Uppdaterad 18 januari, 2019

Samsung Pay – Hur det fungerar

av Samsung Pay Samsung pay är en mobil betalningslösning precis som Apple Pay. I denna guide förklarar vi hur du skaffar samsung pay och hur det fungerar.
Samsung Pay är säkert något de flesta har hört talas om vid det här laget. Det är en mobil betalningslösning precis som Apple Pay och i denna guide kommer vi förklara hur du går tillväga för att installera och använda Samsung Pay

Samsung Pay är en mobil betalningslösning där man kopplar sitt kreditkort eller betalkort till telefonen och betalar med mobilen istället för att behöva ha med sig det fysiska kortet. Samsung Pay delar väldigt många likheter med konkurrenten Apple Pay. Den stora skillnaden är antalet kort som idag är kompatibla med Samsung Pay vilket är många fler. Bland annat funkar kort från Swedbank, Nordea, SEB och många många fler.

Samsungs betalningstjänst släpptes 2017 i Sverige och är idag ett accepterat betalsätt i många butiker runt om i landet.

Installation av Samsung Pay

Först om främst måste man ha någon av Samsungs nyare telefoner eller en Samsung Watch. Är man osäker på om den telefon man har stödjer Samsung Pay kan man besöka deras hemsida och kolla upp exakt vilka telefoner som stöds.

Steg 1 – Identifikation

Först behöver man identifiera sig med sitt fingeravtryck. Har man inte aktiverat det sedan tidigare kan man enkelt göra det i säkerhetsinställningarna på telefonen.

Steg 2 – Inloggning och säkerhet

Man går sedan vidare till att skapa ett backup lösenord om fingeravtrycks läsaren skulle gå sönder och en fyrsiffrig pinkod.

Steg 3 – Inläsning av ditt/dina kreditkort

När man skapat sin pinkod är det dags att läsa in sina kort så att det finns lagrade i Samsung Pay. Detta görs genom att skanna in kortet med hjälp av kameran, så man behöver endast hålla upp kortet framför kameran och följa anvisningarna på skärmen. Man bekräftar sin identitet för att bevisa att man är ägaren av kortet man läser in genom BankID, SMS eller genom att ringa sin bank.

Det går att lägga till upp till tio kort i Samsung Pay och man kan när som helst ta bort dessa från appen om så önskas.

Populära kreditkort som fungerar med Samsung Pay

re:member flex

re:member flex

 • Maxkredit: 100 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 9,74 - 24,74 %
 • Räntefritt: 56 dagar
 • Ingen årsavgift
 • 8 veckor räntefri kredit
 • Kompletterande reseförsäkring
Bank Norwegian

Bank Norwegian

 • Maxkredit: 100 000kr
 • Årskostnad: 0kr
 • Kreditränta: 19,99 %
 • Räntefritt: 45 dagar
 • Få bonus på varje köp
 • Gratis uttag i bankomater utomlands
 • Köp resor hos Norwegian med dina poäng

Hur Samsung Pay används för att betala i butik och online

De kort som ligger i appen kan användas för att genomföra betalningar både i butik och på nätet. Använder man Samsung Pay för att betala något i butik är behöver man endast starta appen, identifiera sig och sedan hålla upp telefonen jämte kortterminalen.

Terminalen läser då in kreditkortets uppgifter precis som om man använt det fysiska kortet och betalningen går igenom.

Att betala med Samsung Pay går till på ungefär samma sätt som om man skulle fylla i sina kortuppgifter. Men istället identifierar man sig via exempelvis BankID genom appen och bekräftar på så sätt köpet.

Avslutningsvis

Vi hoppas denna guide har förtydligat hur man går tillväga för att installera och använda sig av Samsung Pay. Vill man veta mer om kreditkort och hur dem fungerar kan man besöka vår guidesektion här.

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.