Lunar Light

Lunar är ett danskt företag som erbjuder digitala banktjänster som sparande, bankkort och lån. Korten från Lunar kommer med en smart app som ger dig full koll på din ekonomi, bland annat kan du skapa en budget och köpa aktier.  Vill du ha ett kort med mer förmåner kan du uppgradera till Lunar Standard, Lunar Plus eller Lunar Unlimited.

Lunar Light

Leveransavgift: 0 kronor
Sparränta: 3,75%
Valutapåslag: 1,5 %
Uttagsavgift: 1,5 %
Andra förmåner: App som håller koll på din ekonomi, vissa rabatter hos samarbetspartners

P.F.C Freemium

P.F.C marknadsför sig framförallt som en tjänst för att hålla koll på din privatekonomi. Du kan bland annat göra en budget, ställa in ett automatiskt sparande och få veckoanalyser. Om du vill ha fler funktioner kan du uppgradera ditt kort till P.F.C. Premium för 420 kronor om året.

P.F.C Freemium

Leveransavgift: 0 kronor
Sparränta: 0%
Valutapåslag: 0%
Uttagsavgift: 0 kronor upp till 1000 kronor per månad, därefter 1,5%
Andra förmåner: App som håller koll på din ekonomi, möjlighet att ansökan om delbetalning av köp samt kontokredit

Revolut Standard

Även hos Revolut marknadsförs appen som det centrala och förutom att ha koll på din ekonomi kan du enkelt skicka pengar till utlandet och handla med kryptovalutor eller forex. För dig som främst vill ha en betaltjänst erbjuder Revolut fyra olika paket med debetkort som kostar mellan 0 och 1680 kronor där de dyrare korten erbjuder många olika förmåner.

Revolut Standard

Leveransavgift: cirka 50 kronor
Sparränta: 0%
Valutapåslag: 0% för upp till €1000, endast på vardagar
Uttagsavgift: 0 kronor upp till €200 eller 5 uttag/månad
Andra förmåner: App där du billigt kan skicka pengar utomlands, cashback om du bokar hotell via Revoluts app

Vilket kort är bäst?

Enligt oss finns det en tydlig vinnare bland dessa kort och det är Lunar Standard. Förutom att det är det enda kortet där du får sparränta på dina insatta pengar är kortet det enda som inte har några begränsningar vad gäller bankomatuttag. Lunar Standard är alltså inte bara ett debetkort som är gratis utan ett kort som du faktiskt får pengar för att använda!

Håkan är en erfaren skribent på Kreditkort.com sedan 2021. Håkan fokuserar på att skriva recensioner av kreditkort, skapa informativa guider och publicera nyheter om krediter och kort. Han bygger sina djupa kunskaper inom privatekonomi på både utbildning och praktisk erfarenhet, och testar ofta de kort han recenserar för att få förstahandsinformation.

Senast uppdaterad Mar 27, 2024