Uppdaterad 14 juni, 2019

Kreditkort utan inkomst

av Kreditkort utan inkomst Här går vi igenom kreditkort utan inkomst eller med låga ansökningskrav och hur man kan gå tillväga för att hitta dessa kort.
Att skaffa ett kreditkort utan arbete kan vara svårt. Det är långt från alla kreditkortsbolag som accepterar ansökningar med låg inkomst. Genom vår guide om kreditkort utan krav på inkomst hittar du enkelt ett kreditkort som passar dig utan inkomst. Häng med!

Kreditkort som är lätta att få

Alla kreditkort är inte lätta att få med låg årsinkomst. Men det finns flera kreditkort som accepterar kreditkortstagare utan inkomst. Enligt vår erfarenhet på kreditkort.com är nedanstående kreditkort extra lätta att få.

Kreditkort med låga krav

Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Maxkredit: 100 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 19,99 %
 • Räntefritt: 45 dagar
 • Få bonus på varje köp
 • Gratis uttag i bankomater utomlands
 • Köp resor hos Norwegian med dina poäng
Collector Easycard

Collector Easycard

 • Maxkredit: 30 000kr
 • Årskostnad: 290kr
 • Kreditränta: 19,00 %
 • Räntefritt: 56 dagar
 • 56 dagar räntefri kredit
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd
 • Delbetala i egen takt
 • Egen PIN-kod

Kreditkort utan inkomst

Det kan finna flera anledningar till att man inte har en deklarerad årsinkomst. Vi delar upp det i två delar.

Arbetslöshet och sjukskrivning

Har man varit arbetslös eller haft en sjukskrivning under en längre tid har man det svårare att få kreditkort. Men det är långt från omöjligt. Man går oftast igenom kreditkortsbolagen automatiska filter när man ansöker om lätta kreditkort att få.  Skulle man fastna i filtret kan man prata med kreditkortsföretaget och visa underlag på a-kassa och andra bidrag och ändå få kreditkortet beviljat.

Inkomst men ej lön i Sverige

Det kan finnas flera anledningar till att man inte har en deklarerad inkomst i Sverige. Man kan jobba i närliggande länder men bo i Sverige. Man har inte heller en deklarerad inkomst i Sverige om man jobbat utomlands ett tag och kommer tillbaka till Sverige. Om man fastnar i kreditkortsbolagens automatiska filter behöver man prata med kreditkortsföretaget. Genom att förklara situationen och skicka in lönespecifikation eller visa på annan förmögenhet kommer man få kreditkortet beviljat.

En egenföretagare som inte tar ut någon lön men utdelning kan också visa detta för kreditkortsföretaget vid förfrågan. Det brukar i regel inte vara ett bekymmer.

Kreditkort med betalningsanmärkningKreditkort utan kreditupplysning

Det finns flera kreditkortsbolag som accepterar kreditkortstagare med ingen eller låg årsinkomst. De flesta kreditkortsbolag är relativt förlåtande och accepterar de flesta ansökningar. Men en punkt är dem stenhårda på, betalningsanmärkning. Det är väldigt svårt att få kreditkort beviljat med betalningsanmärkning.

Men det kostar inget att ansöka om ett kreditkort. Man gör därför rätt i att försöka ansöka om kreditkort som är lätta att få även med betalningsanmärkning. Ibland kan kreditkortsbolagen se mellan fingrarna om ekonomin i övrigt ser bra ut.

Kreditkort utan kreditprövning

Det går ett felaktigt rykte om att det finns kreditkortsföretag som inte gör en kreditprövning vid ansökan. Detta är direkt felaktigt och skulle strida mot finansinspektionens föreskrifter. Alla kreditbolag måste alltid gör en kreditprövning innan krediten godkänns.

Kreditkort utan UC

Det går att få ett kreditkort utan UC, det kan vara bra eftersom att kreditupplysningen då görs genom ett annat bolag än UC. Det innebär att din bank inte kan se kreditupplysningen och därmed skadas inte din kreditvärdighet.

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.