Egenskaper

Passar dig som...

Med Curve X kan du samla upp till fem olika bankkort i ett gemensamt kort. Till exempel kan du ansluta ditt vanliga bankkort, ditt företagskort samt tre olika kreditkort som ger förmånliga i olika butiker. Du väljer vilket kort som ska vara det prioriterade vid köp och du kan enkelt ändra detta; både vid köpet och upp till 60 dagar efteråt. Curve X passar därför dig som har flera olika kort som du använder vid olika tillfällen.

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåslag eller kontantuttagsavgift
 • Samlar upp till fem kort i ett
 • Ingen UC

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inga förmåner eller försäkringar
 • Begränsningar gällande valutapåslag och kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Aggregator
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 800 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Detta är Curve X

Curve X är ett mellanting mellan gratiskortet Curve Standard och premiumkorten Curve Black och Curve Metal. Med Curve X kan du samla upp till fem kort i ett, till skillnad från Curve Standard där du numer endast kan ansluta tre. Du väljer vilket kort som ska prioriteras och kan enkelt ändra detta i appen, både innan och upp till 60 dagar efter köpet.

Curve X är betydligt billigare än Curve Black och Curve Metal men saknar också de förmåner dessa kort erbjuder. Du får ingen försäkring eller cashback med Curve X utöver den du eventuellt får med dina kopplade kort.

Ansök om Curve X

Eftersom Curve inte själva erbjuder kredit behöver de inte göra någon kreditprövning. Detta betyder att ingen UC eller annan kreditupplysning tas och att det därför inte spelar någon roll om du har låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Det enda kravet för att kunna ansöka är att du är över 18 år och har en giltig legitimation från ett EU-land, EEA-land eller Storbritannien. 

Att ansöka om Curve X är smidigt. Processen är helt digital och sker genom Curve-appen som du laddar ner till din mobil. Förutom att du verifierar ditt mobilnummer krävs att du laddar upp en bild på din legitimation och ditt ansikte. Ansökan tar endast några minuter och du har sedan direkt tillgång till ditt digitala kort. I appen kan du också beställa ett fysiskt kort som utan kostnad levereras hem till dig efter några dagar. 

Curve appen 

I Curve-appen administrerar du enkelt dina olika kort och väljer vilket som ska användas vid betalning. Det finns även en smart funktion med “back-up” kort där du kan välja kort som kan användas ifall täckning skulle saknas på det prioriterade kortet. Därmed slipper du skapa en lång kö i kassan medan du gräver i plånboken efter ett annat kort – köpet går igenom direkt så länge något av dina kort har täckning.

Appen ger dig också en överblick över dina konsumtionsvanor. Alla dina köp delas in i kategorier, till exempel livsmedel, transport och restauranger och du kan enkelt se hur mycket du spenderat på varje kategori, på alla dina kort tillsammans. I appen kan du också snabbt spärra ditt Curve X om du blir av med det. 

Förmåner. 

 • Förmåner från andra kort
  När du betalar med Curve X får du del av de förmåner som dina vanliga kort erbjuder, till exempel cashback, då du betalar med dem genom Curve X.
 • Inget valutapåslag 
  Curve X har inget valutapåslag på vardagar upp till ett belopp på 1000 €.
 • Avgiftsfria uttag
  Varje månad får ta ut €300 gratis med Curve X. Detta gäller även om det kopplade kortet har en uttagsavgift. Observera dock att det utomlands kan förekomma att själva bankomaten tar en avgift.  

Fördelar

För dig som har många kort i plånboken som du vill använda vid olika tillfällen gör Curve X din vardag enklare. Du behöver bara ha med dig ett kort och kan enkelt få en överblick över hur mycket du spenderar och vad pengarna går till. En annan fördel är gratis valutaväxling och bankomatuttag utomlands som gäller även om kortet pengarna dras från har en avgift. Med tanke på att de flesta svenska bankkort har en avgift på 1,5 – 3 % så innebär detta en stor fördel om du spenderar mycket tid utomlands.

Curve X kan kopplas till Google Pay, Samsung Pay och Apple Pay.

Nackdelar

Curve X kostar 5.99 EUR i månaden vilket är dyrare än många vanliga bankkort. Eftersom Curve X inte heller ger några förmåner i form av. bonus eller cashback finns ingen möjlighet att tjäna igen dessa pengar. Vad som skulle kunna göra det värt att ändå skaffa kortet är att det är fördelaktigt att använda utomlands. Dock finns begränsningar kring fria uttag och valutapåslag som är krångliga att förstå och det finns risk att avgifter ändå tillkommer. 

Sammanfattning

Curve X passar dig som har flera kort som du använder vid olika tillfällen och därför alltid måste ha med i plånboken. Med Curve X behöver du bara ha med dig ett enda kort och med appen kan du enkelt välja vilket kort betalning ska dras från för att maximera dina förmåner; även efter att köpet har gått igenom. Curve X är även ett bra kort för dig som spenderar mycket tid utomlands då det inte har något valutapåslag. Dock har Curve X en relativt hög årsavgift, speciellt som kortet inte har några förmåner som till exempel cashback. Är du osäker på om du kommer tycka att det är värt det kan du börja med gratiskortet Curve Standard för att se om du gillar produkten.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Curve X?