Egenskaper

Passar dig som...

Komplett Bank Mastercard passar dig som regelbundet handlar online och som vill få ut det lilla extra av ditt shoppande. Mellan 0,5-4% bonus ges på alla köp som görs med kortet och som sedan kan användas på Kompletts hemsida. Där kan du bland annat köpa Datorer, TV-apparater och annan hemelektronik. Även en reseförsäkring ingår och du betalar aldrig en årsavgift.

Varför vi tycker om kortet

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Avgiftsfria kontantuttag

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Något oklara kortvillkor

Krav

 • Minst 20 år
 • Fastanställd
 • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp: Kreditkort
Betalnätverk: Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 20
Ränta: 21,40 % - 24,90 %
Maxkredit: 50 000 kr
Minsta belopp att betala: 3% (minst 300 kr)
Rätefria dagar: 50
Valutapåslag: 1,75 %

Recension Komplett Bank kreditkort

Kreditkortet från Komplett Bank är huvudsakligen ett kreditkort med bonus. Det ansluter sig till den lilla skara med kreditkort som idag inte har någon årsavgift alls. Kortet är främst ett bonuskort och kommer med ett gäng fördelar som passar alla som regelbundet handlar antingen i butik eller på nätet med sitt kreditkort.

Tjäna bonuspoäng på alla köp du gör med Komplett Bank kreditkort

Oavsett var du handlar med ditt kort från Komplett Bank får man alltid bonuspoäng men deras bonus program skiljer sig från de vanliga bonussystemen. Tack vare ett unikt samarbete med nätbutiken Komplett får man hela 4% bonus på alla köp som sker hos Komplett.se Utöver detta så ges 1% bonus på alla köp över 20 000 kronor och 0,5% på alla övriga varuköp. Bonus ges för köp som sker både online och i fysiska butiker.

Nackdelen med deras bonussystem är helt klart att intjänad bonus max får uppgå till 500 poäng per månad och totalt 2000 poäng under en 12 månaders period. Det går alltså totalt “tjäna” 2000 kr per år vilket fortfarande är en ansenlig summa. Bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

Trots nackdelarna Komplett Bank Kreditkorts bonussystem har så är det ändå ett av de kort som har högst bonus på marknaden i dagsläget och ett perfekt alternativ för dig som handlar mycket och ofta online!

Inkluderade försäkringar

Komplett Bank Mastercard kommer med flera försäkringar som är skräddarsydda för att göra det extra tryggt att handla med kortet.

ID-stöldförsäkring

Täcker eventuella kostnader upp till 100 000 kr då man blir utsatt för ID-stöld. Dessa kostnader kan exempelvis vara juridisk assistans.

Köpskydd kreditkort

Ifall de varor man handlat med kreditkortet blir stulna eller tar skada under frakten ges ersättning ut upp till 25 000 kr.

Reseförsäkring

Gäller då minst 50 % av resans värde betalas med kortet och resan sker utanför Norden. Skyddar både kortägaren och tillhörande familj i upp till 45 dagar från avresedatum (ej barn över 23 år).

Reseförsäkringen inkluderar bland annat:

 • Ersättningsresa
 • Självriskskydd för bland annat båt och hyrbil
 • Sjukdom/olycksfall under resan
 • Bagageförsäkring
 • Och mycket mer..

Betalningsförsäkring

Det finns möjlighet att också teckna en betalningsförsäkring på kortet och skyddar dig om du exempelvis skulle bli sjukskriven en längre period eller om du oväntat skulle bli arbetslös. Försäkringen täcker då upp räntekostnader och eventuella avgifter för kortet i upp till 12 månader.

Fördelar med ett kreditkort från Komplett Bank

Den absolut största fördelen med detta kreditkortet är att man får bonuspoäng på alla köp oavsett var man handlar någonstans. Självklart är det en fördel om man handlar på nätet eller på Komplett.se då man får mer bonus på det sättet som vi nämnde tidigare.

Utöver ett bra bonusprogram tas det heller aldrig någon avgift för uttag och man behöver aldrig betala en årsavgift för att äga kortet. Det är alltså ett helt okej kort att ha med sig på resan tack vare gratis uttag.

Ansökningsprocess och kreditgräns

När man ska ansöka om ett kreditkort från Komplett Bank får man ange bland annat anställningsform, boendeform och inkomst. Man får även ange hur många barn det finns i hushållet. Utefter dessa uppgifter tar Komplett Bank sedan ett beslut om man får ett kreditkort eller inte. Utefter dessa uppgifter, en kreditupplysning och en individuell bedömning bedöms den kreditgräns som man får.

Alla köp som görs med kreditkortet samlas på en månadsfaktura vilket gör att man alltid har koll på sina månadsinköp. Så länge hela fakturabeloppet betalas innan fakturans förfallodatum uppstår ingen ränta överhuvudtaget.

Skulle man däremot välja att delbetala fakturan över ett antal månader börjar man betala ränta från första dagen efter den räntefria perioden. Räntenivån ligger då på 21.40%. Något som sticker ut med Komplett Bank kreditkort är det faktum att det är olika räntenivåer beroende på om kortet används för kontantuttag eller kortköp. Gör man kontantuttag med kortet betalar man ränta från första dagen och då ligger räntenivån på 24.90%.

Krav för att få ett Komplett Bank kreditkort

Nedan finns de specificerade krav som måste uppfyllas för att få ett kreditkort från Komplett Bank.

