och via kundtjänst.

Försäkringar

Med ett re:member flex kreditkort ingår det alltid en kompletterande reseförsäkring då minst 50% av resans värde betalas med kortet. Re:member erbjuder även ytterligare försäkring i form av ett “Trygghetspaket”. Detta försäkringspaket kostar 129 kr per år och inkluderar Evenemangsskydd, Allrisk i 2 år samt prisgaranti i 90 dagar.

Den kompletterande reseförsäkringen som följer med kortet omfattar följande typ av skada eller händelse:

 • Resestartskydd
 • Avbeställningsskydd
 • Missat anslutningsflyg
 • Försening av allmänt färdmedel vid avresa
 • Bagageförsening vid utlandsresa
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Självriskskydd vid utlandsresa
 • Självriskeliminering hyrbil (gäller endast utomlands)
 • ID-stöld

Försäkringen gäller från det att du lämnar ditt hem, eller annan plats i Norden där resan påbörjas, till dess att resan är avslutad. Dock som längst i 60 dagar. Försäkringen från re:member flex fungerar som ett komplement till din vanliga hemförsäkrings reseskydd som i regel ersätter kostnader för exempelvis sjukvård och olycksfall. Har du i dagsläget inte en hemförsäkring bör du teckna en separat reseförsäkring för att vara helt skyddad mot oförutsedda händelser, skador eller olyckor.

Funktioner i mobilen

Ladda ner re:member-appen och få tillgång till en översikt som tydligt visar på dina transaktioner. På så vis får du bättre kontroll över din ekonomi. I appen kan du även få tillgång till din PIN-kod, ansöka om ett kostnadsfritt extrakort och ansöka om att höja din kreditgräns. Via Samsung Pay och Apple Pay kan du koppla ditt re:member flex i din mobil eller till din smart watch. På så vis kan du genomföra betalningar med mobilen/klockan och slipper således att ta med ditt fysiska kort.

Användarrecensioner

3,9 i snittbetyg
 • Dennis

  Dålig kundservice, svarar inte på hela frågan eller "missar" meddelanden som dom säger. Jag har bytt kreditkort.

  2021-07-13

 • Carina

  Mycket bra kort som lever upp till de som lovas. För mig som gärna går runt och myser i olika butiker så har jag fått stor nytta av rabatterna som finns i kortet !

  2021-05-03

 • Lisa

  Grymt kort som egentligen bara dras ned av att rabatterna man får "endast" är i utvalda butiker. Hade kortet istället haft en generell cashback hade det här varit det bästa kortet på marknaden enligt mig. Gillar även försäkringen och individuell ränta men som förutsätter att man har bra inkomst för att få en låg ränta. Mycket nöjd!

  2021-04-23

 • Affe

  Har nog redan handlat i 25+ olika butiker som jag fått rabatt i sen jag skaffade kortet, men gäller ju att man håller koll på vilka butiker som är kopplade till reward om man vill maxa kortet

  2020-11-15

 • Hilka

  Härligt kort, rabatten tycker jag är grym för hur många ställen den faktiskt funkar, sparat mycket pengar där utan problem.

  2020-09-10

 • Rasmus

  Väldigt nöjd med kortet och håller man koll på Meniga Rewards är det inte speciellt svårt att få schyssta rabatter regelbundet.

  2020-07-14

 • Rasmus

  Väldigt nöjd med kortet och håller man koll på Meniga Rewards är det inte speciellt svårt att få schyssta rabatter regelbundet.

  2020-07-13

 • Thomas

  Gillar det skarpt.

  2020-05-20

 • Alf

  Önskar verkligen att kortet gav bonus, då hade jag aldrig haft nytt av flera kreditkort.. med det sagt, mycket bra kort som jag är nöjd med. /Alf

  2020-02-09

 • Göte

  Bra kort

  2019-12-06

 • Ola Söderberg

  Hej jag undrar om man kan betala fakturor med detta kort??

  2019-11-15

Vad tycker du om Re:member flex?