Egenskaper

Passar dig som...

Ecster-kortet är ett gratis kreditkort som ger dig bonus på alla din köp. Du får ta del av såväl en kompletterande reseförsäkring som rabatt på drivmedel. Passa på att ansöka redan idag för att börja samla bonus.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus
 • Reseförsäkring
 • Drivmedelsrabatt

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög avgift för automatuttag och valutaväxling

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 16,04 %
Effektiv ränta 21,36 %
Rätefria dagar 60 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 3,33 % (min 150 kr)
Aviavgift 29 kr
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 3,00 %

Ecster-kortet

Ecster-kortet är ett kreditkort utan årsavgift. Med det här kreditkortet får du bonus på alla dina köp. Bonusen kan du sedan använda som du själv vill i bonus-shopen. Vidare får du upp till 30 dagar räntefri kredit när du handlar. Utöver bonusen ingår även andra förmåner såsom rabatt på bensin och en kompletterande reseförsäkring om du betalar din resa med Ecster-kortet. Men låt kortet stanna hemma när du väl åker på din semester, det kommer med såväl valutapåslag som dyra uttagsavgifter.

Ansökan

För att ansöka om Ecster-kortet måste du vara minst 18 år gammal. Det krävs även att du har en stadigvarande inkomst genom ett arbete. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar.

Uppfyller du de här kraven kan du ansöka om ett Escter-kort. Ansökan sker digitalt på Ecsters hemsida. Allt du behöver göra är att fylla i ett par uppgifter om dig själv. Sedan signerar du din ansökan med BankID eller Mobilt BankID. Därefter är din ansökan komplett och redo för Ecster att behandla. Skulle det krävas någon ytterligare information kommer du att bli kontaktad. Annars skickas ditt kreditkort hem till dig, och du får inloggnings-information till hemsidan.

Handla på kredit med Ecster-kortet

Kredit

Escter-kortet erbjuder dig möjligheten att handla dina varor på kredit. För att se hur stor kredit du har loggar du helt enkelt in på Dina Sidor på Escters hemsida. Där hittar du även all information om fakturor och aktuell skuld. Med kortet får du upp till 30 dagar räntefri kredit. Betalar du således hela beloppet när fakturan kommer slipper du räntekostnaden. Det tillkommer emellertid en aviavgift på 29 kr för varje faktura som kommer. Väljer du att istället delbetala din faktura uppstår en räntekostnad. Du har en kreditränta på 115,04% och den effektiva räntan ligger idag på 20,18%.

Bonusfördelar

Poäng på alla dina köp

Den stora fördelen med Ecster-kortet är att du får bonuspoäng på alla köp som du gör. Poängen kan du sedan växla in till varor i bonus-shoppen som Ecster har på nätet. I shopen finns det en mängd olika varor att välja mellan. Exempelvis hittar du biobiljetter och presentkort på Elgiganten. Det finns även mer vardagliga artiklar art välja på, såsom exempelvis hudvård och husgeråd.

Med Betalo får du även bonuspoäng när du betalar dina räkningar

Ecster samarbetar med betaltjänsten Betalo. Via Betalo kan du använda ditt Ecster kort för att betala dina räkningar till en avgift på 1%. Det innebär att du även samlar bonuspoäng då du betalar dina räkningar genom Betalo.

Rabatt på bensin

Utöver poängen som du samlar finns det även rabatter att hämta. Med Ecster-kortet kan du resa billigare med bilen. Du får nämligen 10 öre i rabatt på liter som du tankar hos Circle K. Du behöver inte göra något för att aktivera rabatten, den kommer automatiskt att aktiveras när du betalar din bensin med Ecster-kortet.

Försäkringar

På samma sätt som med många andra kreditkort kommer Ecster-kortet med en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen är ett komplement till din vanliga hemförsäkring. För att du ska få ta del av den här försäkringen krävs att du har betalat minst 50% av resan med kreditkortet.

Reseförsäkringen är omfattande och inkluderar bland annat:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning för försenat bagage
 • Ersättning för försenat flyg
 • Självriskskydd för ditt hem och din privata personbil.
 • Självriskskydd för hyrbil.

Det är dessutom inte bara du som kortinnehavare som omfattas av reseförsäkring. Även din familj kan känna sig trygg när ni är på semester. Som familj räknas make/maka/sambo och dessutom barn under 23 år som fortfarande bor hemma.

Nackdelar

Precis som med alla andra kort finns det såklart även nackdelar med Ecster-kortet.

Använd inte Ecster-kortet utomlands

Vi rekommenderar att du inte tar med dig kreditkortet från Ecster när du ska på semester. Det tillkommer nämligen höga kostnader när du använder det utomlands. Du får exempelvis ett valutapåslag på 1,50% på alla köp som du gör. Det innebär att Ecster tar ut en avgift på 1,50% av beloppet du handlar, oavsett hur mycket eller lite du köper. Det kan handla om stora summor i slutändan. Du betalar dessutom 3% i uttagsavgift om du vill ta ut kontanter när du är utomlands.

Båda dessa avgifter är relativt höga och att använda kortet utomlands kan bli dyrt. Är det just ett resekort man vill ha så finns det andra billigare alternativ här på sajten.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Ecster-kortet ett bra bonuskort för dig som vill handla inom Sverige. Det kommer inte med några premium-fördelar eller speciella bonusar. Men eftersom kortet faktiskt kommer utan årsavgift kan man kanske inte heller förvänta sig det. Kortet ska inte användas som resekort då det kommer bli en dyr semester med alla kostnader som tillkommer vid utlandsköp. Det passar emellertid bra för dig som vill handla hemma i Sverige och få lite bonus på köpen.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Ecster-kortet?