Bästa tankkorten 2024

 • Bank Norwegian Ansök nu Ansök säkert hos Bank Norwegian

  Bank Norwegian

  Jämför kort
  • Maxkredit 150 000 kr
  • Årskostnad 0 kr
  • Effektiv ränta 24,35 %
  • Räntefria dagar 45 dagar
  • Bensinrabatter
  • Detaljer
  • Krav
  • Recension
  • Få 0,5-4% % i bonuspoäng.
  • Gratis reseförsäkring och ett avbeställningsskydd.
Varför bör du lita på oss?

Sedan 2017 har kreditkort.com varit engagerade i att vägleda besökare till att göra informerade val när det gäller kreditkort. Vårt team av experter inom finans och resor arbetar hårt för att ge dig den vägledning du behöver för att göra de smartaste besluten. 

Våra experter, med lång erfarenhet, testar korten själva. Vi siktar på att ge dig tydliga och ärliga jämförelser av alla svenska kreditkort. Hos kreditkort.com är vårt mål att tillhandahålla all nödvändig information för att du ska kunna göra kloka val som passar just din ekonomi. 

Vad är ett bensinkort?

Bensinkort fungerar precis som ett kreditkort som ger dig olika förmåner när du köper bensin eller andra drivmedel. tankkort ger vanligtvis cashback och/eller rabatter hos olika bensinkedjor. De allra flesta bensinkedjor så som Circle K eller Preem, har egna kreditkort med bra förmåner. Bensinkort kan även kallas för tankkort, drivmedelskort eller dieselkort, beroende på vad för typ av drivmedel du använder för att tanka ditt fordon.

Det finns även "vanliga" kreditkort som kan användas som tankkort. Till exempelvis så kan både Refunder Pay och re:member flex användas som bensinkort då kortägare får rabatt när de tankar hos Preem. Fördelen med att använda ett vanligt kreditkort som tankkort är att dessa kort vanligtvis är utrustade med förmåner som inte är begränsade av eller knutna till just bensinstationer.

Varför ska man ha ett bensinkort?

Om du ofta använder din bil och vill spara pengar, är ett bensinkort det perfekta valet för dig. Med ett bensinkort får du generösa rabatter på drivmedel varje gång du tankar, plus bonuspoäng som du kan använda till ännu fler förmåner. Dessutom erbjuder kortet exklusiva rabatter på varor och tjänster på bensinstationer runt om i landet. Det är inte bara ett kreditkort, det är en smart lösning som gör varje bilresa mer ekonomisk och bekväm. Skaffa ett bensinkort och njut av smidigare betalningar, översikt över dina utgifter och extra trygghet med försäkringar och skydd. Spara pengar och få mer värde för varje liter du tankar!

Hur väljer jag rätt bensinkort?

Att välja rätt bensinkort kan ge dig både besparingar och extra förmåner. Här är några punkter att ta hänsyn till:

 • Favoritmack: Har du en mack du föredrar? Välj då deras kort för att få bonus och rabatter.
 • Bensinkedja: Tanka du ofta på en specifik kedja? Välj då deras kort för extra förmåner.
 • Bonusprogram: Jämför program och välj det som passar dig bäst. Rabatter, poäng eller andra förmåner?
 • Extra förmåner: Reseförsäkring, vägassistans eller rabatter på hyrbilar kan vara värdefulla tillägg.
 • Årsavgift: Vissa kort har en avgift, andra är gratis. Välj ett kort med en rimlig avgift för din körning.
 • Betalningsvillkor: Läs igenom villkoren noga, se till att du förstår räntor och avgifter.
 • Allmänna kreditkort: Vissa kreditkort erbjuder bra drivmedelsrabatter och andra förmåner, oavsett mack.

Fördelar med bensinkort

 • Cashback på dina köp
  Cashback på dina köp

  Tankkort har en hel del gemensamt med cashbackkort samt kreditkort för mat på så sätt att de ger bonus eller återbäring inom en eller flera branscher. Vanligtvis samlas återbäring eller bonus på alla köp som görs med ditt bensinkort, förutom köp hos konkurrerande bensinstationer. Har ditt tankkort cashback betalas den vanligtvis ut genom avdrag på kreditkortsfakturan eller genom en värdecheck som skickas hem till dig. Vissa tankkort ger mer cashback eller bonus om du väljer att spendera din återbäring/bonus för köp hos bensinkedjan.

 • Försäkringar för dig och ditt fordon
  Försäkringar för dig och ditt fordon

  Många bensinkort är utrustade med försäkringar som skyddar dig och ditt fordon. Exempelvis kan du få ersättning vid förlust av bilnyckel. Du kan även välja ett tankkort med tanka-fel försäkring som täcker kostnader ifall du skulle råka tanka ditt fordon med fel drivmedel. Då kan du få ersättning för kostnader såsom byte av bränslefilter samt sanering av bränsletank och bränslesystem.

