Egenskaper

Passar dig som...

Revolut Metal är debetkortet för dig som vill få ut mer av ditt resande. Det är ett premiumkort i toppklass och ger tillgång till både concierge service och exklusiv lounge access världen över. Kortet har inte heller något valutapåslag och man får hela 1 % cashback på alla köp utanför EU.

Varför vi tycker om kortet

 • Cashback
 • Lyxiga förmåner som lounge access
 • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög årsavgift
 • Oklar information på hemsidan

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 2 040 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 2,00 % (min 0 kr)

Recension Revolut Metal

Revolut Metal är inte ett kreditkort utan ett kontokort men som kommer med alla de förmåner man kan förvänta sig av ett premiumkort. Det går alltså inte handla på kredit med ett Revolut Metal, istället förs pengar över till kortet via exempelvis din bank. Tack vare att det inte är ett kreditkort görs det ingen kreditupplysning när man ansöker om kortet. Det gör att ens kreditvärdighet inte påverkas.

Kortet är utformat från ett enda ark av stål och har en vikt på 18 gram. Detta ger Revolut Metal en exklusiv känsla och ett väldigt unikt och lyxigt utseende.

Ansökningsprocessen steg för steg

Eftersom Revolut Metal är ett kontokort ser ansökningsprocessen annorlunda ut än vad den hade gjort för ett kreditkort.

Ladda ned appen

Det första steget är att ladda ned Revoluts app, antingen för Android eller iOS beroende på vad för telefon man har.

Registrera dig

När appen är nedladdad behöver man registrera sig. För att göra detta behöver man endast fylla i registreringsformuläret vilket tar cirka 3 minuter. Då Revolut inte är ett kreditkort görs ingen kreditupplysning.

Välj kort

När Revoluts app är installerad och man är registrerad är det dags att välja det kort man vill ha. Tryck på fliken “kort” i appen. Här väljer man sedan det kort man vill ansöka om. Revolut Metal skickas via Global Express delivery och du spårar enkelt leveransen i appen.

Cashback

Alla köp som görs både inom och utanför EU ger pengar tillbaka på kontot, det vill säga cashback. Inom EU inkluderas en cashback på 0,1 %. Utanför EU ges en cashback på 1 % på alla köp. Som kortägare slipper man alltså bonusar som är kopplade till specifika produkter eller varumärken och får även själv välja vilken valuta man vill att cashbacken skall ges i.

Revolut Perks

Revolut Perks är ett bonussystem som gäller för alla som äger något av Revoluts tre olika kort. Bonussystem håller på att lanseras men är i dagsläget i beta stadiet. Det fungerar på så sätt att vid var 10:e köp som görs med kortet tilldelas man en cashback perk.

För att hålla koll på sina insamlade perks finns det en funktion som kallas för “Perk-O-Meter”. Här får man full koll på hur många köp man har kvar tills nästa perk. Även om Lojalitetssystemet är i en tidig fas vet vi redan nu att det bland annat kommer inkludera rabatter på shopping, resor, underhållning och mycket mer.

Nästan helt fria uttag

Vad innebär nästan helt fria uttag? Jo, helt kostnadsfria uttag kan göras med Revolut Metal upp till 6 000 kr eller motsvarande valutas värde per månad. Går man över gränsen kommer Revolut börja ta en mindre avgift för de uttag som görs över gränsen på 6 000 kr. Avgiften är i dagsläget 2 % av uttagets värde.

Reseförmåner

Revolut Metal har en mängd olika fördelar för dig som vill använda kortet på resan. Kortet har inget valutapåslag och via Revolut appen kan du tillhandahålla och växla 29 olika valutor. Det går även kortköp i 150 olika valutor utan några växlingsavgifter, valutapåslag eller transaktionsavgifter.

Lounge access

Lounge access är i de flesta fall en självklarhet när man äger ett premiumkort och Revolut Metal är inget undantag. Som kortägare får man tillgång till Lounge Key vilket är ett nätverk av lounger världen över. Rabatterade eller till och med gratis besök för loungerna ingår utan extra kostnad i kortet.

Concierge Service

Med kortet får man tillgång till exklusiv concierge service via appen direkt i mobilen. Revoluts concierge service team kan hjälpa till med allt från restaurangbokning till tips på nattklubbar och mycket mer.

Reseförsäkring

Självklart ingår det en kompletterande reseförsäkring med Revolut Metal men också en medicinsk försäkring. Detta ger ett extra skydd om olyckan är framme. Revolut erbjuder försäkringen i samarbete med White Horse Insurance Ireland Ltd. White Horse ägs av researrangören Thomas Cook vilka är specialiserade på reseförsäkringar.

Kortinnehavare omfattas automatiskt av följande:

 • Akutmottagning, repatriering och evakuering
 • Akut tandbehandling utomlands
 • Tillgång till ett globalt nätverk av vårdcentraler
 • Försäkring mot reseförsening efter 4 timmar
 • Försäkring mot försenat bagage efter 4 timmar utan något avdrag
 • Kostnader för resor och boende då medicinsk behandling försenar din återkomst

Ersättningsgränsen för läkarvård ligger på £15 miljoner, £300 för akut tandbehandling, £320 för försenat bagage och reseförseningar. Det är dock viktigt att notera att försäkringarna gäller upp till en maximal reslängd på 40 dagar.

Nackdelar

Den enda egentliga stora nackdelen med Revolut Metal är årskostnaden. Kortet kostar 1 300 kr per år om man betalar årsvis vilket är en rabatt på 23%, annars betalar man 139,99 kr per månad vilket resulterar i en årskostnad på 1680 kronor. Det blir alltså billigare för dig om du betalar årsvis och inte månadsvis för kortet.

Avsaknaden av ett bonusprogram kan också ses som en nackdel men med cashback och Revolut perks som är på väg får man fortfarande ut mycket från de köp som görs med kortet. Det hade också varit önskvärt om Revolut hade mer ingående information på deras sajt om kortet, kostnader och allmänna villkor. I dagsläget är det svårt att navigera och hitta information.

Vad tycker våra användare om kortet?

4,1 i snittbetyg
 • Annika

  2020-06-14

  Det må vara dyrt men för mig är kostnaden värt alla förmåner.

 • Pär

  2020-04-28

  Priset kan vid en första anblick se högt ut men man får så jäkla mycket förmåner med kortet sen skadar det ju inte att det är satans snyggt heller.

 • Marc G

  2020-02-14

  Uppgraderade mig till Black metal, det har många och bra fungerande funktioner. Kundservicen från Revolut är snabb och smidig. Ett trevligt kort som "väger" lite mer än andra.

  Kostnaden för kortet är låg i förhållande till alla de förmåner och försäkringar som följer med!

  Jag rekommenderar det verkligen.

 • Sara

  2020-01-09

  Tycker det personligen är lite väl dyrt men svårt att säga nej till alla förmåner man får. Har man råd med kortet kan jag starkt rekommendera det.

 • Stella

  2019-11-01

  Premiumkort som alla har råd mer jämfört med t.ex. Amex

  Grym bra

 • Chris

  2019-09-30

  Lätt och smidigt, just the way it should be. Kostar inget så varför inte testa, tänkte jag

 • KimH

  2019-09-11

  Bra tillägg till andra kort speciellt om man reser mycket som jag gör

 • Julia

  2019-08-30

  Lockande! Bra med bonusar men det tar nån tid innan pengarna syns på kontot...

 • Ahmed

  2019-08-09

  Älskar mitt nya kort i stål

Vad tycker du om Revolut Metal?