Egenskaper

Passar dig som...

Lunar Unlimited är ett förmånligt betalkort utan valutapåslag och uttagsavgift. Metallkortet är kopplat till en multifunktionell app där du kan sköta alla dina bankärenden och få en god översikt över din ekonomi. Därtill erbjuds gratis extrakort så du och din närstående lättare kan sköta er gemensamma ekonomi.

Varför vi tycker om kortet

 • Utan valutapåslag
 • Utan uttagsavgift
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Hantera alla banktjänster direkt i mobilen

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög årsavgift
 • Ingen bonus eller cashback

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 1 788 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Om Lunar Unlimited

Lunar är en nordisk bank som vill göra privatekonomin enklare, säkrare och tryggare för sina kunder. Lunar Unlimited är det mest exklusiva debetkortet med flest fördelar från Lunar-familjen. Lunar arbetar enbart digitalt och har därmed inga bankkontor, internetbank eller rådgivare. Istället sker allt via applikationen där man kan sköta och få kontroll över sin ekonomi. I applikationen är det exempelvis möjligt att skapa sex olika konton att fördela sina pengar på. Det är även möjligt att sköta valutaväxling, budgetering, sparande och ansluta övriga bankkonton till appen.

Det ingår även två kostnadsfria extrakort med Lunar Unlimited. Lunar Unlimited-kortet är tillverkat i metall och har din signatur ingraverad, det ingår även två kostnadsfria extrakort

Tillgängliga funktioner i appen med Lunar Unlimited:

 • Låsa upp och spärra kort
 • Banköverföringar
 • Valutaomväxling
 • Översikt av utgifter
 • Interaktivt verktyg för budgetering
 • Starta underkonton för sparande

Därtill finns det även mindre funktioner och inställningar som kan användas i appen. Det är helt kostnadsfritt att addera utomstående bankkonton till applikationen med Lunar Unlimited.

Försäkringar

Med Lunar Unlimited-kortet ingår försäkringar där bland annat en exklusiv rese- och bagageförsäkring som gäller i hela världen ingår. Samtidigt ingår ett självriskskydd som kan användas när olyckan är framme. Även om det är vanligt förekommande att en hemförsäkring innehåller reseförsäkring är det inte säkert att den täcker alla nödvändigheter. Många gånger kompletterar hemförsäkringens och Lunar Unlimited-kortets reseförsäkring varandra väl.

Finns med Lunar Unlimited

 • Reseförsäkring
 • Självriskskydd

Stilrent och personligt metallkort

Med Lunar Unlimited-kortet får du ett marknadens mest exklusiva metallkort. Dessutom får du en egen lasergravering vilket skapar en exklusiv känsla och gör kortet helt unikt. Du får även välja vilken färg du vill ha på ditt kort, Lunar Unlimited finns i svart, silver och rosa. 

Trygghet och säkerhet

Lunar-kortet är ett säkert betalkort där betalningar som genomförs med kortet dras från Lunarkontot. För att betalningar och överföringar ska kunna genomföras behöver man därför sätta in pengar på Lunar-kontot först. Det bästa sättet att sätta in pengar på sitt konto är att använda Swish. För den som vill är det också möjligt att registrera ett annat kort i appen för överföringar. Eftersom du behöver sätta in pengar på Lunar-kontot innan betalningar kan genomföras har du full kontroll över hur mycket som spenderas. Dessutom skyddar det virtuella kortet dig från eventuella kortmissbruk eftersom kortets CVV-kod byts ut varje timme. Att CVV-koden byts ut varje timme gör det svårare, om inte helt omöjligt, för bedragare att lyckas kapa dina kortuppgifter. Om du inte själv kan din egna CVV-kod för varje ny timme som går - så kan inte heller någon annan den. 

3,75 % sparränta

Kunder hos Lunar får 3,75 % i sparränta upp till 1 050 000 kronor på sitt konto. För att ta del av räntan behöver du varken binda dina pengar eller starta ett särskilt konto. Lunar kräver heller inte att du samlar din ekonomi hos dem eller byter bank. Du som har ett Lunarkonto får sparräntan på 3,75 % automatiskt på pengarna. Om du inte har ett Lunarkonto kan du enkelt starta ett och därmed ta del av räntan per automatik. Lunar uppdaterar värdet på dina pengar varje dag och räntan betalas ut månadsvis.

Renare hav med Lunar

Den som har ett Lunarkort bidrar per automatik till att rena havet från plast. När du använder ditt kort blir du en del av Project Blue som arbetar för ett renare hav. Allt du behöver göra är att använda Lunarkortet för att vara med och bidra. Du kan följa effekterna av ditt bidrag direkt i appen.

Dela utgifter med gemensamt Lunar-konto

Lunar erbjuder sina kunder att skapa något som kallas för gemensamt Lunar-konto och syftar till att förenkla uppdelningen av utgifter med sina nära och kära. Upp till 10 personer kan vara med i det gemensamma Lunarkontot. Exempelvis kan du skapa ett budgetkonto med din partner eller ett resekonto när familjen är på semester. Varje gång någon lägger ut pengar med ett gemensamt Lunar-konto skickas en notis till gemenskapen och på så sätt blir det enkelt att betala lika mycket. Det är dock enbart kunder med Lunar Plus och Unlimited som kan skapa det gemensamma kontot. Sedan kan alla oavsett Standard-, Plus- eller Unlimited-användare ansluta till kontot. 

