Egenskaper

Passar dig som...

Santanders Mitt kort+ är ett extremt prisvärt kreditkort med första året gratis och sedan 195 kr per år. Man får ett stort reseförsäkringspaket med bland annat självriskskydd för hyrbil, bagageförsening och aktivitetsskydd. 

Santander har valt schyssta villkor med upp till 60 dagar räntefri kredit, kreditränta på bara 14,95% och gratis fakturaavgift.

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåslag
 • Försäkringar
 • Första året gratis

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus eller cashback

Krav

 • Åldersgräns på 20 år
 • Minsta årsinkomst på 110 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 195 kr
Åldersgräns 20
Ränta 14,95 %
Effektiv ränta 17,55 %
Rätefria dagar 54 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 4,17 % (min 150 kr)
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Recension av Santander Mitt kort+

Banco Santander är en av Europas största banker och Spaniens största bank där också huvudkontoret är beläget. Santander har en egen banklicens i Norden och är precis som vilken annan nordisk bank som helst med insättningsgaranti, följer nordiska lagar och bankregler. Santander Mitt kort +är ett extra bra kort att ha på resande fot med ett bra försäkringspaket och 0% i valutaväxlingspåslag.

Kreditgräns och ansökningsprocess

Det är enkelt att ansöka om kreditkort Mitt kort+ genom Santanders webbformulär. Det är fyra enkla steg mot att få kreditkortet i brevlådan. Man börjar med att fylla i ansökan som bland annat innehåller personuppgifter, info om sin ekonomi och info om eventuell medsökande. Ansökan går att signera direkt via BankID eller via post med vanlig underskrift. Efter några dagar dimper kreditkortet ner i brevlådan.

Fördelar med Santander Mitt kort+

När man ansöker om Mitt kort+ väljer man en kreditgräns på 10 000 kr upp till 100 000 kr. Det är en trygghet att alltid ha med ett kreditkort i plånboken med en hög kreditlimit som kan täcka oförutsägbara händelser under resor. Mitt kort+ är ett utmärkt kreditkort för resor med 0% i valutapåslag, kompletterande reseförsäkring, aktivitetsskydd under resan och självriskeliminering för hyrbil.

Betala räkningar via Betalo

Med Sandrander Mitt kort+ kan du betala dina räkningar via Betalo helt utan extra kostnad.

Utan valutapåslag

Dem allra flesta kreditkort har ett valutapåslag på 2-3% på alla köp och uttag som sker i utländsk valuta. Med ett kreditkort från Santander har man 0% i valutapåslag. Det innebär att man kan spara många tusenlappar genom att använda kreditkort utan valutapåslag jämförbart mot ett “vanligt” kreditkort med 2-3% påslag på resan.

Reseförsäkring Mitt kort+

Santander har tecknat ett gediget försäkringsskydd på kreditkortet med populära Europeiska ERV där också kontakten sker vid skada. Försäkringar gäller korthållaren, make, maka, sambo, registrerad partner och hemmavarande barn under 23 år. Försäkringen gäller även utan att korthållaren är med på resan så länge resan är betald med minst 75% med kortet.

 • Avbeställningsskydd – Max 45 000 kr/person och 90 000 kr/kort
 • Personförsening – Max 2600 kr/person och 10 400 kr/kort
 • Bagageförsening – Max 9 000 kr/person och 25 000 kr/kort
 • Ersättning vid outnyttjade aktiviteter under resa – Max 2 500 kr/person och 10 000 kr/kort
 • Kapitalbelopp vid olycksfall – Upp till 2 000 000 kr/person
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring – Max 10 000 kr/kort
 • Självriskeliminering hyrbil/vespa (max 100 cc) – Max 15 000 kr/kort

Som med andra bra kreditkort med försäkringar gäller dessa helt utan självrisk.

Restips

Man blir ofta erbjuden att teckna avbeställningsskydd och reseförsäkring vid köp av resor. När man skall hyra bil är ofta biluthyraren extremt på för att få sälja in självriskeliminering för hyrbilen.

Dessa extra försäkringar som företagen erbjuder är helt onödiga när resan och hyrbilen betalas med Mitt kort+ från Santander. Detta ingår per automatik i kortets försäkring och kan spara flera tusenlappar på bara en resa.

Att Santander Mitt Kort + används som ett resekort är rekommenderat och inom andra områden är kortet inte alls lika användningsbart.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Santander Mitt kort+?