Egenskaper

Passar dig som...

Danske Bank Guld är ett kreditkort från Danske Bank som ingår gratis i kontopaketet Danske Guld. Kreditkortet har en maxkredit på 50 000 kr och 45 dagar räntefri kredit. Med kortet följer en kompletterande reseförsäkring och massor andra bra förmåner.

Varför vi tycker om kortet

  • 45 dagar räntefri kredit
  • Kostnadsfritt för Guld-medlemmar
  • Priceless Cities

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Ingen bonus
  • Ingen cashback
  • Valutapåslag

Krav

  • Åldersgräns på 0 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 419 kr
Åldersgräns 0
Ränta 11,95 %
Effektiv ränta 13,62 %
Rätefria dagar 45 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 0 %

Danske Bank Guld

Ett av flera kreditkort som ges ut av storbanken Danske Bank är Danske Bank Guld. Danske Bank Guld är ett kreditkort som ingår kostnadsfritt i kontopaketet Danske Guld. Med det här kreditkortet kan du få upp till 50 000 kr i kredit. Den räntefria perioden är upp till 45 dagar. Bland förmånerna hittar du exempelvis en kompletterande reseförsäkring, spärrservice och mycket mer. För att kunna beställa kreditkortet måste du bli kund om Danske Bank. Det blir du genom att Danske Förmånsprogram. Du kan hitta mer information om det på Danske Banks hemsida.

Kredit

Maxkredit med det här kreditkortet är 50 000 kr. Du får 45 dagar räntefri kredit. Din faktura är helt gratis. Du kan välja om du vill delbetala din faktura eller om du vill betala hela fakturan direkt. Om du betalar hela fakturan direkt uppstår inte någon extra kostnad. Du kan även välja att delbetala din faktura men då tillkommer en räntekostnad. Räntekostnaden är 11,95 procent. Du kan inte välja att skjuta upp hela fakturan. Du måste betala minst 5% av din faktura när den kommer. Den effektiva räntan blir 13,62 % vid nyttjad kredit på 50 000 kr som återbetalas på 12 månader.

Erbjudanden med Danske Bank Guld

Danske Bank Guld erbjuder inte sina kunder varken något bonussystem eller någon cashback. Det finns emellertid en del erbjudanden som du kan utnyttja om du har detta kort. Nedan kommer vi lista några av dem.

Rabatt på drivmedel hos Preem

Med Danske Bank Guld får du rabatt på drivmedel hos Preem. Rabatten ger dig 15 öre billigare bensin per liter och den gäller bara på bemannade stationer. Det spelar ingen roll om du betalar direkt vid pumpen eller om du betalar i kassan. För att vara säker på att du har fått din rabatt kommer den sedan att redovisas på månadsfakturan.

Tillgång till Pricesless Cities

Danske Bank Guld ger dig tillgång till Pricesless Cities. Pricesless Cities är ett program som erbjuder unika erbjudanden och upplevelser i olika städer världen över. Det finns idag i mer än 40 städer som exempelvis Stockholm, London och New York.

Rabatt på Heathrow Express

Du får 12% rabatt på biljetter med Heathrow Express när du betalar med ditt Danske Bank Guld.

Hyr billigare hos Hertz

Med ditt Danske Bank Guld kreditkort kan du hyra bil 10% billigare hos Hertz. Det gäller runt om i hela världen. Dessutom får du medlemskapet helt gratis.

Tjänster

Vidar finns det en mängd olika tjänster som du kan tar del av som Danske Bank Guld-kund. Först och främst får du gratis Spärrservice. Det gäller för dig och hela din familj. Genom ett enkelt samtal kan du spärra alla kort och mobiltelefoner. Sedan ingår även tjänsten ID-skydd. Med ID-skydd skyddar du dig själv mot risken att bli bestulen på din identitet. Anledningen till att någon försöker ta din identitet kan vara exempelvis för att utnyttja krediter och beställa varor. Detta är således en mycket bra tjänst att få tillgång till. Avslutningsvis ingår även tjänsten Web Clean Up. Som namnet antyder får du hjälp med att städa upp oönskad information om dig som finns på internet. Alla dessa tjänster gör att du kan känna dig både tryggare och säkrare i din vardag.

Försäkringar

Kreditkortet erbjuder inte något brett utbud av försäkringar. Det som dock finns är en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen gäller om du betalar minst 50% av din resa med kreditkortet. Vidare är reseförsäkringen giltig i 60 dagar från det att du gett dig ut på din resa. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd ersättning för försenat bagage och ersättning för försenat flyg.

Nackdelar

En nackdel som vi redan identifierat med det här kreditkortet är avsaknaden av bonussystem och cashback. Visserligen finns det en del erbjudanden som kommer med kortet, men de är relativt begränsade. En annan stor nackdel med kreditkortet är kostnaderna som uppstår om du använder kortet när du är utomlands. Kortet har ett valutapåslag på 1,75% varje gång du betalar med det i utlandet. Om du tar ut kontanter ur automater tillkommer dessutom en extra kostnad på 40 kr.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Danske Bank Guld ett klassiskt standard-kreditkort. Det kommer med de flesta förmåner som du kan förvänta dig av ett kreditkort, men egentligen inte speciellt mycket mer utöver det. Kortet är framför allt bra för den som redan har bankkontot Danske Guld och således får kreditkortet utan extra kostnad. För andra kunder kan man troligtvis hitta bättre alternativ på marknaden, oavsett om man söker ett resekort eller ett bonuskort.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Danske Bank Guld?