Egenskaper

Passar dig som...

Danske Bank Direkt är ett smidigt och enkelt kreditkort från Danske Bank. Det ingår kostnadsfritt i kontopaketet Danske Bank Silver. Kortet har en maxkredit på 50 000 kr och en räntefri period på 45 dagar. Utöver smarta digitala lösningar kommer kortet även med unika erbjudanden och rabatter.

Varför vi tycker om kortet

  • Sms-tjänst
  • Unika erbjudanden
  • 45 dagar räntefri kredit

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Inga försäkringar
  • Valutapåslag

Krav

  • Åldersgräns på 0 år
  • Har anställning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 299 kr
Åldersgräns 0
Ränta 13,00 %
Effektiv ränta 14,52 %
Rätefria dagar 45 dagar.
Maxkredit 50 000 kr
Minsta belopp att betala 10,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,75 %
Uttagsavgift 0 %

Danske Bank Direkt

Danske Bank Direkt är ett kreditkort som ingår som en del av Danske Bank Silver kontopaket. Det är alltså gratis för bankens egna Silver-kunder. För alla andra kommer kortet till en kostnad av 299 kr om år. Maxkredit med det här kortet är 50 000 kr. Den räntefria perioden är 45 dagar. Kortet erbjudet flexibel delbetalning och flera smarta digitala lösningar som gör din vardag lättare. Reseförsäkring och bonusar erbjuds inte.

Kredit

Med Danske Bank Direkt kan du ansöka om upp till 50 000 kr i kredit. Om du utnyttjar din kredit kommer den att samlas på en faktura som sedan skickas ut till dig en gång i månaden. Det tillkommer inte någon aviavgift. Med det här kreditkortet har du en räntefri period på 45 dagar. Det innebär att du slipper betala ränta om du betalar hela fakturan direkt när den kommer. Skulle du hellre vilja delbetala finns även den möjligheten. Du måste emellertid alltid betala minst 1/10, alltså 10%, av fakturan. Viktigt att komma ihåg är att delbetalning innebär att du även måste betala ränta på dina utnyttjade kredit. Den nominella räntan ligger just nu på 13%. Det ger en effektiv ränta på 14,52 % vid nyttjad kredit på 50 000 kr som återbetalas på 12 månader.

Digitala och smidiga tjänster med Danske Bank Direkt

Danske Bank Direkt är ett kreditkort som ligger i tiden. Kortet erbjuder exempelvis olika digitala betalningslösningar. Du kan bland annat koppla ditt kreditkort till Apple Pay eller Samsung Pay. Det gör att du enkelt kan betala med din smarttelefon eller din smartklocka. Vidare kommer kortet även med tjänsten kontaktlösa betalningar. Kontaktlösa betalningar innebär att du kan blippa ditt kreditkort i kortterminalen och således slipper sätta in kortet och slå din pinkod.

SMS-tjänst och internetbank

För att du enkelt ska få full överblick över din ekonomi finns både internetbank och SMS-tjänst. Med de här tjänsterna får du enkelt full koll på din ekonomi. Du kan 24 timmar om dygnet se dina transaktioner och ditt saldo.

Erbjudanden med Danske Bank Direkt

Det här kreditkortet kommer inte med något bonussystem. Inte heller någon cashback på dina köp finns att hämta. Det finns emellertid vissa erbjudanden som du kan ta del av om du är innehavare av ett Danske Bank Direkt kreditkort.

Priceless Cities

Priceless Cities ger dig möjligheten att upptäcka nya, och gamla, städer. Över 40 olika städer världen över ingår i det här erbjudandet. Däribland hittar du exempelvis Stockholm, New York och London. Med Priceless Cities kan du ta del av unika upplevelser och erbjudanden i de utvalda städerna.

Rabatt hos Hertz

Med Danske Bank Direkt får du 10% rabatt när du hyr bil hos Hertz. Det gäller över hela världen. Dessutom får du medlemskapet helt gratis. Du får även lägga till en extra förare utan kostnad.

Övrigt

Utöver ovan nämna rabatter och erbjudanden får du även fina priser på bland annat Disneyland Paris och Heathrow Express.

Nackdelar

Danske Bank Direkt är ett av bankens minst avancerade kreditkort. Årskostnaden är relativt låg, vilket såklart återspeglas i kortets förmåner. Kortet saknar en mängd fördelar som du skulle kunna förvänta dig av ett kreditkort. Exempelvis finns det inte några försäkringar alls. De flesta kreditkort idag har åtminstone en kompletterande reseförsäkring. Men det saknas alltså här. Danske Bank Direkt kommer inte heller med någon bonussystem eller någon cashback. Det enda som erbjuds i form av bonusar är ovan nämnda erbjudanden.

Använd inte kortet utomlands

Det är inte heller att rekommendera att du handlar med ditt kreditkort på semestern. Kortet kommer nämligen med ett valutapåslag på 1,75% när du handlar utomlands. Du måste även betala en fast avgift för automatuttag, med undantag för euro inom EU. Det finns ett flertal kreditkort på marknaden som idag erbjuder kortanvändning utan valutapåslag. Många av dessa kort är dessutom helt gratis. Vi rekommenderar därför att du använder något av dessa när du ska åka utomlands.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Danske Bank Direkt ett mycket enkelt kreditkort. Det kommer inte med speciellt många förmåner och saknar helt försäkringar och bonussystem. Om du bara söker ett smidigt och enkelt kreditkort att handla med är dock detta absolut ett alternativ. Du får, som tidigare nämnts, både räntefri kredit och möjligheten till delbetalning. Kortet ger dig även möjligheten att enkelt hålla koll på din ekonomi via din internetbank. Som Danske Bank Silver-kund är kreditkortet helt gratis. Vi rekommenderar det därför i första hand till dessa kunder. För de 299 kr som kortet kostar annars kan man hitta ett bättre alternativ.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Danske Bank Direkt?