Egenskaper

Passar dig som...

Rädda Barnen Mastercard skänker 0.5% av varje kortköp till Rädda Barnen. Kortet är utan årsavgift första året samt erbjuder en omfattande reseförsäkring med avbeställningsskydd. Kortet erbjuder även två betalningsfria månader varje år.

Varför vi tycker om kortet

 • Skänk 0.5% av varje köp till Rädda Barnen
 • Slipp årsavgift första året
 • Lång räntefri kredit - upp till 60 dagar

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 195 kr
Åldersgräns 18
Ränta 12,71 %
Effektiv ränta 15,87 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 35 kr)

Om Rädda Barnen

Rädda Barnen är världens största självständiga barnrättsorganisationer och har funnits i över hundra år. Rädda Barnen fokuserar på både akuta och långsiktiga insatser som är hållbara. Deras arbete syftar till att barns rättigheter, runt om i världen, ska bli verklighet. Bland annat ger Rädda Barnen drabbade barn den livräddande sjukvård de behöver, skyddar barn mot våld och övergrepp, startar tillfälliga skolor och hjälper barn som påverkas av klimatförändringarna. 

Om Rädda Barnen Mastercard

Rädda Barnen Mastercard är ett kreditkort där varje inköp innebär en god handling. Varje gång du använder kortet skänker Ecster, ett företag som erbjuder betallösningar för konsumenter och säljföretag, en halv procent av det totala beloppet du handlar för till Rädda Barnens arbete med barn som befinner sig i katastrofer och konflikter. Rädda Barnen Mastercard har ingen årsavgift det första året, men en avgift om 195 kronor tillkommer från och med år två. Samtidigt kan Rädda Barnen Mastercard med fördel användas utomlands eftersom det är kopplat till MasterCard. Med kortet ingår även en reseförsäkring som innehåller avbeställningsskydd. I denna text kommer en recension av Rädda Barnen Mastercard där du kan läsa mer om eventuella för- och nackdelar med kortet. 

Fakta om Rädda Barnen Mastercard

 • Upp till 60 dagars räntefri betaltid 
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Ingen årsavgift det första året
 • Inga administrativa avgifter
 • Skänker pengar till Rädda Barnen vid alla köp 

0,5 % till rädda barnens arbete 

Den största och huvudsakliga fördelen med Rädda Barnen Mastercard är att vid varje köp som genomförs skänks 0,5 procent av köpbeloppet till Rädda Barnens arbete – utan att det kostar något extra för dig. Dessutom skänks denna summa per automatik och du som har ett Rädda Barnen Mastercard behöver inte aktivt göra något för att pengarna ska skänkas. Med andra ord bidrar du till något bra genom att bara använda Rädda Barnen Mastercard-kortet. 

Försäkringar och resefördelar 

Med Rädda Barnen Mastercard ingår en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Det gäller dock att du betalar minst 50 procent av resan med ditt Rädda Barnen-kort för att försäkringen ska gälla. Givetvis skänks 0,5 procent till Rädda Barnens arbete oavsett vart i världen du använder kortet. Försäkringen gäller för dig som är kortinnehavare, make/maka/sambo/registrerad partner samt för barn som ännu inte fyllt 23 år. Dessutom gäller försäkringen även om någon av dessa skulle resa på egen hand så länge halva resan är betald med Rädda Barnen Mastercard-kortet. Eftersom Rädda Barnen-kortet är ett Mastercard fungerar det bra att använda utomlands. Notera dock att du får betala 1,5 procent i valutaväxlingsavgift när kortet används utomlands – och att du får betala en avgift på tre procent vid kontantuttag.

Finns med Rädda Barnen Mastercard

 • Avbeställningsskydd
 • Försening av allmänt transportmedel
 • Försening av bagage
 • Läke- och resekostnader
 • Outnyttjade tjänster
 • Självriskskydd för hem och bil & utländsk hyrbil
 • Viss invaliditets- och dödsfallsersättning 

Betala med mobilen

Du som har ett Rädda Barnen Mastercard kan betala med Samsung Pay enkelt och säkert. Både Samsung-mobiler och smartklockor fungerar i stort sett alla butiker, restauranger och caféer så länge dem har en betalterminal. Fördelen att betala med antingen mobilen eller klockan är att du slipper ha med dig kortet vart du än går, vilket minskar risken att bli bestulen eller bedragen. För att aktivera köp med mobilen eller klockan behöver du bara registrera ditt Rädda Barnen Mastercard. Hur du gör detta går att läsa mer om på Samsungs hemsida. 

Hög högsta kredit

Du som har ett Rädda Barnen Mastercard kan ha en kredit på upp till 100 000 kronor. Dessutom har kortet upp till 60 dagars räntefri kredit. Varje månad får du en faktura där alla dina köp är specificerade, vilket ger dig en bra överblick över dina köp och din ekonomi i allmänhet. Det finns två alternativ för betalning med Rädda Barnen Mastercard. Antingen kan du betala hela fakturan på en och samma gång eller så kan du välja att delbetala fakturan. Notera att en ränta tillkommer om du väljer att delbetala fakturan. För närvarande är årsräntan 12,71 procent. Med Rädda Barnen Mastercard tillkommer inga administrationsavgifter oavsett om du betalar hela fakturan direkt eller på delbetalning. Det finns även möjlighet till två betalningsfria månader per kalenderår - förutsatt att du har gjort sex inbetalningar i följd och följt samtliga kontovillkor. Det är inte möjligt att få de betalningsfria månaderna i följd och ränta tillkommer dessa månader. 

Sammanställning av fördelar med Rädda Barnen Mastercard

 • Skänker pengar till Rädda Barnen vid alla köp 
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd och andra reseförmåner
 • Går att betala med mobilen eller smartklocka 
 • Fördelaktig kredit 
 • Ingen årsavgift första året (värde 195 kr)
 • Två betalningsfria månader (villkor gäller) 
 • Hög högsta kredit

Krav för att ansöka om Rädda Barnen Mastercard

För att kunna ansöka om ett Rädda Barnen Mastercard måste du vara minst 18 år och ha en anställning. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. 

Sammanfattning

Rädda Barnen Mastercard är ett kreditkort med många olika fördelar. Därför är kortet ett bra allround kort som bland annat erbjuder upp till 100 000 kronor i kredit och räntefritt i upp till 60 dagar. Samtidigt ingår en kompletterande reseförsäkring med ett avbeställningsskydd. Men den allra främsta fördelen, och möjligen största anledningen till att skaffa kortet, är att du skänker pengar till Rädda Barnens arbete vid alla köp. Notera att det inte kostar extra för dig att skänka pengarna. Istället är det företaget Ecster, som har ett samarbete med Rädda Barnen, som skänker 0,5 procent av det totala beloppet på dina köp. 
Med hänsyn till eventuella för-och nackdelar är Rädda Barnen Mastercard ett kreditkort som passar dig som vill bidra till en bättre värld för barn runt om i världen - men samtidigt få tillgång till fördelar och förmåner som gynnar dig personligen.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Rädda Barnen Mastercard?