Egenskaper

Passar dig som...

Lunar Plus är ett debetkort utan valutapåslag och uttagsavgift. Kortet erbjuder sparränta, reseförsärking samt upp till 3 kostnadsfria VISA-kort. Därtill kan du ta del av en förmånlig app som tillåter dig att sköta all dina bankärenden snabbt och smidigt direkt i mobilen.

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåsalg
 • Ingen kontantuttagsavgift
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Hantera samtliga banktjänster i Lunar appen

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Relativt hög årsavgift
 • Ingen bonus, cashback eller rabatt

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 948 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Om Lunar Plus 

Lunar är en nordisk reglerad och självständig bank med egen banklicens. Den som har pengar på Lunar skyddas därför av Insättningsgarantin. Lunar arbetar enbart digitalt och vill hjälpa sina kunder att göra privatekonomin enklare, säkrare och tryggare. Eftersom allt sker digitalt har Lunar inga bankkontor, internetbank eller rådgivare. Istället sker allt via deras applikation med många bra funktioner som hjälper dig att få en bra överblick av din ekonomi. I applikationen är det bland annat möjligt att använda en smart budgetfunktion, investera enkelt & smidigt samt få sina utgifter kategoriserade. Det är även möjligt att skapa olika konton att fördela pengarna på. Lunar erbjuder tre olika abonnemang, där Lunar Plus är det näst mest fördelaktiga alternativet.

Tillgängliga funktioner i appen:

 • Banköverföringar
 • Valutaomväxling 
 • Översikt av utgifter
 • Starta underkonton för sparanden
 • Låsa upp och spärra kort
 • Interaktivt verktyg för budgetering 

Dessutom finns det även mindre funktioner och inställningar som kan användas i applikationen för att underlätta hanteringen av din ekonomi. Samtidigt är det helt kostnadsfritt att addera utomstående bankkonton till appen med Lunar Plus. 

Försäkringar med Lunar Plus

Det kan bli dyrt om en olycka inträffar när du reser utomlands och saknar en försäkring. Med Lunar Plus ingår en exklusiv rese- och bagageförsäkring som gäller i hela världen för resor som varar i upp till 30 dagar. Även om du har en reseförsäkring via din hemförsäkring är det inte säkert att den täcker alla nödvändigheter. Många gånger kompletterar hemförsäkringens reseskydd och Lunar Plus reseförsäkring varandra väl. Den som har Lunar Plus omfattas bland annat av bagageförsäkring, juridisk hjälp, skada på person och-/eller egendom samt mycket mer. Du som har Lunar Plus-kortet kan med andra ord känna dig trygg vid resor utomlands. 

Detta ingår i Lunar Plus reseförsäkring

 • Bagageförsäkring
 • Resedokument
 • Olyckor – tandskada
 • Hemresa vid sjukdom eller olycka 
 • Skada på person och-/eller egendom
 • Juridisk hjälp 

3,75 % sparränta 

Alla kunder hos Lunar, oavsett abonnemang, får 3,75 % inlåningsränta upp till 1 050 000 kronor på sitt konto. Den som har ett Lunarkonto får sparräntan på pengarna automatiskt. Lunar ställer alltså inga särskilda krav på dig som vill ta del av räntan. Många gånger kan olika banker kräva att du binder dina pengar eller startar ett specifikt konto. Det är även vanligt att en bank vill att du samlar din ekonomi hos dem eller byter bank helt och hållet. Men hos Lunar slipper du alla dessa åtaganden Du som inte har ett Lunarkonto men är intresserad av räntan kan snabbt och enkelt öppna ett - och därmed ta del av räntan per automatik. Räntan betalas ut månadsvis och Lunar uppdaterar värdet på ditt Lunarkonto dagligen.  

Gemensamt Lunarkonto

Alla kunder med antingen Lunar Plus eller Lunar Unlimited har möjligheten att starta något som kallas för gemensamt Lunarkonto. Det gemensamma Lunarkonton gör det enklare att dela upp utgifter med sina nära och kära. Många föredrar exempelvis att ha ett gemensamt konto inom hushållet för att enkelt dela upp betalningarna. Det är även smidigt att skapa ett gemensamt konto när det vankas resor och semester då man ofta lägger ut pengar för varandra. Upp till hela 10 personer kan vara med i det gemensamma kontot vilket skapar goda förutsättningar för enkel uppdelning av utgifter i stora sällskap. När någon i gemenskapen använder sitt Lunar-kort får alla som är med i det gemensamma Lunarkontot och notis, vilket gör det enkelt för er att hålla reda på hur mycket alla i sällskapet lägger ut. Notera att det bara är Lunar Plus och Lunar Unlimited kunder som kan starta det gemensamma kontot - för att sedan låta alla oavsett Lunar-abonnemang ansluta till kontot. Med Lunars gemensamma konto slipper man alltså diskutera om vem som ska betala vad. 

