Egenskaper

Passar dig som...

Handelsbanken Allkortet är ett relativt billigt kreditkort. Kortet kommer med flera förmåner, däribland reseförsäkring och bonus ges på alla dina köp.

Varför vi tycker om kortet

 • Bonus på köp
 • Reseförsäkring
 • Ingen aviavgift

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 360 kr
Åldersgräns 18
Ränta 10,35 %
Effektiv ränta 14,60 %
Rätefria dagar 45 dagar.
Maxkredit 100 000 kr
Minsta belopp att betala 5,00 % (min 150 kr)
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 1,00 % (min 10 kr)

Handelsbanken Allkort

Handelsbanken Allkort är vad de själva kallar “ett kreditkort tankat med trygghet”. Allkortet är ett kreditkort för Handelsbankens kunder som ger kunden möjlighet att handla antingen på kredit eller med sina egna pengar. Du får 45 dagar räntefri kredit och det tillkommer inte aviavgift. Den fasta kostnaden för kortet är 360 kr om året. Att Handelsbanken kallar det ett “tryggt” kort beror troligtvis på alla försäkringsfördelar som du får med kortet. Det är emellertid inte allt det här kreditkortet erbjuder. Med Handelsbanken Allkortet får du dessutom poäng på alla dina köp och flera andra förmåner.

Kredit

Handelsbanken är en stor bank i Sverige och erbjuder därmed en mängd olika kort. Allkortet är ett av deras kort som kommer med möjlighet till kredit. Vidare har Allkortet en årsavgift på 360 kr, men ingen aviavgift. Du erbjuds även 45 dagar räntefri kredit. Det innebär att du kan utnyttja din kredit helt gratis förutsatt att du betalar hela din faktura när den kommer. Skulle du hellre delbetala finns emellertid givetvis även den möjligheten. Du måste dock betala minst 1/20 eller 150 kr av det totala beloppet på fakturan. När du väljer delbetalning tillkommer således även en räntekostnad. Den fasta räntekostnaden är i dagsläget 10,35%.

Handla med Handelsbanken Allkortet utan kredit

Eftersom det här kreditkortet är kopplat till ditt konto på banken kan du även välja att betala med dina egna pengar direkt. Som ett exempel skulle vi kunna säga att du har en kredit på 10 000 kr och själv sätter in 2 000 kr på kreditkonto. Då har du totalt 12 000 kr att handla för. Du kommer alltid att utnyttja insatta pengar i första hand.

Ansök om ett Handelsbanken Allkort

För att kunna göra en ansökan om Handelsbanken Allkortet måste du vara kund hos Handelsbanken. I nuläget går det dessvärre inte att bli kund hos Handelsbanken via nätet. Du måste leta reda på ett fysiskt kontor att besöka. Det finns emellertid över 400 kontor i Sverige så du borde inte behöva resa långt för att hitta ditt närmaste kontor. Kom ihåg att du måste ringa till kontoret i förväg och boka en tid. När du sedan går till kontoret måste du ha med giltig legitimation. Det kan vara exempelvis pass eller körkort.

Bonusfördelar

En stor fördel med ditt att handla med ett Handelsbanken Allkort är att du får bonus på alla dina köp. Du får ett poäng för varje krona som du handla för. Det innebär att det kan vara fördelaktigt för dig som är kund hos Handelsbanken att använda det här kreditkortet även om du handlar för dina egna pengar. Du får poäng oavsett om du utnyttjar din kredit eller inte. Genom att använda andra tjänster hos banken kan du öka antalet poäng som du samlar. När du når 20 000 poäng får du automatiskt fondandelar för 40 kr i banken.

Andra fördelar

Du som har ett Handelsbanken Allkort får även andra fördelar. Det handlar framförallt om tillfälliga erbjudanden och rabatter. En annan fördel är att du själv kan välja motiv på ditt kreditkort. Det kostar 123 kr att skaffa ett motiv på kortet.

Resefördelar

När du betalar din resa med ditt Handelsbanken Allkort ingår även en kompletterande reseförsäkring. Reseförsäkringen gör att du han känna dig extra trygg när du är utomlands. Några av de saker som ingår i din reseförsäkring är bland annat:

 • Avbeställningsskydd.
 • Ersättning för vårdkostnader och hemtransport vid sjukdom under resan.
 • Ersättning för dödsfall och 50% medicinsk invaliditet.
 • Ersättning för försenat bagage.
 • Ersättning för försening av allmänt färdmedel.
 • Självriskskydd för din bostad och privat bil hemma.
 • Självriskskydd för hyrbil utomlands.

Reseförsäkringen är ett samarbete mellan Handelsbanken och försäkringsgivaren Zurich.

Nackdelar

Inte ett bra kort att ta med på resan

Som vi nämnt i texten ovan finns det en mängd olika fördelar med att betala din resa med kortet. Framförallt om du ska åka utomlands. Vi skulle emellertid inte rekommendera att du faktiskt tar med dig kortet på resan. Det här kreditkortet kommer nämligen med flera extra kostnader vid köp i annat land. Exempelvis måste du betala ett valutapåslag på 1,65% på alla dina köp. Den kostnader tillkommer även om du gör kontantuttag. Det finns dock ingen mer tilläggskostnad för uttag utöver valutapåslaget.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Handelsbanken Allkortet ett bra alternativ för dig som är kund hos Handelsbanken. Du får automatiskt poäng på alla dina köp och en kompletterande reseförsäkring. Vidare är Allkortet inte märkbart dyrare än många av Handelsbankens andra kort utan kredit.

Användarrecensioner

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om Handelsbanken Allkort?