Egenskaper

Passar dig som...

Resurs Classic erbjuder en lättillgänglig och flexibel kredit utan extra kostnad. Kortet kan kopplas till diverse olike mobila betalningar och kan dessutom användas för att betala räkningar.

Varför vi tycker om kortet

 • Betala med mobilen
 • Ingen årsavgift
 • Kontaktlöst samt Apple Pay och Google Pay
 • Sms-kvitto

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inga försäkringar
 • Ingen bonus eller cashback

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 18
Ränta 14,36 - 19,32 %
Effektiv ränta 18,68 - 24,74 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 30 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 39 kr
Valutapåslag 1,97 %
Uttagsavgift 2,97 % (min 35 kr)

Räkna på Resurs Classic

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år
14,36 %
14,36 % 19,32 %

Resultat

 • Ränta 14,36 %
 • Total kostnad 2 992 kr
 • Total återbetalning 22 992 kr
 • Månadsbetalning 958 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Resurs Classic

Resurs Classic är ett kreditkort från Resurs som har en generös 60 dagars räntefri kredit och 0 kr i årsavgift. Du kan dessutom välja räntefri delbetalning på upp till 6 månader vilket gör kortet extremt flexibelt då betalningarna kan anpassas till dina ekonomiska förutsättningar. När du har handlat med kortet så dröjer det alltid till följande månad innan fakturan kommer. Vid oförutsedda utgifter eller större inköp är det därför perfekt att dessutom kunna dela upp betalningen över en längre period utan att det kostar dig något extra. Varje gång du gör ett köp på över 500 kr får du helt automatiskt ett sms-kvitto skickat till din telefon. Resurs Classic har en maxkredit på 30 000 kr.

 • Räntefri delbetalning
 • Sms-kvitto
 • Räkningsbetalning
 • Contactless
 • Fri årsavgift

Betalningsfria månader

Om du har betalat i tid i minst 6 månader så kan du få erbjudande om att pausa din betalning. Detta kan du göra två gånger per år och dessa månader blir helt betalningsfria. Räntan och administrationsavgiften för den pausade månaden läggs automatiskt på nästkommande faktura. Efter en betalningsfri månad återgår du automatiskt till ditt vanliga betalsätt.

Ansöka om Resurs Classic

För att få lov att ansöka om ett Resurs Classic måste du ha fyllt 18 år. Vidare måste du ha en fast anställning och inte ha några obetalda skulder eller betalningsanmärkningar. Du måste även var folkbokförd i Sverige.

Kontantuttag

Ditt Resurs Classic gäller över hela världen eftersom det är är kopplat till Mastercard. Därför kan du göra kontantuttag i uttagsautomater både i Sverige och utomlands. Antalet uttag per dag är begränsat till tre och du kan högst ta ut 15 000 kr över en sjudagarsperiod. När du gör ett uttag så tillkommer det en avgift på 2,97% (dock lägst 35 kr) av beloppet. Vidare tillkommer det ett valutapåslag på 1,97% när du gör uttag utomlands.

Kredit

Räkningsbetalning

Med Resurs Classic kan du samla alla dina räkningar under en och samma betalning. Precis som med andra köp kan du då välja att betala hela summan eller dela upp den över flera månader. Det här är ett perfekt alternativ vid de ekonomiskt tunga månaderna i början av året  eller vid oförutsedda händelser. När du väljer räkningsbetalning med ditt Resurs Classic så betalar du en avgift på 1% av totalbeloppet.

Utökad kredit

Vill du utöka din kredit kan du när som helst ansöka om att höja den. Det här gör du enklast genom att kontakta Resurs kundtjänst och ha bankID tillgängligt. Du kan även skicka in en skriftlig ansökan om höjning tillsammans med en kopia på giltig legitimation. Du får då räkna med en handläggningstid på runt en vecka. Möjligheten att utöka din kredit kan passa extra bra inför semestern eller julklappshandeln då en högre kreditgräns möjliggör mer pengar att röra sig med.

Förmåner

Även om detta kort inte är fullspäckat med förmåner så finns det ändå vissa fördelar som är exklusiva för dig som kortinnehavare.

Priceless

Som innehavare av ett Resurs Classic får du tillgång till fantastiska upplevelser och erbjudanden med Priceless. Resor, föreställningar och mycket mer. 

Försäkringar

Resurs Classic kommer tyvärr inte med några försäkringar. Med det sagt så finns det dock flera som går att teckna till en extra kostnad men då till ett rabatterat pris.

Solid Försäkring

Solid Försäkring erbjuder en mängd olika försäkringar. Med ett Resurs Classic har du alltid 10% rabatt när du tecknar försäkring hos Solid.

Betalförsäkring

Du kan alltid teckna en betalförsäkring om du har ett Resurs Classic. Betalförsäkringens ersättning motsvarar den kostnad du har för kreditens ordinarie månadsbelopp om du skulle råka ut för en olycka, bli sjuk eller arbetslös. En betalförsäkring ger en extra ekonomisktrygghet vid oförutsedda händelser.

Nackdelar med Resurs Classic

De finns tre huvudsakliga nackdelar med Resurs Classic. Avsaknaden av förmåner, uttagsavgiften och valutapåslaget. Uttagsavgiften på 2,97% (lägst 35 kr) av beloppet gör att det blir dyrt att ta ut kontanter. Med ett valutapåslag på ytterligare 1,97% för uttag utomlands bör du tänka dig för innan du använder kortet för för eller kontantuttag på semesterresan.

Sammanfattning

Resurs Classic lämpar sig utmärkt för dig som vill ha ett billigt kreditkort som passar bra för inköp i butik och online. Kortet gör det tryggt, säkert och enkelt för dig att hålla koll på din ekonomi och dessutom sprida ut betalningarna över tid istället för att tvingas betala en stor klumpsumma. Kortet lämpar sig utmärkt till att betala resan. Däremot är kortet inte lika fördelaktigt att använda under resans gång på grund av valutapåslaget och uttagsavgiften.

Läs vår besökares åsikt om Resurs Classic.

Vad tycker våra användare om kortet?

3,5 i snittbetyg
 • Jalal

  2023-09-21

  Det är bra

 • Zeliha Hassan

  2023-06-03

  Kortet har ingen årsavgift, men det finns andra extremt höga avgifter. Jag säger upp kortet nästa vecka.

 • Peter Pece Vasilevski

  2023-05-16

  Jag är väldigt nöjd med mitt Resurs Classic

 • Hasse

  2023-03-28

  Helt okey kort att ha som reserv, men bättre att skaffa Reurs Gold

 • Miran

  2021-12-14

  Falsk marknadsföring, jag fick inte 60 dagar räntefri!

  Det är upp till 60 dagar räntefri. Vilseledande, avråder alla att inte skaffa det!

 • Amanda

  2021-09-27

  Gratis och hyfsat låg ränta. Perfekt kort för mig som vill ha ett kort att kunna betala med och ibland använda krediten för större köp.

Vad tycker du om Resurs Classic?