3 kostnadsfria konton, 3 kostnadsfria och stilrena VISA-kort

Med Lunar Plus ingår tre kostnadsfria konton som du kan dela upp dina pengar på, och därmed få en bra översikt över din ekonomi. Många väljer exempelvis att ha ett separat konto för lön, budgetering och sparande. Dessutom ingår tre kostnadsfria och stilrena VISA-kort i metall, vilket gör det möjligt för dig att ha ett separat kort för varje enskilt konto. Du får även möjligheten att välja vilken färg du vill ha på kortet, Lunar Plus finns i guld, roseguld eller silver. 

Investera i aktier och fonder

Lunar har tagit fram tjänsten Invest för sina kunder som gör det enkelt och billigt att investera i antingen aktier eller fonder. Lunars investeringsplattform är användarvänlig och anpassad på ett språk som är lätt att förstå. Du behöver alltså inte vara någon expert på investeringar för att komma igång med tjänsten Invest. Du köper dina aktier och fonder med bara ett swipe. Dessutom handlar du till det fasta och låga handelspriset på 25 kronor, och det finns ingen minimigräns för hur mycket du måste handla för. Att investera sina pengar i fonder och aktier kan vara ett bra sätt att få sina pengar att växa. Men ha i åtanke att det alltid finns en risk i att investera sina pengar – och att det satsade kapitalet helt eller delvis kan förloras. 

Tryggt och säkert 

Med Lunar Plus kan du känna att dina pengar är i tryggt förvar. Eftersom betalningar som genomförs med Lunar-kortet dras från ditt Lunarkonto behöver du alltid sätta in pengar på ditt Lunarkonto innan betalningen kan genomföras. På så sätt kan du hela tiden reglera hur mycket pengar som är möjligt att dras från ditt konto. Exempelvis kan du välja att alltid ha en liten summa på ett av dina konton för att snabbt göra en överföring varje gång du ska handla. Dessutom får du tre virtuella kort med Lunar Plus vilket innebär att du kan lämna dina fysiska kort hemma och minska risken för att bli av med dem. Samtidigt byts CVV-koden ut varje timme för dina tre virtuella Lunar Plus-kort, vilket i praktiken gör det omöjligt för bedragare att komma åt dina kortuppgifter. 

Spara pengar på dina abonnemang 

Är du trött på att betala för massa abonnemang du inte använder? Med Lunars abonnemangsöversikt kan du snabbt och smidigt dra ner på utgifterna för sådant du inte använder. Förutom att Lunars alla kunder får en bättre översikt kring sina abonnemang kan du även säga upp allt som du inte använder direkt via Lunars applikation. I genomsnitt har Lunars användare sparat 660 kronor - och sammanlagt över 5 miljoner kronor tack vare deras abonnemangsöversikt.

För- och nackdelar med Lunar Plus 

För att hitta ett kort som passar dig och dina behov kan det vara smart att ta hänsyn till både för- och nackdelar med det specifika kortet. För enkelhetens skull har vi därför listat diverse för- och nackdelar med Lunar Plus nedan: 

Fördelar - Alla Lunar-kort

 • Bankapp – Alla Lunars kunder får tillgång till en mycket användarvänlig bankapp med många banktjänster. Appen ger dig en bra överblick över din ekonomi.
 • Rabatter - Få rabatter hos samarbetspartners.
 • Spara – Goda möjligheter och hjälpmedel till ett regelbundet sparande.
 • Investera – Med Lunars tjänst Invest kan alla, oavsett förkunskaper, investera i aktier och fonder till ett fast handelspris.
 • Sparränta - Samtliga kunder hos Lunar får 3,75 % i sparränta som omfattas av statlig insättningsgaranti.
 • Notiser – Varje gång ditt kort används får du en notis. Detta kan hjälpa dig att undvika eventuella bedrägerier.
 • Bankanslutningar - Möjligt att ansluta andra svenska banker för att kunna se saldo och transaktioner o.s.v.
 • Valfri pinkod – Skapa egen personlig PIN-kod som kan byts när du vill.

Fördelar med Lunar Plus 

 • Slipp avgifter – Lunar Plus är utan valutapåslag och utan uttagsavgifter i hela världen. 
 • 3
 • 6 konton och VISA-kort – Med Lunar Plus ingår 6 kostnadsfria konton som du kan fördela dina pengar på. Samtidigt ingår 3 kostnadsfria VISA-kort till respektive konto
 • Rese- och bagageförsäkring - För Lunars Plus- och Unlimited kunder ingår en exklusiv rese- och bagageförsäkring som gäller för resor i hela världen upp till 30 dagar

Nackdelar med Lunar Plus 

En nackdel med Lunar Plus är månadsavgiften som tillkommer med kortet. Lunar Plus kostar 79 kronor i månaden, vilket innebär en årskostnad på 948 kronor. Ytterligare en nackdel är att kortet inte erbjuder några extra försäkringar förutom reseförsäkring.

Sammanfattning

Lunar Plus är ett mångsidigt abonnemang och passar dig som vill ha fördelar inom många olika områden. Allt från en exklusive rese- och bagageförsäkring till enkla investeringar och bra sparränta är tillgängligt för Plus-kunder. Samtidigt är Lunar en digital bank med ett framtida tänk som vill underlätta privatekonomin för sina kunder. Om du vill slippa långa handläggningstider för att lösa korta ärenden och istället använda en applikation så är Lunar Plus ett bra alternativ. 

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Lunar Plus?