Lunar Standard

Lunar är ett danskt företag som erbjuder digitala banktjänster som sparande, bankkort och lån. Korten från Lunar kommer med en smart app som ger dig full koll på din ekonomi, bland annat kan du skapa en budget och köpa aktier.  Vill du ha ett kort med mer förmåner kan du uppgradera till Lunar Premium eller Lunar Pro som har avgifter på 948 respektive 1788 kronor om året.

Lunar Standard

Leveransavgift: 0 kronor
Sparränta: 2,25%
Valutapåslag: 0%
Uttagsavgift: 0 kronor
Andra förmåner: App som håller koll på din ekonomi, vissa rabatter hos samarbetspartners

P.F.C Freemium

P.F.C marknadsför sig framförallt som en tjänst för att hålla koll på din privatekonomi. Du kan bland annat göra en budget, ställa in ett automatiskt sparande och få veckoanalyser. Om du vill ha fler funktioner kan du uppgradera ditt kort till P.F.C. Premium för 420 kronor om året.

P.F.C Freemium

Leveransavgift: 0 kronor
Sparränta: 0%
Valutapåslag: 0%
Uttagsavgift: 0 kronor upp till 1000 kronor per månad, därefter 1,5%
Andra förmåner: App som håller koll på din ekonomi, möjlighet att ansökan om delbetalning av köp samt kontokredit

Revolut Standard

Även hos Revolut marknadsförs appen som det centrala och förutom att ha koll på din ekonomi kan du enkelt skicka pengar till utlandet och handla med kryptovalutor eller forex. För dig som främst vill ha en betaltjänst erbjuder Revolut fyra olika paket med debetkort som kostar mellan 0 och 1680 kronor där de dyrare korten erbjuder många olika förmåner.

Revolut Standard

Leveransavgift: cirka 50 kronor
Sparränta: 0%
Valutapåslag: 0% för upp till €1000, endast på vardagar
Uttagsavgift: 0 kronor upp till €200 eller 5 uttag/månad
Andra förmåner: App där du billigt kan skicka pengar utomlands, cashback om du bokar hotell via Revoluts app

Vilket kort är bäst?

Enligt oss finns det en tydlig vinnare bland dessa kort och det är Lunar Standard. Förutom att det är det enda kortet där du får sparränta på dina insatta pengar är kortet det enda som inte har några begränsningar vad gäller bankomatuttag. Lunar Standard är alltså inte bara ett debetkort som är gratis utan ett kort som du faktiskt får pengar för att använda!

Mathilda Svensson på Kreditkort.com Mathilda Svensson

Mathilda är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2021 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Mathilda innehar en examen inom E-handel och Digital marknadsföring.