Egenskaper

Passar dig som...

Danske Bank Premium är ett exklusivt kreditkort från storbanken Danske Bank. Med det här kreditkortet får du upp till 100 000 kr i kredit och räntefri kredit i 45 dagar. Årskostnaden ligger på 1799 kr, men då ingår ett flertal premium-förmåner som exempelvis concierge service och lounge access. Kreditkortet saknar såväl bonussystem som cashback.

Varför vi tycker om kortet

 • Concierge service
 • Lounge access
 • Drivmedelsrabatt

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus eller cashback
 • Valutapåslag och uttagsavgift i utlandet

Krav

 • Åldersgräns på 21 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 800 kr
Åldersgräns 21
Ränta 8,90 %
Effektiv ränta 11,14 %
Räntefria dagar 45 dagar
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 10,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 40 kr)

Räkna på Danske Bank Platinum

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 8,90 %
 • Total kostnad 1 854 kr
 • Total återbetalning 21 854 kr
 • Månadsbetalning 911 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Danske Bank Platinum

Danske Bank Platinum är ett premium kreditkort från Danske Bank. Kortet kommer med all de klassiska premium-förmånerna som man kan förvänta sig. Däribland ingår concierge service och lounge access. Du får med det här kreditkortet dessutom ta del av en omfattande reseförsäkring. Det ingår inte något bonussystem eller någon cashback, men enklare erbjuden och tjänster är inkluderat.

Kredit

Maxkredit med det här kreditkortet är 100 000 kr. Det krävs emellertid en kreditprövning för att det beloppet ska bli beviljat. Den nominella årsräntan är bara 8,90%. Du slipper dock att betala någon ränta om du betalar din faktura direkt när den kommer. Kortet har nämligen en räntefri period på 45 dagar. Du kan alltså välja att delbetala din faktura, men minst 1/20, alltså 5 procent, av fakturan måste alltid betalas. Det tillkommer inte någon aviavgift med det här kreditkortet.

Premiumförmåner med Danske Bank Platinum

Danske Bank Platinum är som vi tidigare nämnt ett premium-kort som kommer med speciella förmåner. De här förmåner är framförallt där för att gör det enkelt och bekvämt för dig som reser mycket. Vi ska nu titta närmare på de två tjänsterna concierge service och lounge access.

Concierge Service

Med concierge service får du hjälp med allt från himmel till jord. Det gäller inte bara när du är ute och reser utan även när du är hemma. Exempel på tjänster som concierge service kan fixa åt dig är bokningar av restauranger och hotell. Om du vill ha concierge service hjälp behöver du bara ringa ett nummer. Sen ordnar dem resten. Tjänsten är tillgänglig alla dagar i veckan.

Lounge Access

För att göra din resa extra bekväm får du med Danske Bank Platinum tillgång till Priority Pass. Priority Pass ger dig inträde på olika flygplats-lounger världen över. Du hittar över 1000 olika lounger att välja mellan. De första 4 besöken som du gör varje kalender år är gratis. Därefter tillkommer en kostnad. Kostnaden ligger just nu på 230 kr per besök. Med Priority Pass-appen kan du hitta information om alla lounger som finns att tillgå. Exempel på förmåner som du vanligtvis får ta del av helt kostnadsfritt i loungerna är exempelvis Wi-Fi, tidningar samt mat och dryck. Oftast kommer allt helt utan extra kostnad.

Erbjudanden med Danske Bank Platinum

Danske Bank Platinum ger dig även ett flertal olika erbjudanden som kan göra din vardag lite billigare. Exempelvis får du 15 öre i rabatt per liter som du handlar på Preems bemannade stationer. Ett annat erbjudande som du kan ta del av är 10% rabatt på bilhyra hos Hertz, det gäller över hela världen. Dessutom får du medlemskostnaden helt gratis. Ett sista exempel på alla erbjudanden som finns att hämta är tillgången till Pricesless Cities. Med Priceless Cities får du tillgång till unika erbjudanden och upplevelser i storstäder världen över.

Försäkringar

Med Danske Bank Platinum får du en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen ger dig ett extra skydd när du är ute och reser. I försäkringen ingår bland annat ett avbeställningsskydd. Du kan även få ersättning för försenat bagage eller försenat allmänt färdmedel. Vidare ingår självriskskydd för din villa och bil där hemma.

Nackdelar

Danske Bank Platinum räknas som ett premium-kort. Det har en årskostnad på 1799 kr. Med det sagt måste det onekligen anses vara en stor nackdel att kortet helt saknar bonussystem och cashback. De erbjudanden som nämnts ovan är inte unika för Danske Bank Platinum utan ingår i flera av deras kreditkort-paket. Dessutom är dessa erbjudandena mycket begränsade i sin användning.

En annan nackdel är kostnaderna som tillkommer när du använder kortet utomlands. Om du betalar med kortet tillkommer en kostnad på 1,75% på alla köp som du gör. Under en längre semester kommer den sammanlagda summan för detta potentiellt bli mycket hög. Dessutom tillkommer även en uttagsavgift på 40 kr utanför Europa. Det finns en mängd, helt gratis kreditkort som erbjuder användning utan valutapåslag eller uttagsavgift.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är detta ett ganska dyrt kreditkort i relation till vad du faktiskt får för pengarna. Visserligen kommer kortet med ett flertal mindre tjänster, såsom exempelvis spärrservice, som inte nämnts i den här texten. Ingen av dessa tjänster är i vår mening tillräckligt bra för att rättfärdiga priset. Om du redan är premium-kund hos Danske Bank och således får kortet billigt eller gratis är det självklart bra. Men för alla andra så finns det bättre alternativ på marknaden och då framför allt billigare kreditkort.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Danske Bank Platinum?