Här hjälper vi dig välja ut ett kreditkort från Danske Bank. I listan nedan har vi recenserat alla kort från Danske Bank så att du snabbt kan välja ut det som passar just det du söker.
Danske Bank ger ut fyra olika kreditkort, allt från kreditkort för unga till exklusiva premiumkort. Givetvis erbjuder de även de typiska banktjänsterna så som lån, sparande och mycket mer. Något som utmärker korten från Danske Bank är den relativt låga krediträntan och försäkringarna som ingår i korten.
Danske Bank är en nordisk bank och som idag har bedriver verksamhet i 13 länder världen över. De jobbar för både privatpersoner och företag med en uppsjö finansiella tjänster och lösningar.
Den Svenska verksamheten startade 1837 då banken gick under namnet Östgöta Bank. Namnet Danske Bank kom först 1997 som ett resultat av att 17 regionala svenska banker slogs samman. Idag har Danske Bank över 1500 anställda, 140 000 privatkunder och är Sveriges 5:e största bank.
Ett urval av de tjänster som de erbjuder i dagsläget är:
Fyra kreditkort finns att välja på samt flera vanliga bankkort, dessa kommer vi dock inte täcka här. Kreditkorten från Danske Bank går från mer grundläggande kreditkort för den mindre kräsne kortanvändaren till mer exklusiva kort med många fördelar.
När det kommer till kort som ges ut av en storbank likt Danske Bank, Nordea eller Swedbank så är det alltid rekommenderat om man har samlat alla sina tjänster hos den bank man också har sitt kreditkort. I många fall är det också ett krav att man i alla fall är kund hos banken man söker kreditkort från, det vill säga att du har ett vanligt bankkonto hos banken.
Detta kort är för personer mellan 18-27 år gamla och kan nästan ses som ett introduktionskort eller “nybörjarkort”. Kreditkortet har en kreditgräns på endast 25 000 kr och är. Det är lågt men är för att Danske Bank inte vill ge en högre kreditgräns till unga personer som precis börjat ta ansvar för sin egen ekonomi.
Kortet kommer vidare med en omfattande reseförsäkring och tillgång till Priceless Cities som låser upp rabatter och erbjudanden. Danske Bank Direkt Ung har ett valutapåslag på 2% samt en uttagsavgift om 2%.
Detta är alltså ett bra kort för dig som precis börjat ta ansvar för din egen ekonomi och som vill kunna nyttja kortets förmåner utan att frestas av en alldeles för hög kreditgräns. Uppmärksamma också att kreditkortet är gratis, det vill säga att du inte betalar en årsavgift.
Danske Bank Direkt har en kreditgräns på 50 000 kronor och ingår kostnadsfritt i kontopaketet Danske Bank Silver. Kortet saknar många förmåner så som försäkringar eller någon form av cashback.
Kortet kommer dock med vissa erbjudanden så som rabatt hos Hertz och tillgång till Priceless Cities. Framför allt är detta dock kreditkortet för dig som vill ha kontopaketet Danske Bank Silver och kan tänkta dig använda kortet då detta medföljer utan extra kostnad.
Detta kreditkort ingår kostnadsfritt i kontopaketet Danske Bank Guld. Kortet har en maxkredit på 50 000 kr och 45 räntefria dagar. En kompletterande reseförsäkring ingår som gäller då minst 50% av resan betalas med kortet. Bland annat så ingår avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och ersättning för försenat flyg.
Ingen cashback eller bonus ingår i kortet, återigen så är det endast Priceless Cities och Rabatt på Hertz som ingår i kortet. Med Guld så får man dock också rabatt på Heathrow Express biljetter.
Platinum-kortet är Danske Banks mest exklusiva kreditkort. Det har en kreditgräns på 100 000 kr och 45 räntefria dagar. Årskostnaden ligger på hela 1799 kr men då ingår concierge service och lounge access. Är man dock villig att teckna kontopaketet Danske Bank Platinum så ingår kortet helt utan extra kostnad (mer om kontopaketen finner du nedan).
Det som däremot inte ingår är bonussystem eller någon form av cashback. Den höga årskostnaden man betalar resulterar alltså inte i så många förmåner som man kanske tror. Det är framför allt drivmedelsrabatten som är den rabatt som sticker ut. Självklart ingår det även en reseförsäkring som här är väldigt omfattande.
Överlag är detta kort dock väldigt dyrt sett till vad man får. Är det premiumkort eller mer exklusiva resekort man söker så är exempelvis Revolut Metal eller Bank Norwegian två bra alternativ.
Det är totalt tre olika kontopaket som finns att välja och som är följande:
Dessa kontopaket måste dock inte tecknas för att kunna ansöka om något av kreditkorten. Har man inte ett kontopaket får man istället betala kortets årsavgift.
Danske Silver är baspaketet och har en månadskostnad på endast 29kr/mån. I paketet ingår då Direkt-kortet, ett betalkort (bankkort) samt ett lönekonto. Det går även öppna upp extra transaktionskonton utan extra kostnad.
Internetbanken ingår självfallet kostnadsfritt.
Detta kontopaket kommer med alla förmåner som ingår i Danske Silver samt Spärrservice, ID-skydd, Web Clean Up och mer. Gold-kortet ingår kostnadsfritt i detta paket. Som vi nämnde tidigare kommer detta kort med bland annat reseförsäkring och drivmedelsrabatt på Preem.
Detta är, till inges förvåning, det mest exklusiva kontopaketet. Platinum-kortet ingår utan extra kostnad i paketet samt alla förmåner från de billigare kontopaketen. Även ett familjekort, det vill säga ett extrakort ingår kostnadsfritt. Kostnaden för detta paket beror på vilket förmånsnivå man vill lägga sig på.
Förmånsnivåerna ser ut som följande:
Hur mycket Sparande, lån, pension och placeringar man har hos Danske Bank avgör vilken förmånsnivå man ligger på. Vill man ha ett Platinum- eller Gold kreditkort från Danske Bank är det därför rekommenderat om man har allt samlat hos dem. På så sätt kan man få en lägre månadskostnad på dessa kontopaket.
Beroende på vilken förmånsnivå man har ingår de också olika förmåner. I förmånsnivå 4 ingår det exempelvis endast bonus vid flytt av pensionssparande till Danske Bank samt personlig rådgivning.
Har man däremot förmånsnivå 1 så ingår det bland annat:
Uppnår man förmånsnivå 1 får man alltså en mängd bra förmåner och dessa går att uppnå oavsett om man har kontopaketet Silver, Guld eller Platinum.
Danske Bank erbjuder överlag relativt dyra kreditkort för vad man faktiskt får om man inte har ett kontopaket. Har man däremot ett av kontopaketen så blir kreditkorten mer attraktiva. Det är dock rekommenderat att man samlar allt hos Danske Bank för att försöka uppnå någon av de högre förmånsnivåerna.
På så sätt kan man använda något av deras kreditkort till en låg månadskostnad och samtidigt nyttja en mängd olika förmåner. Vilket av korten som är det bästa kreditkortet är högst individuellt men har man råd med månadskostnaden kan vi rekommendera Danske Bank Platinum. Detta av den enkla anledningen att månadskostnaden med kontopaketet är låg sett till premium-förmånerna som ingår i kortet.
Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi.