Egenskaper

Passar dig som...

Komplett Bank Mastercard passar dig som regelbundet handlar online och som vill få ut det lilla extra av ditt shoppande. Mellan 0,5-4% bonus ges på alla köp som görs med kortet och bonusen kan sedan användas på Kompletts hemsida. Där kan du bland annat köpa Datorer, TV-apparater och annan hemelektronik. Även en reseförsäkring ingår och du betalar aldrig en årsavgift.

Varför vi tycker om kortet

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Avgiftsfria kontantuttag

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Något oklara kortvillkor

Krav

 • Minst 20 år
 • Fastanställd
 • Inga betalningsanmärkningar

Fakta

Korttyp: Kreditkort
Betalnätverk: Mastercard
Årsavgift: 0 kr
Åldersgräns: 20
Ränta: 21,40 % - 24,90 %
Maxkredit: 100 000 kr
Minsta belopp att betala: 3% (minst 300 kr)
Rätefria dagar: 50
Valutapåslag: 1,75 %

Recension Komplett Bank kreditkort

Kreditkortet från Komplett Bank är huvudsakligen ett kreditkort med bonus. Det ansluter sig till den lilla skara med kreditkort som idag inte har någon årsavgift alls. Kortet är främst ett bonuskort och kommer med ett gäng fördelar som passar alla som regelbundet handlar antingen i butik eller på nätet med sitt kreditkort.

Tjäna bonuspoäng på alla köp med Komplett Bank kreditkort

Oavsett vart du handlar med ditt Komplett Bank Mastercard får du alltid bonuspoäng. Däremot skiljer sig Komplett Banks bonusprogram från andra lojalitetsprogram. Tack vare ett unikt samarbete med nätbutiken Komplett får du hela 4% bonus på alla köp som sker hos Komplett.se. Utöver detta så ges 1% bonus på alla köp över 20 000 kronor och 0,5% på alla övriga varuköp. Bonus ges både för köp som sker både online samt köp i fysiska butiker.

Handlar du hos Komplett för 1000 kronor får du 4% i bonus vilket motsvarar 40kr. 100 bonuspoäng motsvarar 100kr i Kompletts webbshop.

Nackdelen med Komplett Banks bonussystem är helt klart att intjänad bonus max får uppgå till 500 poäng per månad och totalt 2000 poäng under en 12 månaders period. Det går alltså totalt att “tjäna” 2000 kr per år. Detta är fortfarande är en ansenlig summa, däremot anser vi att begränsningar för bonuspoängen är en nackdel. Bonusen kan du senare använda som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank Mastercard.

Trots begränsningar som Komplett Banks bonussystem har så är det ändå ett av de kreditkort som erbjuder högst bonus på marknaden och är ett perfekt alternativ för dig som regelbundet handlar via nätet.

Inkluderade försäkringar

Komplett Bank Mastercard kommer med flera försäkringar som är skräddarsydda för att göra det extra tryggt att handla med kortet.

ID-stöldförsäkring

Täcker eventuella kostnader upp till 100 000 kr då man blir utsatt för ID-stöld. Dessa kostnader kan exempelvis vara juridisk assistans.

Köpskydd kreditkort

Ifall de varor man handlat med kreditkortet blir stulna eller tar skada under frakten ges ersättning ut upp till 25 000 kr.

Reseförsäkring

Gäller då minst 50 % av resans värde betalas med kortet och resan sker utanför Norden. Skyddar både kortägaren och tillhörande familj i upp till 45 dagar från avresedatum (ej barn över 23 år).

Reseförsäkringen inkluderar bland annat:

 • Ersättningsresa
 • Självriskskydd för bland annat båt och hyrbil
 • Sjukdom/olycksfall under resan
 • Bagageförsäkring
 • Och mycket mer..

Betalningsförsäkring

Det finns möjlighet att teckna en betalningsförsäkring på kortet vilket skyddar dig om du exempelvis skulle bli sjukskriven en längre period eller om du oväntat skulle bli arbetslös. Försäkringen täcker då för räntekostnader och eventuella avgifter för kortet i upp till 12 månader.

Fördelar med ett kreditkort från Komplett Bank

Den främsta fördelen med Komplett Bank Mastercard är att du erbjuds bonuspoäng på alla köp oavsett vart du handlar någonstans. Självklart är det mer förmånligt då du handlar på nätet eller på Komplett.se eftersom dessa köp erbjuder högre bonus.

Utöver ett bra bonusprogram är Komplett Bank Mastercard ett gratis kreditkort utan årsavgift samt utan avgift för kontantuttag. Avsaknaden av uttagsavgift gör kortet till ett bra alternativ vid resor då kontanter används i större utsträckning utomlands.

Ansökningsprocess och kreditgräns

När du ska ansöka om ett kreditkort från Komplett Bank får du bland annat ange din anställningsform, boendeform och inkomst. Du får även ange hur många barn det finns i hushållet. Utefter dessa uppgifter tar Komplett Bank sedan ett beslut om du får ett kreditkort eller inte. Det är genom kombinationer av dessa uppgifter, en kreditupplysning och en individuell bedömning som Komplett Bank bestämmer vilken kreditlimit du får med ditt kort.

Alla köp som görs med kreditkortet samlas på en månadsfaktura vilket gör att du alltid har koll på dina månadsinköp. Så länge hela fakturabeloppet betalas innan fakturans förfallodatum tillkommer ingen ränta överhuvudtaget.

Skulle du däremot välja att delbetala fakturan över ett antal månader börjar du betala ränta från första dagen efter den räntefria perioden. Räntenivån ligger då på 21.40%. Något som sticker ut med Komplett Bank Mastercard är det faktum att det är olika räntenivåer beroende på om kortet används för kontantuttag eller kortköp. Genomför du kontantuttag med kortet betalar du ränta från första dagen och då ligger räntenivån på 24.90%.

