Egenskaper

Passar dig som...

Danske Bank Direkt Ung är ett kreditkort för dig som är mellan 18-27 år gammal. Du får en kreditgräns på 25 000 kr med 45 dagar räntefri kredit. Fördelar som ingår med kreditkortet är bland annat en omfattande reseförsäkring och tillgång till Priceless Cities som ger dig mängder med rabatter och erbjudanden.

Varför vi tycker om kortet

 • Reseförsäkring
 • Ingen årsavgift
 • Priceless Cities

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus eller cashback
 • Valutapåslag om 2%

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 13,00 %
Effektiv ränta 13,80 %
Rätefria dagar 45 dagar.
Maxkredit 25 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Danske Bank Direkt Ung

Om du är mellan 18-27 år gammal och behöver ett kreditkort med låg kreditgräns – då är detta kreditkortet för dig. Danske Bank Direkt Ung är ett kreditkort som är specialanpassat för dig under 27 år. Kreditgränsen för det här kortet ligger på 25 000 kr, vilket är relativt lågt. Du får 45 dagars räntefri kredit och möjlighet till delbetalningen finns. I kortet ingår en mängd förmåner såsom exempelvis en reseförsäkring och tillgång till Pricesless Cities. Kortet kommer utan årsavgift eller aviavgift som en del av kontopaketet Danske Silver.

Kredit

Danske Bank Direkt Ung tillhör kontopaketet Danske Silver. Det innebär att det är ett relativt enkelt kreditkort. Kortet kommer utan årsavgift eller aviavgift. Eftersom det är specialanpassat för den yngre generationen är kreditgränsen relativt låg. Dessutom är återbetalningskraven höga. Du kan få som mest 25 000 kr i kredit. Den räntefria perioden är upp till 45 dagar. Vidare måste du betala tillbaka minst 1/10 av beloppet när fakturan kommer. Du kan välja att delbetala din faktura och måste du betala 13% ränta på din kredit.

Anpassat för unga

Internetbank

Det är inte bara kreditgränsen och återbetalningskraven som är anpassad efter unga. Även kortets funktioner och digitala lösningar är mycket moderna. Kortet erbjuder allt du kan tänkas behöva för enkel hantering. Du får exempelvis tillgång till en internetbank. Däri kan du ha full kontroll över din ekonomi. Exempelvis kan du se dina transaktioner, spärra ditt kort och återställa din PIN-kod om du glömt den.

SMS Service

Kortet kommer även med något som kallas för SMS Service. Med SMS Service kan du enkelt ta reda på kontoinformation. Exempelvis kan du skicka ett SMS till SMS Service för att få information om huruvida du har pengar tillgängliga på ditt konto.

Enkla betallösningar

Ditt Danske Bank Direkt Ung har contactless betalningslösning. Det innebär att du enkelt kan blippa kortet när du ska betala i affär. Det gäller på köp upp till 250 kr. Således slipper du både sätta in kortet i terminal samt slå din PIN-kod. Vidare finns även möjligheten att aktivera digitala betalningslösningar. Du kan alltså koppla din smartphone eller smartwatch direkt till kortet och på så vis betala med den. Perfekt när du är ute och handlar och inte har kortet med dig!

Bonusfördelar

Det finns inte någon bonussystem eller någon cashback när du handlar med det här kreditkortet. Det finns emellertid möjlighet till rabatter via rabattsystemet Priceless Cities.

Priceless Cities

Priceless Cities ger dig möjligheten att uppleva mer av städerna som du besöker. Via Pricesless Cities får du nämligen tillgång till unika erbjudanden och upplevelser runt om i världen. Idag finns Priceless Cities i över 40 olika länder. Som innehavare av ett Danske Bank Direkt Ung-kort kan du enkelt registrera dig för Priceless Cities. Om du samtidigt prenumererar på deras nyhetsbrev får du dessutom direkt tillgång till alla nyheter som kommer. Exempel på förmåner du kan få genom Priceless Cities är:

 • Gratis inträde till barnen på Skansen.
 • Unik vinupplevelse i Mexiko City.
 • En hel dag på Burj Khalifa i Dubai.

Försäkringar

När du är ung och redo att upptäcka världen behöver du en bra reseförsäkring. Det får du med Danske Bank Direkt Ung om du betalar minst hälften av din resa med kreditkortet. Reseförsäkringen gäller i upp till  60 dagar ifrån det datum du börjat resa. I reseförsäkringen ingår bland annat:

 • Avbeställningsskydd. Det gäller om du skulle bli tvungen att avboka din resa pga. sjukdom, olycksfall eller dödsfall.
 • Ersättning för bagageförsening och försening av allmänt färdmedel. Gäller för dig och din familj när ni reser utomlands.
 • Allriskförsäkring. Det gäller bara för varor som är värda minst 1000 kr och som till 100% har betalats med kortet. Undantag gäller för vissa produkter, som exempelvis datorer och mobiltelefoner.
 • Självriskskydd. Om din bostad hemma skulle bli skadad under resan täcker den här försäkringen självrisken.

Nackdelar

Inget något resekort

Det finns såklart även vissa nackdelar med Danske Bank Direkt Ung. Även om kortet ger dig rabatter när du reser är det inte något resekort. Vi rekommenderar att du lämnar kortet hemma när du ska åka utomlands. Anledningen är att det är relativt dyrt att använda i utlandet. Medan du i Sverige inte betalar något för att använda kortet kommer alla köp med ett valutapåslag på 2% när du är utomlands. Dessutom har alla köp en minimum avgift på 40 kr. I Sverige kan du ta ut kontanter (max 15 000 kr i månaden) helt gratis, men utanför Europa tillkommer en kostnad på 40 kr.

Inte något bonuskort

Utöver att kortet är dyrt utomlands finns det inte heller några större bonusfördelar. Som tidigare nämnts finns varken bonusprogram eller cashback med kortet. Det är således inte heller något bonuskort i den klassiska bemärkelsen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Danske Bank Direkt Ung ett kort för dig som redan är kund hos Danske Bank och vill få tillgång till viss kredit. Det är ett smidigt kort att använda hemma i Sverige, men det kommer inte med några egentliga kreditkorts-fördelar förutom reseförsäkringen.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Danske Bank Direkt Ung?