Egenskaper

Passar dig som...

Premium är för dig som vill få ännu bättre koll på din ekonomi. Få tillgång till mer avancerade verktyg, större kontroll och fler insikter.

Varför vi tycker om kortet

  • Allt som ingår i Freemium
  • Upp till 10 sparmål
  • Månadsinsikter och månadsbudget

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

  • Månadsavgift på 35 kr/månaden
  • Uttagsavgift för uttag över 10 000 kr/mån

Krav

  • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 420 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

P.F.C. har avslutat sina kort och det går inte längre att skicka in ansökan om P.F.C. korten.

Recension av P.F.C Premium

P.F.C är en mobilapp med fokus på privatekonomi som dessutom har en tillhörande betalkonto och utgiftskonto. Månadsavgiften ligger på 35 kr/månaden och ger dig tillgång till mängder av funktioner utöver de som tillhör Freemiumkortet.

Funktioner

Utvalda deals - bra erbjudanden på utvalda varumärken

Som premiumanvändare får du tillgång till alla deals och dessutom andra fördelar som till exempel ett bättre kort för semesterresor.

Nå dina mål

Med hjälp av den sparfunktionen kan det dras 5, 10 eller 20 kr extra vid varje köp automatiskt och läggas in som ett sparmål. Denna funktion för att du enkelt kan komma igång med ditt sparande. Med Premiumkortet kan du ha upp till 10 olika sparmål.

Månadsinsikter

Med P.F.C premium kan du tydligt se var pengarna tar vägen eftersom alla köp du gör sorteras i kategorier. Med funktionen Månadsinsikter kan du se över hur du spenderas dina pengar och därmed få ett bra underlag för din budget. Månadsinsikter hjälper dig att jämföra dina utgifter månad för månad. Du får dessutom en överblick över din genomsnittliga konsumtion över året.

Budget

Med hjälp av en budget kan du styra upp din ekonomi och få hjälp att följa dem. Du kan alltså prioritera och bestämma i förväg hur mycket du vill handla för så att du inte spenderar mer än vad du har råd med. Appen meddelar dig om du går över din budget och hjälper dig att ha bättre koll. Med premium får du en obegränsad kontroll över ditt kort. Du kan till exempel frysa, tina, och spärra kortet för automatuttag eller onlineköp.

Res med P.F.C-kortet

Håll koll på din reskassa och ställ in en budget när du reser. Du kan enkelt föra över pengar med Swish om pengarna skulle ta slut under resan. Då kommer det ett ytterligare tillägg på Mastercards växelkurs. Du behöver inte betala några extra avgifter när du betalar med en utländsk valuta och kan göra uttag på 10 000kr/månaden. Om du skulle tappa bort ditt debetkort kan du låsa det i appen men även låsa upp det när du hittat det igen. Om du skulle behöva hjälp med något så får du hjälp av P.F.C i appen.

Pushnotis vid varje köp

Appen ger dig pushnotiser varje gång du handlar med kortet. Du får då koll på vad du betalade men även hur mycket som finns kvar på ditt konto. Du kan även på pushnotiser av feedback för att se till att du följer din budget och när du börjar närma dig din gräns.

Grupper - Umgås nu, dela senare

Med hjälp av funktionen Grupper kan dunkelt hålla koll på gemensamma utgifter men även dela upp kostnader med vänner och familj. Du får då hjälp att spåra era gemensamma utgifter och hålla en löpande balans över vem som är skyldig till vem och låta dig reglera skulder.

En buffert på ditt kort - Flex

Du kan även lägga till en kredit på ditt kort när du behöver och den kostar endast när du använder den. Funktionen heter Flex och gränsen på Flex ligger på 10 000 kr. Om du skulle föra över en lika stor summa av pengarna du spenderat samma dag så blir tjänsten helt gratis, annars tillkommer en ränta. Du kan välja mellan att betala ett fast belopp per dag eller per kalendermånad. Du kan ha full koll på hur du använt din kredit via appen. Funktionen Flex kan du enkelt sätta på och stänga av när du vill. Vi rekommenderar att betala tillbaka hela beloppet så snart som möjligt eftersom en Flex är en kredit som är menad att endast använda korta perioder i taget.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är P.F.C Premium ett enkelt sätt för dig att ha full koll på din ekonomi. Månadskostnaden ligger på 35 k/månaden och med den tillhörande appen får du tillgång till mängder av funktioner och deals. Till skillnad från P.F.C Freemium kan du ta ut 10 000 kr/månaden. Du kan koppla ditt kort med Apple Pay och Google pay.

Till skillnad från Freemiumkortet får du tillgång till deals och andra fördelar. Du får även en obegränsad kontroll över kortet eftersom du kan frysa, tina och spärra kortet till exempel. Du får även hjälp att nå dina mål genom funktionen Spar som ger dig möjlighet att ställa in upp till 10 sparmål. Precis som med P.F.C Freemium får du Månadsinsikter som hjälper dig sortera dina utgifter, sätta upp en budget, funktionen Grupper som hjälper dig att ha koll på gemensamma utgifter, pushnotiser och funktionen Flex som gör det möjligt att använda en kredit på upp till 10 000 kr.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om P.F.C Premium?