Här hjälper vi dig välja vilket av Handelsbankens kreditkort som passar just dig bäst. Jämför årsavgift, försäkringar och förmåner, snabbt och enkelt med våran kortjämförelse.
Handelsbanken är en av Sveriges större banker idag och verkar även i länder såsom Danmark, Norge och Finland. De erbjuder alla typiska banktjänster så som lån, sparande och debitkort samt kreditkort. De har två kreditkort, Handelsbanken Allkort och Handelsbanken Platinum. Dessa skall vi jämföra samt kolla närmre på för att se vilket av Handelsbankens kreditkort som är det bästa.
Handelsbanken grundades redan år 1871 och gick då under namnet Stockholms Handelsbank. 1919 blev de istället Svenska Handelsbanken då flera banker slogs samman runtom i Sverige. Snabbspolar man fram till 1980 så startade Handelsbanken upp bankverksamhet i London. Det var även under 80 till 90-talet som kontor öppnades i Norge, Danmark och Finland.
Idag är Handelsbanken en av Nordens absolut största banker. De har idag kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien samt Nederländerna. Cirka 60% av all deras personal arbetar i Sverige med resterande 40% utanför vårt lands gränser.
De tjänster de erbjuder idag innefattar bland annat:
Som vi nämnde så har Handelsbanken idag två olika kreditkort. Det finns vissa krav som skall uppfyllas för att kunna ansöka om något av korten. Har man dock en anställning och sköter sin ekonomi så bör det inte vara några svårigheter att få sin kortansökan godkänd.
Man behöver dessutom vara kund hos Handelsbanken för att kunna använda ett av deras kreditkort.
Allkortet är vad Handelsbanken själva kallar “ett kreditkort tankat med trygghet”. Kortet har alltså ett stort fokus på att erbjuda trygghet genom försäkringar. Kreditgränsen är 100 000 kronor och med kortet får du 45 dagar räntefri kredit. Årskostnaden är på 360 kronor och för den får du bland annat en i princip heltäckande reseförsäkring samt att du samlar bonuspoäng på alla köp.
Några reseförmåner utöver reseförsäkringen existerar inte och kortet har både valutaväxlingspåslag samt avgift för kontantuttag. Detta är i första hand alltså inte ett resekort. Sett till kortets avgifter är detta ett relativt dyrt kreditkort för det man får. Men, vill man ha ett kreditkort för vardagligt bruk kan detta vara ett alternativ för att samla bonuspoäng.
Platinum-kortet är Handelsbankens premium alternativ. Kreditutrymmet och de räntefria dagarna är desamma som för Allkortet. Skillnaderna är dock många och det här är ett kort för den som vill ha extra lyx och bekvämligheter på flygresan.
Reseförmånerna består bland annat av ett omfattande försäkringspaket, Priority pass samt Concierge Service.
I försäkringspaketet ingår bland annat:
Utöver detta så ges poäng på alla köp som görs med kortet, 1 krona motsvarar 1 poäng. Kreditkortet låser även upp unika erbjudanden och rabatter.
Summa summarum så är detta ett okej premiumkort om man kan stå ut med årskostnaden. I dagsläget kostar Handelsbanken Platinum hela 2400 kronor om året vilket är dyrt. Speciellt om man ser till det nischade lojalitetsprogrammet som vi kommer gå igenom nedan. Kortet har vidare även avgift för kontantuttag samt ett valutapåslag.
Lojalitetsprogrammet även kallat bonusprogram hos Handelsbanken är dessvärre väldigt nischat. Med Allkortet samt Platinum-kortet så får man 1 poäng för varje spenderad krona. Det är möjligt att höja sin bonus och ju fler tjänster man har hos Handelsbanken desto mer bonus får man. Maximal bonus uppnås dock då man har minst 4 tjänster samlade här.
När man sedan når 20 000 poäng så får man fondandelar. Poängen kan alltså in lösas in på andra sätt eller till varor eller andra tjänster.Oavsett vad man gör kommer poängen alltså alltid växlas till fondandelar varje gång man når 20 000 poäng. Detta gör att bonussystemet endast kommer intressera de som vill ha fondandelar vilket vi antar är väldigt få.
Kontaktlösa betalningar (blippa) är något som blir allt större. Både Handelsbanken Allkort samt Handelsbanken Platinum fungerar med kontaktlösa betalningar. Detta tack vare att de är Mastercard-kort.
En kontaktlös betalning görs genom att man håller sitt kreditkort jämte kortterminalen. Är köpet under 200 kr behöver man inte slå in sin kod och köpet är genomfört. Är den totala summan kan dock PIN-kod behöva anges.
Vill man kunna lämna det fysiska kortet hemma så kan detta göras genom att ansluta kortet till Samsung Pay. Samsung Pay är en digital plånbok där man helt säkert registrerar ett eller flera betal- eller kreditkort.
Man har sedan alltid sitt virtuella kreditkort i telefonen och kan då blippa sitt kort utan att faktiskt behöva ha det fysiska plastkortet med sig. Det är som sagt helt tryggt att betala via Samsung Pay och man verifierar sig genom sin valda identifieringsmetod.
Samsung Pay är helt kostnadsfritt att använda sig av och finns då endast till Samsungs telefoner. Vill du lära dig mer om Samsung Pay kan du läsa vår guide här.
Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.