Egenskaper

Passar dig som...

Collector Easyliving passar dig som vill ha ett bra kreditkort både i vardagen och som shoppingkort då du befinner dig utomlands. Kortet har inget valutapåslag och kommer med en kompletterande reseförsäkring. Utöver detta får du även en evenemangsförsäkring, allriskförsäkring och utökad produktgaranti på hemelektronik. Med kreditkortet får du alltså både stor trygghet när du shoppar online såväl som när du befinner dig på semester.

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåslag
 • Omfattande reseförsäkringspaket
 • Koppla till SAS EuroBonus

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inget lojalitetsprogram
 • Årsavgift efter första året

Krav

 • Åldersgräns på 20 år
 • Minsta årsinkomst på 150 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 195 kr
Åldersgräns 20
Ränta 17,65 %
Effektiv ränta 17,65 %
Räntefria dagar 56 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 2,79 % (min 99 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 45 kr)

Recension av Collector Bank Easyliving

Collector Bank är en av de största kreditkortsutgivarna i Sverige. De är inte svårt att förstå varför. Kreditkortet är förmånligt med många bra försäkringar, inget valutapåslag och erbjuder en räntefri period om 56 dagar. Häng med läs vår recension av Collector Easyliving här nedan.

Fördelar med Easyliving

En kreditgräns på upp till 100 000 kr med både reseförsäkring och avbeställningsskydd. Det ingår även Evenemangsförsäkring, allriskförsäkring, förlängd garanti vid köp av vitvaror och hemelektronik och en leveransförsäkring vid internetköp. Ytterligare erbjuds även en självriskeliminering på upp till 15 000 kr när du hyr bil eller vespa utomlands.

Detta kreditkort från Collector Bank passar dig som vill använda ditt kreditkort och få så många fördelar som möjligt med kortet. Kreditkortet Easyliving lever upp till sitt namn då det förenklar livet både vid små och stora köp och som dessutom inkluderar flera väldigt användbara försäkringar som få annars hade haft.

Kreditgräns och ansökningsprocess

Som vi redan nämnt så kan du ansöka om max 100 000 kr i kredit på Easyliving. Ansökningsprocessen av kreditkortet är väldigt enkel och smidig då hela processen är automatiserad och sköts via Collector Banks hemsida. Den som ansöker om ett kreditkort från Collector Bank får sin ansökan antingen godkänd eller nekad direkt om det inte är som så att Collector Bank vill ha dokument inskickade för att bekräfta de uppgifter som sökande angivit.

När en ansökan görs om ett kreditkort från Collector Bank så gör de en kreditupplysning på den som ansöker hos Upplysningscentralen. Det betyder att en ansökan hos Collector Bank kommer att registreras och vara synlig för andra som begär en kreditupplysning från Upplysningscentralen.

För Easyliving så ställer Collector Bank följande krav:

 • Minst 20 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer

Då dessa är de generella kraven som Collector ställer på de som ansöker om ett kreditkort så finns det inkomstkrav som avgörs beroende på vilken kreditgräns din ansökan gäller. Ovan är de generella kraven som alla som ansöker måste uppfylla, ansökan blir annars beviljad.

Koppla Easyliving till SAS EuroBonus

I Början av 2020 införde Collector möjligheten att kunna koppla sitt Easyliving till SAS EuroBonus. Detta kan göras helt kostnadsfritt och när kortet är kopplat får du poäng så fort du handlar på något av alla tusentals anslutna ställena.

För att kunna börja tjäna poängen behöver du dock bli medlem i EuroBonus samt koppla ditt kreditkort till sitt EuroBonus-nummer. De poäng du samlat ihop kan du sedan spendera på bland annat hotellövernattningar, flygresor eller shopping i EuroBonus Shop.

Nackdelar med kreditkort från Collector Bank.

Det finns få nackdelar med kreditkortet från Collector Bank. Kreditkortet saknar valutapåslag och kortet har låga årsavgifter och en ränta som vare sig är högre eller lägre än andra kortutgivare har.

Den enda egentliga nackdelen som kreditkortet från Collector Bank verkar ha är avsaknaden av ett poängsystem som många andra kreditkort har. Så det finns inget sätt att samla poäng, däremot har Collector Bank har ett eget system för att ge rabatter och pengar tillbaka till kunder som använder deras speciella app.

Sammanfattning Easyliving

Kreditkortet som Collector Bank erbjuder fungerar som allroundkort som kan användas hemma och med fördel i utlandet. Collector Bank erbjuder en räntefri period på 56 dagar och har flera olika försäkringar.

Collector Bank har dessutom något som väldigt få eller inga andra kreditkortsutgivare har och det är att de helt saknar valutapåslag vid köp i en annan valuta än SEK. Med Easyliving så får användaren dessutom flera andra försäkringar som underlättar större köp och köp på nätet.

Vad tycker våra användare om kortet?

4,5 i snittbetyg
 • Magnus

  Har haft kortet i ett par veckor. Ska till Amsterdam nästa vecka och då slipper jag valutapåslag :) Ända nackdelen är att polarna vill att jag ska betala för jag inte har något valutapåslag. Thumbs up!

  2018-12-20

 • Kumayl

  Grymt kort! Har bytt till att bara använda Collector nu.

  2019-03-28

 • Sofia

  Skönt att slippa valutapåslag

  2019-04-12

 • Marie Olofsson

  Ansökte i förrgår och fick redan nu kortet. Jättesmidig ansökan och verkar vara ett bra kort! Full pott än så länge =)

  2019-04-14

 • Svante

  Gillart, kort utan valutapåslag är ju fan omöjligt att hitta i princip i vanliga fall!

  2019-04-16

 • Julia

  Den som arbetar utomlands eller reser kommer att älska detta kort!

  2019-04-23

 • Stefan

  Nice att man får välja egen Pin-kod när man ansöker om kortet och att man också får välja färg, valde coolt orange kort =)

  2019-04-24

 • Inez

  Bästa kreditkortet utan valutapåslag! Kommer spara några tusenlappar i Spanien i sommar

  2019-05-10

 • Maja

  Inga klagomål med kortet, men kundservice är terrrible!

  2019-06-19

 • Kajsa L

  Lätt bästa kortet utomlands. Vet inte hur mycket pengar jag betalt till forex i onödan, man har fått lära sig att växla där innan man reser men det är jätte dyrt / Västerås

  2019-07-01

 • Elin

  Använder kortet för resor utomlands för att slippa valutapåslag. Men tråkigt att kortet inte ger någon bonus alls

  2019-08-05

Vad tycker du om Collector Easyliving?