Krav för att få ett Komplett Bank kreditkort

Nedan finns de specificerade krav som måste uppfyllas för att få ett kreditkort från Komplett Bank.

 • Minst 20 år gammal
 • Måste ha någon form av anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden

Skulle du bli beviljad en lägre kreditgräns än vad du ansökt om kan det bero på att Komplett Bank inte anser att du inte har den ekonomi som krävs för att kunna hantera en högre kreditgräns. Vid missnöje kan du kontakta kortutgivaren och höra med dem vad som krävs för att bli beviljad den kreditgräns som du först ansökte om.

Nackdelar med ett kreditkort från Komplett Bank

Den största fördelen med Komplett Bank Mastercard är deras bonussystem men som dessvärre också kommer med begränsningar vilket vi anser är en nackdel. Tack vare att kortägare endast kan använda sina bonuspoäng för köp från Komplett.se blir bonussystemet ganska nischat och riktar sig främst till en specifik målgrupp.

Ytterligare nackdel med kortet är avsaknaden av försäkringar och valutapåslag. Det finns en möjlighet att teckna ett betalskydd men eftersom denna inte ingår med kortet är det svårt att betrakta betalskyddet som en fördel. Hade kortet haft medföljande försäkringar och inget valutapåslag hade detta varit ett riktigt bra resekort för personer som regelbundet reser.

Valutapåslaget ligger på 1.75% vilket är standarden för många kort med valutapåslag.

Användarrecensioner

3,6 i snittbetyg
 • Christin

  Bra bonussystem där man kan använda bonusen att betala fakturan. Däremot otroligt dålig kundservice på ett antal punkter. 1, Fakturaprocessen. Ingen e-faktura eller autogiro, istället får man ett e-mejl eller sms, en massa klipp och klistrande in till min bank för att betala. 2, Kortet blev skimmat och en mängd inköp gjordes i USA under ett par dagar. Handläggningstid 6-8 VECKOR!!!! Under tiden vill de att jag betalar fakturan och när jag inte vill betala för de inköp jag inte gjort tar de ut RÄNTA! WTF! 3, För att reklamera inköpen som gjorts i USA var jag tvungen att fylla i en pdf och skicka. Inte ens ett elektroniskt formulär användes. 4, Inga varningar skickades om att kortet användes på ett otypiskt sätt. När jag tidigare använt SEB fick jag samtal om stora inköp, inköp i utlandet eller andra konstigheter. Här inget alls. Överväger att lämna kortet pga av dessa saker. Har aldrig hört talas om 6-8 veckors handläggningstid tidigare. SEB tror jag tog knappt en vecka när någon gjort samma sak med det kortet...

  2021-05-10

 • Cecilia

  Kortet var jättebra till de sänkte cashbacken, sedan dess har jag inte fått någon cashback alls trots flitigt användande. Minus för krångliga fakturor och svårt att hitta information/krånglig webbsida. Plus för att den cashback man lyckats spara ihop går att använda till att betala fakturan.

  2021-05-05

 • Magnus

  Andra recensenter verkar ha missat att det går att betala fakturorna med bonuspoängen. Kortet var bättre tidigare men sen nya bonusgränser satts så får man mycket mindre cashback. Plus för att det är avgiftsfritt men minus för att det är en krånglig bank både att ha kontakt med och hur deras fakturaprocess är.

  2021-03-12

 • Joanna

  Gillar inte att det är svårt att läsa sig fram till mer om kortet på deras hemsida, blir bara fundersam på vad som faktiskt gäller. Tänk på oss äldre osm inte kan så mycket om internetet och hemsidor........ //Joanna

  2021-03-10

 • Henrik

  + Hög cashback + reseförsäkring + behöver inte betala årsavgift - Går bara spendera poängen på Komplett - Halvtråkig hemsida

  2020-12-07

 • Margareta

  Bra kort men väldigt synd att poängen endast kan spenderas på elektronik... bryg mig inte ett dugg om sånt, hade varit bäst kortet om poängen kan användas på allt

  2020-11-16

 • Anna

  Har Komplett ändrat vad poängen går att använda till sedan recensionen skrevs? Vi använder poängen för cashback på fakturan. "Bonus på alla köp! Med Komplett Bank MasterCard tjänar du automatiskt bonuspoäng på dina varuköp. Bonuspoängen kan användas som betalning av utestående belopp på ditt Komplett Bank MasterCard."

  2020-11-12

 • Björn

  Bra kort, omatchad bonus för tech-heads som mig själv :D

  2020-11-11

 • Karl

  Grymt kort för mig som regelbundet uppdaterar datorn samt köper tillbehör!!

  2020-09-07

 • Glenn

  Vet inte hur det var med bonusuttaget förr, men sen jag skaffade kortet i januari 2020 har jag tagit ut bonusen som en minskning av mitt kreditsaldo. Alltså inget som helst krav att man ska handla tech-prylar på komplett.se för att nyttja bonusen. Hade dock uppskattat att de inte satt något tak på bonusen. Handlar man lite grejor online går det rätt snabbt att komma upp i bonustaket.

  2020-08-24

 • Maria

  Kommer att byta då de ej har levt upp till mina förväntningar. Förvirrande hemsida, går ej att se om fakturor är betalda el ej, för att få denna information måste man ringa och be dem titta åt en. Fick även veta nyligen att det ej går att öka på sin kredit utan att avsluta kortet och därefter göra en ny ansökan, vilket innebär att man då står utan kort under ansökningsperioden. Trots att jag vid tecknandet av kortet blev informerad att detta inte skulle vara några problem att göra i efterhand.

  2020-04-07

Vad tycker du om Komplett Bank?