Håkan Eriksson

hakan@kreditkort.com

Håkan, en erfaren skribent och medlem av Kortio-teamet sedan 2021, fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Håkans akademiska bakgrund från Göteborgs Universitet ger honom breda kunskaper, som används i hans arbete med digitala kort och betaltjänster. 

Håkan har varit en del av Kortio-teamet sedan 2021. Hans primära ansvarsområden i teamet inkluderar att skriva omfattande recensioner av kreditkort, utarbeta intressanta och pedagogiska guider, samt att publicera nyheter som rör krediter och kort.

Håkan har en djupgående erfarenhet av att jobba som skribent, vilket sträcker sig över många år. Under denna tid har han byggt upp ett brett och djupt kunskapsregister inom privatekonomi. Detta kommer inte bara från hans utbildning utan också från hans karriär där han har skaffat sig praktiska erfarenheter.

En unik aspekt av Håkans arbetssätt är att han brukar försöka testa de kort som han skriver om. Han gör detta för att få förstahandsinformation och insikter som gör att han verkligen vet vad han skriver om. Privat använder Håkan en mängd olika kort, inklusive Refunder, Curve och Resurs. Dessa betalkort har han identifierat som särskilt användbara för olika situationer och syften.

Håkan har en stark akademisk bakgrund från Göteborgs Universitet. Här har han tillbringat tid med att studera en mängd olika ämnen, inklusive språkvetenskap och IT-system. Denna breda utbildning har visat sig vara ovärderlig i hans nuvarande position, särskilt när det gäller att skriva om digitala virtuella kort, olika appar och de tekniska aspekterna kring hur betaltjänster och kreditkort fungerar.

Men Håkan är inte bara intresserad av ekonomi och teknik. Utöver sitt arbete med kreditkort och bankkort har han även en brinnande passion för träning. Oavsett hur full hans arbetsdag än kan vara, försöker han alltid klämma in ett träningspass efter jobbet. Träningen kan vara både kondition eller styrketräning.

Håkan är född och uppvuxen i Göteborg, där han också fortsätter att arbeta. Att vara en del av Kortio-teamet är inte bara ett jobb för Håkan, utan en möjlighet att dela med sig av sin expertis och kunskap till besökarna på webbplatsen.

Senaste artiklarna

Dubbla poäng under Black Weekend med TUI Card

På fredag drar TUI Card igång sitt Black Friday erbjudande med dubbla poäng hela helgen. Erbjudandet fortsätter sedan varje helg fram till jul

Publicerad 11/22/2023
Anders tycker till om sitt Refunder Pay kreditkort

I en intervju med Anders, en entusiastisk användare av Refunder Pay-kortet, delar han med sig av sina erfarenheter och åsikter om kreditkortet och hur det har påverkat hans ekonomi. Anders anser att Refunder Pay är ett attraktivt alternativ till traditionella kreditkort tack vare dess generösa cashback, försäkringar och rabatter.

Publicerad 4/17/2023
Utlandsbetalningar - En ökad trend för svenskar att skicka pengar över gränserna

I en alltmer globaliserad värld blir det allt vanligare att skicka pengar över landsgränserna. Svenskarna är inget undantag, och enligt en rapport från Sveriges Riksbank ökar antalet svenskar som skickar pengar utomlands. I deras Betalningsrapport 2022 framgår det att ungefär en av tio svenskar skickar pengar utomlands, vilket är en betydande ökning från tidigare år. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på denna trend och undersöka vad som ligger bakom denna ökning av utlandsbetalningar.

Publicerad 3/20/2023
Amex renoverar sin lounge på Arlanda

American Express populära lounge på Arlanda kommer få ett rejält lyft när företaget gör en av sina största satsningar i Norden. Loungen stänger för ombyggnad den 19:e mars och beräknas öppna i en ny, 700 kvadratmeter stor och betydligt modernare skepnad någon gång under 2024. Den nya loungen byggs i samarbete med Swedavia, ägarna till Arlanda flygplats, och kommer enligt Philip Trocmé, Amex Nordiska VD, att vara i absolut världsklass.

Publicerad 2/23/2023
Resurs bank öppnar nytt huvudkontor

Resurs bank är ett svenskt företag med verksamhet i hela Norden. Huvudkontoret har sedan starten legat i Helsingborg i Skåne men banken har numer också kontor i både Norge, Danmark och Finland samt i Stockholm, Malmö och Borås. I takt med att företaget vuxit har antalet anställda på huvudkontoret ökat till omkring 400 som för att få plats måste sitta utspridda i flera olika lokaler. Detta blir det nu ändring på.

Publicerad 2/10/2023