 • Minst 20 år gammal
 • Måste ha någon form av anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden

Skulle man bli beviljad en lägre kreditgräns än man ansökt om kan det bero på att Komplett Bank inte anser att man har den ekonomi som krävs för att kunna hantera en högre kreditgräns. I dessa fall kan man kontakta kortutgivaren och höra med dem vad som krävs för att bli beviljad den kreditgräns man först ansökte om.

Nackdelar med ett kreditkort från Komplett Bank

Som man säkert märkt vid det här laget är den största fördelen med Komplett Bank kreditkort deras bonussystem men som tyvärr också kommer med en nackdel. Tack vare att man endast kan använda sina bonuspoäng vid köp från Komplett.se blir bonussystemet ganska nischat och riktar sig bara till specifika individer.

En annan nackdel med kortet är avsaknaden av försäkringar och valutapåslag. Det finns möjlighet att teckna ett betalskydd men eftersom denna inte kommer med kortet är det svårt att sätta detta som en fördel. Hade kortet haft medföljande försäkringar och inget valutapåslag hade detta varit ett riktigt bra resekort för personer som regelbundet reser.

Valutapåslaget ligger på 1.75% vilket är standarden för många kort med valutapåslag.

Användarrecensioner

3,6 i snittbetyg
 • Christin

  Bra bonussystem där man kan använda bonusen att betala fakturan. Däremot otroligt dålig kundservice på ett antal punkter. 1, Fakturaprocessen. Ingen e-faktura eller autogiro, istället får man ett e-mejl eller sms, en massa klipp och klistrande in till min bank för att betala. 2, Kortet blev skimmat och en mängd inköp gjordes i USA under ett par dagar. Handläggningstid 6-8 VECKOR!!!! Under tiden vill de att jag betalar fakturan och när jag inte vill betala för de inköp jag inte gjort tar de ut RÄNTA! WTF! 3, För att reklamera inköpen som gjorts i USA var jag tvungen att fylla i en pdf och skicka. Inte ens ett elektroniskt formulär användes. 4, Inga varningar skickades om att kortet användes på ett otypiskt sätt. När jag tidigare använt SEB fick jag samtal om stora inköp, inköp i utlandet eller andra konstigheter. Här inget alls. Överväger att lämna kortet pga av dessa saker. Har aldrig hört talas om 6-8 veckors handläggningstid tidigare. SEB tror jag tog knappt en vecka när någon gjort samma sak med det kortet...

  2021-05-10

 • Cecilia

  Kortet var jättebra till de sänkte cashbacken, sedan dess har jag inte fått någon cashback alls trots flitigt användande. Minus för krångliga fakturor och svårt att hitta information/krånglig webbsida. Plus för att den cashback man lyckats spara ihop går att använda till att betala fakturan.

  2021-05-05

 • Magnus

  Andra recensenter verkar ha missat att det går att betala fakturorna med bonuspoängen. Kortet var bättre tidigare men sen nya bonusgränser satts så får man mycket mindre cashback. Plus för att det är avgiftsfritt men minus för att det är en krånglig bank både att ha kontakt med och hur deras fakturaprocess är.

  2021-03-12

 • Joanna

  Gillar inte att det är svårt att läsa sig fram till mer om kortet på deras hemsida, blir bara fundersam på vad som faktiskt gäller. Tänk på oss äldre osm inte kan så mycket om internetet och hemsidor........ //Joanna

  2021-03-10

 • Henrik

  + Hög cashback + reseförsäkring + behöver inte betala årsavgift - Går bara spendera poängen på Komplett - Halvtråkig hemsida

  2020-12-07

 • Margareta

  Bra kort men väldigt synd att poängen endast kan spenderas på elektronik... bryg mig inte ett dugg om sånt, hade varit bäst kortet om poängen kan användas på allt

  2020-11-16

 • Anna

  Har Komplett ändrat vad poängen går att använda till sedan recensionen skrevs? Vi använder poängen för cashback på fakturan. "Bonus på alla köp! Med Komplett Bank MasterCard tjänar du automatiskt bonuspoäng på dina varuköp. Bonuspoängen kan användas som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank MasterCard."

  2020-11-12

 • Björn

  Bra kort, omatchad bonus för tech-heads som mig själv :D

  2020-11-11

 • Karl

  Grymt kort för mig som regelbundet uppdaterar datorn samt köper tillbehör!!

  2020-09-07

 • Glenn

  Vet inte hur det var med bonusuttaget förr, men sen jag skaffade kortet i januari 2020 har jag tagit ut bonusen som en minskning av mitt kreditsaldo. Alltså inget som helst krav att man ska handla tech-prylar på komplett.se för att nyttja bonusen. Hade dock uppskattat att de inte satt något tak på bonusen. Handlar man lite grejor online går det rätt snabbt att komma upp i bonustaket.

  2020-08-24

 • Maria

  Kommer att byta då de ej har levt upp till mina förväntningar. Förvirrande hemsida, går ej att se om fakturor är betalda el ej, för att få denna information måste man ringa och be dem titta åt en. Fick även veta nyligen att det ej går att öka på sin kredit utan att avsluta kortet och därefter göra en ny ansökan, vilket innebär att man då står utan kort under ansökningsperioden. Trots att jag vid tecknandet av kortet blev informerad att detta inte skulle vara några problem att göra i efterhand.

  2020-04-07

Vad tycker du om Komplett Bank?