Investera i aktier enkelt och billigt

Men tjänsten Lunar Invest är det både enkelt och billigt att investera i aktier, dessutom tar det bara några minuter att komma igång via appen. Samtidigt har Lunar anpassat sin investeringsplattform till ett språk som är lätt att förstå och du behöver inte vara någon expert för att köpa och sälja aktier. Med Lunar Invest handlar du aktier till ett fast och lågt pris. Det fasta handelspriset är 25 kronor och det finns ingen minimigräns för hur mycket du måste handla.

För- och nackdelar med Lunar Unlimited

På en marknad där det finns många olika kreditkort kan det vara klokt att ta hänsyn till både för- och nackdelar med ett specifikt kort. För enkelhetens skull har vi listat olika för- och nackdelar med Lunar Unlimited nedan:

Fördelar - Alla Lunar-kort

Nedan har vi listat vissa fördelar som finns oavsett vilket Lunar-kort du vill ha:

 • Rabatter - Få rabatter hos samarbetspartners
 • Spara - Många funktioner som underlättar ditt regelbundna sparande
 • Investera – Möjlighet att investera i aktier till fast handelspris
 • BudgetSkapa en budget och få hjälp med att hålla den
 • Bankanslutningar – Anslut andra svenska banker för att kunna se saldo och transaktioner osv. En tydlig överblick över din totala ekonomi
 • Notiser – Varje gång ditt kort används får du en notis som hjälper dig att undvika eventuella bedrägerier
 • Valfri pinkod – Skapa en personlig PIN-kod som du kan byta när du vill
 • Sparränta - Alla Lunars kunder får 3,75 % i sparränta som omfattas av statlig insättningsgaranti
 • Bankapp - Tillgång till användarvänlig bankapp med flera banktjänster. En app som hjälper dig med din privatekonomi

Fördelar med Lunar Unlimited

Med Lunar Unlimited tillkommer ytterligare fördelar eftersom detta är Lunars mest exklusiva kort.

Nedan kommer en lista med vilka fördelar du får med Lunar Unlimited:

 • Metallkort – Ett personligt, snyggt och stilsäkert metallkort i svart, rosa eller silver
 • Två extrakort – Förutom huvudkortet ingår även två gratis Visa-kort i valfri färg 
 • 6 konton – Med standard får du tillgång till 3 konton och med Plus får du tillgång till 6 konton. Om du har Lunar Unlimited får du istället tillgång till obegränsat antal konton. Därmed kan du enkelt ha olika konton för olika typer av utgifter
 • Spara pengar i utlandet – Med Lunar Unlimited kan du shoppa på utländska hemsidor och butiker i hela världen utan valutapåslag. Du kan även ta ut kontanter utan uttagsavgifter utomlands. Lunar Unlimited passar därför utmärkt som ett resekort.

Nackdelar med Lunar Unlimited

Med Lunar Unlimited ingår inga bonusar eller förmåner. Med vissa andra kort på marknaden kan detta ingå. Den största nackdelen med Lunar Unlimited är månadsavgiften. Lunar Unlimited kostar 149 kronor per månad, detta blir en total årskostnad på 1 788 kronor.

Sammanfattning

Alla Lunars kunder får tillgång till en mycket användarvänlig applikation där du har möjligheten till att skapa bra kontroll över alla dina utgifter. Eftersom kortet måste laddas med pengar kan du även kontrollera hur mycket som är möjligt att spenderas samtidigt som du kan undvika bedrägerier. Genom att ha ett litet belopp på Lunarkontot och istället föra över pengar varje gång du ska handla minskar risken att någon kommer åt dina pengar. Med Lunar Unlimited får du helt fria kontantuttag och du slipper påslag vid valutaväxlingar. Lunar Unlimited passar dig som vill ha ett bra all around-kort där nödvändiga försäkringar ingår. 

Vad tycker våra användare om kortet?

3,2 i snittbetyg
 • Mikael

  2021-08-07

  Ett fantastiskt kort som är mer än bara betalkort. Jag har bytt från Revolution till Lunar och kommer aldrig gå tillbaka. Takten som nya funktioner är extremt hög, en bank för framtiden!

 • Patrik

  2021-01-16

  Vill inte vara registrera hos lunar längre, men det verkar svårt att ta bort det. Någon som vet om man kan ta bort lunar kortet från appen?

 • Krister

  2020-11-19

  Onödigt.

 • Atopia

  2020-10-26

  Vad är poängen om man ändå måste ha ett annat kort för att lägga till pengar på detta?

 • Abd

  2020-08-12

  Bra

 • Peter

  2020-04-28

  Tänkte första ansöka om ett Revolut som alla andra men det är så struligt.. Lunar är mycket enklare att förstå. Nöjd!

Vad tycker du om Lunar Unlimited?