Egenskaper

Passar dig som...

P.F.C är en mobilbank med tillhörande debetkort som ger dig större koll på ditt vardagliga spenderande. Freemium-kortet är helt utan avgifter, har ingen årsavgift och är dessutom kontaktlöst. I appen kan du sätta upp en budget, skapa kategorier för ditt spenderande och mycket mer.

Varför vi tycker om kortet

 • Modern och användarvänlig app
 • Korten kan kopplas till Apple Pay och Google pay
 • Veckoinsikter, veckobudget och sparmål

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Uttagsavgift för uttag över 1 000 kr/mån

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 1,50 %

P.F.C. har avslutat sina kort och det går inte längre att skicka in ansökan om P.F.C. korten.

Recension av P.F.C Freemium

P.F.C är en mobilapp med fokus på privatekonomi som dessutom har en tillhörande utgiftskonto och betalkort. Kortet är gratis att beställa och appen är fullmatad med förenklade tjänster. P.F.C freemium fungerar ihop med Apple Pay och Google pay.

Funktioner

Månadsinsikter - få koll på dina vanor

Alla köp du gör med P.F.C. freemium sorteras i olika kategorier så att du tydligt ser var pengarna tar vägen. Du kan se hur du spenderar dina pengar med månadsinsikter. Alla köp du gör med P.F.C freemium sorteras i olika kategorier så att du får koll på var pengarna tar vägen. Med månadsinsikter kan du jämföra dina utgifter månad för månad och på så vis få ett bra underlag för din budget.

Budget - Planera dina utgifter

Du kan styra upp din ekonomi med en budget och få hjälp att följa dem. En budget hjälper dig prioritera så att du inte handlar för mer än du tänkt. En budget är ett sätt att i förväg bestämma sig för hur mycket du vill handla för på en vecka eller en månad. Du får hjälp att hålla koll i appen och blir meddelad om du skulle gå över budget. Budget och sparmål går hand i hand. Om du har spenderat inom din budget en månad så kan du enkelt flytta det som blev över till ditt sparmål.

Nå dina mål

Med P.F.C freemium får du en automatisk sparfunktion. Med hjälp av den automatiska Spar så dras 5, 10 eller 20 kr extra på varje köp du gör och lägger in dem i ett sparmål. Detta gör det enkelt att komma igång med sparande. Börja med att välja ett namn på ditt mål, bestäm sedan summan du vill spara och datumet du vill att målet ska vara nått. Sedan är det bara att börja spara!

Umgås nu, dela senare

Du kan hålla koll på dina gemensamma utgifter och enkelt dela upp kostnaderna med vänner och familj med hjälp av Grupper. Grupper är en funktion som hjälper dig att spåra era gemensamma utgifter, hålla en löpande balans över vem som är skyldig till vem och låta dig reglera skulder med bara ett klick.

Pushnotis vid varje köp

Du kan få en pushnotis varje gång du handlar med kortet. Se vad du betalade och hur mycket du har kvar på kontot. Du kan få feedback via pushnotiser för att se om du följer din budget och om du börjar närma dig din gräns.

Flex - en buffert på ditt kort

Om du lägger till flex på ditt P.F.C. freemuim kan du vara säker på att köpet alltid går igenom. Flex är en kredit som finns på ditt kort när du behöver, och kostar bara när du använder den. Med flex går köpet igenom upp till 10.000 kr. Du kan använda Flex när det passar dig. Om du sätter in det du ligger minus samma dag innan midnatt så använder du tjänsten helt gratis. Om du ligger minus en längre tid än så behöver du betala en ränta. Då betalar du ett fast belopp per dag eller per kalendermånad. I appen har du full koll på hur du använt din kredit. Du kan också välja att slå av flex när du inte behöver den, och sätta på den igen när du vill. Tänk på att flex är en kredit som är tänkt att användas korta perioder i taget, så vi rekommenderas att betala tillbaka hela beloppet så snart som möjligt.