 • Erbjudanden och rabatter på bensinstationer
  Erbjudanden och rabatter på bensinstationer

  Tankkort kan även erbjuda rabatter och förmåner när kortet används för köp hos bensinstationer. Bensinkort kan exempelvis ge rabatt eller erbjudanden på kaffe, biltvätt och hyrbil.

 • Drivmedelsrabatt
  Drivmedelsrabatt

  Samtliga bensinkort erbjuder rabatt på drivmedel. Vanligtvis ges en högre rabatt om du tankar på en bemannad bensinstation.

Bensinkort

Vilket är det bästa bensinkortet 2024?

Det bästa bensinkortet 2024 är re:member Flex är ett starkt alternativ för många, och rankas ofta högt i jämförelser. De ger rabatt på drivmedel, du får alltid minst 15 öre rabatt per liter bensin och diesel hos Preem i Sverige och utomlands.

Exempel på drivmedelsrabatt olika bensinkort ger

Den aktuella rabatten som bensinkorten ger är:

Kort Bemannad station Obemannad station
Shell Mastercard
15 öre
Ingen rabatt
Circle K Extra Mastercard
25 öre*
Ingen rabatt
Preem Mastercard
25 öre
10 öre
OKQ8 Visa
25 öre
5 öre
Ingo Mastercard
Ingen rabatt
Ingen rabatt
St1 Mastercard
Ingen rabatt
Ingen rabatt

Jämför Bensinkort

De allra flesta drivmedelsbolag erbjuder vanligtvis sina egna tankkort. Föredrar du en bensinkedja framför någon annan kan det alltså vara lämpligt att välja just deras kreditkort. Nedan hittar du en kort sammanställning över olika bensinmackar och deras bensinkort.

 1. 1
  Shell Mastercard:

  15 öre rabatt/liter ges på allt drivmedel.

 2. 2
  Circle K Extra Mastercard:

  Tanka-fel försäkring.

 3. 3
  Preem Mastercard:

  Tankkort utan årsavgift.

 4. 4
  OKQ8 Visa:

  2% cashback på alla köp.

 5. 5
  St1 Mastercard:

  Gratis kort med låg ränta.

 6. 6
  INGO Mastercard:

  feltankningsförsäkning upp till 5 000 kr.

1.

Shell Mastercard

Shell Mastercard

Shell har ett av Sveriges största nätverk av bensinmackar. Precis som Circle K ger de ut sitt egna tankkort där 15 öre rabatt/liter ges på allt drivmedel. Vidare får man cashback på alla övriga köp förutom hos konkurrerande bensinstationer. Kortet har en kompletterande reseförsäkring och man betalar aldrig en årsavgift för kortet.

Årsavgift 0 kr
Ränta 21,65 %
Effektiv ränta 27,84 %
Max kredit 100 000 kr
Räntefria dagar 30 dagar
2.

Circle K Extra Mastercard

Circle K Extra Mastercard

När det kommer till kreditkort så har de sitt Circle K Mastercard som ger dig 25 öre i rabatt per liter första 6 månaderna och sedan 15/20/25 öre rabatt per liter beroende på mängd som tankas på bemannade stationer. Du erbjuds även 1 % i bonus på alla övriga köp hos Circle K samt 0,5% bonus på övriga köp. Bonusen kan sedan användas när du handlar på någon av Circle K's stationer.

Andra fördelar är bland annat en kompletterande reseförsäkring och en försäkring mot om du skulle råka tanka fel drivmedel. Kortet har inte en årsavgift men tar avgifter för såväl bankomatuttag som valutaväxling.

Årsavgift 0 kr
Ränta 19,75 %
Effektiv ränta 19,52 %
Max kredit 400 000 kr
Räntefria dagar 60 dagar
3.

Preem Mastercard

Preem Mastercard

Deras kreditkort Preem Mastercard är helt utan årsavgift och ger dig en av marknadens högsta rabatter på drivmedel – 25 öre rabatt vid bemannade stationer och annars 10 öre. Vidare ges också återbäring för alla övriga köp och en kompletterande reseförsäkring ingår.

Årsavgift 0 kr
Ränta 20,65 %
Effektiv ränta 25,07 %
Max kredit 50 000 kr
Räntefria dagar 56 dagar
4.

OKQ8 Visa

OKQ8 Visa

OKQ8 är kanske Sveriges största drivmedelsföretag och har också ett riktigt bra tankkort kopplat till deras stationer. Med deras bensinkort så får du upp till 2% cashback på samtliga av dina köp – spelar ingen roll om det är bensin eller andra varuköp. En kompletterande reseförsäkring ingår återigen och kortet har självklart ingen årsavgift.