Res med P.F.C freemium

Ställ in en budget och håll koll på reskassan i appen. Om du får slut på pengar kan du fylla på direkt med Swish. Det kommer ytterligare tillägg på Mastercards växelkurs. Du får handla utan några extra avgifter på köp i utländsk valuta. Du kan ta ut upp till 1 000kr/mån utan extra avgifter. Varje gång ett köp görs skickas det en pushnotis så att du kan agera direkt om något inte ser rätt ut. Du kan också låsa ditt kort i appen och låsa upp det igen när du hittat det, skulle du behöva hjälp kan du skriva till P.F.C i appen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är P.F.C freemium ett gratis kort med en tillhörande app fylld med mängder av funktioner. Kortet går enkelt att koppla ihop med Apple Pay och Google pay..

Med P.F.C freemium har du full koll på din ekonomi med hjälp av Månadsinsikter som hjälper dig att se över dina utgifter. Du kan även skapa en budget och skapa mål för att spara pengar. Med funktionen Grupper kan du även hålla koll på gemensamma utgifter i till exempel hushållet, familjen eller med vänner. Appen ger dig pushnotiser när du handlar med kortet men även feedback om du följer din budget. Med P.F.C freemium kan du resa smidigt genom att ställa en budget eller ha koll på reskassan. Du kan även fylla på enkelt med Swish om pengara skulle ta slut. Dessutom handlar du gratis utan några avgifter i utländsk valuta. P.F.C freemium har ingen årsavgift eller några transaktionsavgifter däremot tillkommer en avgift om du gör uttag över 1 000kr/månaden.

Kan jag beställa ett extrakort?
Jag har tappat bort mitt debitkort, vad gör jag?
Är P.F.C säkert att använda?
Finns appen att ladda ned på både iOS och Android?

Vad tycker våra användare om kortet?

3,1 i snittbetyg
 • Poppa

  2021-10-30

  Laddade ner app och fick efter ansökan direkt mitt online-mastercard. Jag kunde efter att jag swishat över pengar genast köpa saker online. Jag har inte ens anställning (max 10k in varje månad). Vanliga banker vägrar mig Mastercard/vi isa. Men jag har däremot inga lån och inga anmärkningar, kanske därför jag blev beviljad ändå på P.F.C ? Jag har inte provat det fysiska kortet ännu, det ska komma i veckan.

 • Anders

  2021-08-11

  Ganska värdelöst - Automatuttag upp till 1000 kr/mån, efter det tillkommer en avgift på 1,5%. Gäller både utomlands och i Sverige.

 • Tobias

  2021-06-14

  Skapade ett konto, men när jag skulle ansöka om kort, fick jag avslag p.g.a. någon "riskbedömning", helt utan förklaring. Trots god ekonomi, hög kreditvärdighet, skuldfri, inga anmärkningar el. dyl. Har aldrig någonsin fått avslag på något tidigare. Nu kör jag Lunar istället. Funkar kanon, beviljades direkt, inga konstigheter!

 • Peter Lindholm

  2021-05-23

  Nuförtiden (från 1/2 2021) är det max 1000 kr/mån som är avgiftsfritt i bankomater. Ni behöver nog kolla uppgifterna på alla korten här så att de stämmer innan ni bestämmer er

 • Johannes Haataja

  2020-11-18

  Kanon kort enda felet e att man inte kan koppla swich

 • Svante

  2020-04-09

  Använder enbart kortet i syftet att spara pengar och se vad jag faktiskt lägger mina pengar på, för det ändamålet fungerar kortet bra.

 • David

  2020-02-09

  Funkade inte att ta ut pengar i Asien.

  Tydligt något fel på kortet men skall vara löst på dem nya korten.

  Det går bra att handla med kortet iallafall

 • Alex

  2020-02-05

  Dyraste kortet jag haft. Kostnaderna visar sig i avgifter och valutapåslag på sitt reservkort när P.F.C. som oftast inte fungerar.

  Mitt förslag är att alltid ha ett extra kort med dig om du ska använda P.F.C., för de står heller inte för några uppkomna kostnader när deras servrar är nere.

 • Marie

  2020-01-23

  fick kortet inom en vecka.

  Kunde inte använda kortet on line köp tvungen skriva in nån engångskod som inte fungerade använde då vanliga kortet och det var ju inte meningen

  undrar om man kan såtta tillbaks kläder man reklamerat i affär vågar inte handla innan jag vet

 • Domenico Bellandi

  2019-12-02

  Fått kortet men viste inte hur man använder... så... få se.?!?!

 • Stina

  2019-11-15

  Tar länge att få kortet men när man en gågn får det så funkar allt fint

Vad tycker du om P.F.C Freemium?