Årsavgift 0 kr
Ränta 14,95 %
Effektiv ränta 17,52 %
Max kredit 100 000 kr
Räntefria dagar 45 dagar
5.

St1 Mastercard

St1 Mastercard

Detta är ett gratis kreditkort med upp till 45 dagars räntefri kredit. Utöver att kortet kan användas på ST1s 280 mackar i Sverige fungerar det som ett vanligt kreditkort i alla typer av butiker samt uttagsautomater.

Till skillnad från många andra bensinkort får du ingen rabatt när du använder kortet. St1 motiverar detta med att de är en lågpriskedja med billiga drivmedel för alla kunder. Kortet har inte heller någon bonus. Dess enda fördelar är därför att det är gratis förutsatt att du tankar med det minst en gång i månaden samt att räntan är relativt låg.

Årsavgift 360 kr
Ränta 12,00 %
Effektiv ränta 16,89 %
Max kredit 100 000 kr
Räntefria dagar 45 dagar
6.

INGO Mastercard

INGO Mastercard

Ingo är en lågpriskedja med cirka 445 bensinstationer i Sverige och Danmark. Förutom bensin till lågt pris erbjuder Ingo ett Mastercard kreditkort. Kortet är gratis och fungerar som vilket Mastercard som helst i alla olika butiker och bankomater. Dock ger inte kortet någon rabatt eller bonus när du tankar, varken på Ingo eller någon annanstans. En fördel med kortet, förutom att det är gratis, är att det ingår en feltankningsförsäkring. Om du av misstag tankar fel drivmedel får du ersättning med upp till 5 000 kronor.

Årsavgift 0 kr
Ränta 14,50 %
Effektiv ränta 16,31 %
Max kredit 0 kr
Räntefria dagar 45 dagar

Ansök om ett tankkort - steg för steg

Alla bensinkort på marknaden har en ansökningsprocess som är helt digital och går till ungefär enligt följande:

1

Fyll i ditt personnummer och dina kontaktuppgifter på kortutgivarens hemsida. Du behöver oftast också uppge din inkomst, sysselsättning och boendeform. Vissa kortutgivare låter dig också välja önskat kreditutrymme i detta steg.

2

Legitimera dig med bankID. När du godkänner ansökan med bankID lämnar du också samtycke till att en kreditupplysning tas.

3

Nu görs en kreditupplysning via UC. Baserat på informationen i denna och de uppgifter du tidigare angav uppskattar kortutgivaren din kreditvärdighet vilket ligger till grund för beslutet om du kan få något kort och vilken som i så fall blir maxkrediten. 

4

Blir din ansökan godkänd får du nu ett avtal med alla kortvillkor. Läs igenom detta noggrant och signera med bankID.

5

Efter att avtalet är signerat skickas kortet till dig. Detta kan ta någon vecka. Hos vissa aktörer får du koden i ett annat rekommenderat brev medan det hos andra går att aktivera kortet och välja kod i en app.

Räkna ut hur mycket ett bensinkort kostar dig

Välj din kredit

Inga resultat

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år
9,74 %
9,74 % 28,24 %

Resultat

re:member flex Re:member flex
 • Ränta 9,74 %
 • Total kostnad 2 029 kr
 • Total återbetalning 22 029 kr
 • Månadsbetalning 918 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Att delbetala månadsfakturan med tankkort

Alla bensinkort är kreditkort vilket betyder att du kan välja att endast betala en del av det du handlat för och skjuta upp resten till senare. När du gör det tillkommer en ränta. Det kan även tillkomma andra typer av avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift. Den effektiva räntan (det vill säga räntan per år inklusive avgifter) är cirka 17 procent för korten från OKQ8, Cirkle K, Ingo, och ST1. Preem och Shell har betydligt högre räntor; 24 respektive 27 procent.  

Alternativ till bensinkort

Om du inte vill ha fler kreditkort kan ett alternativ till att skaffa ett bensinkort vara att koppla ditt vanliga kort till någon av bensinkedjornas medlemsprogram. Du får då vissa rabatter och specialerbjudanden samtidigt som du behåller de förmåner som ditt andra kreditkort har. Denna möjlighet erbjuds hos till exempel Preem och Circle K.

Det finns även en del ”vanliga” kreditkort som erbjuder rabatter på drivmedel men som inte brukar räknas till bensinkorten. Till exempel ger Re:member Flex och Refunder Pay rabatt hos Preem.

Frågor och svar om tankkort

Vilka bensinkort har cashback?
Får jag rabatt på bensin utomlands?
Är alla tankkort gratis?
Vilken bensinkedja har flest bensinmackar i Sverige?
Vilket bensinkort är bäst?
Vad är ett bensinkort?
Hur fungerar ett tankkort?
Varför ska man ha ett bensinkort?
Hur får man ett tankkort?

Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.

Senast uppdaterad Jun 4, 2024