Dubbla bonuspoäng med SAS

Mellan den 6:e och 8:e oktober 2023 är det dubbla poäng på alla inköp med kreditkort från SAS EuroBonus. Vi får följa Anna när hon utnyttjar Curve för att maximera sina poäng.  

1. Koppla

Anna använder Curve-appen och har registrerat sitt debetkort från Swedbank samt SAS Mastercard Premium. I appen anger hon att Swedbankkortet ska debiteras när betalning sker med Curve. 

2. Betala

Under hela september betalar Anna med Curvekortet varpå hennes saldo på kontot hos Swedbank minskar. Den 6:e oktober börjar en dubbla-poängkampanj hos SAS som hon planerar att utnyttja. 

3. Flytta

Den 6:e oktober börjar Anna att succesivt flytta sina kortinköp, som skett med Swedbanks kort, till hennes SAS EuroBonus Premium. Detta gör hon via funktionen GBiT i Curve-appen. 

Hon går in på Curve-appen och klickar på de kortinköp som debeterat kortet från Swedbank (under september). Därefter väljer hon GBiT och anger att SAS EuroBonus Premium istället ska debiteras. Under samma dag kommer en transaktion uppstå på detta kreditkort vilket därmed ger henne extra många poäng. Samma summa kommer att återbetalas till Swedbank inom några dagar.  

Med denna flytt har Anna uppnått två saker. För det första har transaktionen flyttats till SAS EuroBonus Premium. För det andra har transaktionsdatumet flyttats till dagens datum. Eftersom det var under en aktiv kampanj kunde hon ta del av kampanjens villkor. På detta sätt får hon dubbla poäng på SAS EuroBonus Premium för alla inköp hon genomfört under september. 

Anna väljer att göra alla inköp med Swedbank-kortet och sedan flytta dessa inköp till SAS EuroBonus Premium när detta kreditkort har kampanj. På detta sätt får hon, flera gånger per år, större bonus på hennes inköp. Eftersom Anna har Curve X kan hon flytta transaktioner upp till 60 dagar bakåt i tiden. 

Steg-för-steg Go Back in Time

 1. Öppna Curve-appen
 2. Sök efter transaktionen som du vill flytta
 3. Klicka på transaktionen och välj ”Go Back in Time”
 4. Välj det kort som du vill ska debiteras
 5. Bekräfta summan som ska flyttas
 6. Nu kommer kortbetalningen att debitera det valda kortet. Det kort som användes primärt kommer få tillbaka köpesumman inom 1–5 dagar. 

Vad innebär ”Dubbla poäng" kampanj?

Poängkampanjer innebär att inköp med kreditkortet ger fler poäng än vanligt. Det kan exempelvis vara ”dubbla poäng på alla inköp” under en helg eller en vecka. Det blir därmed extra förmånligt att göra inköp med kreditkort från SAS EuroBonus under denna period. 

Vad är Curve?

Curve är ett kort med tillhörande app. I appen registreras valfria debet- och kreditkort och sedan sker valet av vilket kort som ska debiteras vid inköp med Curvekortet. Curvekortet har alltså inget eget saldo eller kredit utan debiterar valfritt kort som är registrerad i appen. 

Curve Standard Ansök nu Ansök säkert hos Curve

Curve Standard

Läs mer
 • Maxkredit Aggregator
 • Årskostnad 0 kr
 • Effektiv ränta 0,00 %
 • Räntefria dagar 0 dagar

Vad är GBiT?

Go Back in Time (GBiT) är en funktion som nås i Curveappen. Funktionen ger möjligheten att flytta en transaktion från ett kort till ett annat kort. På detta sätt kan extra många kortköp skapas, med kreditkortet, under en kampanjperiod. 

Tips – Så maximerar du poängen via GBiT

1. Anmäl dig

SAS Eurobonus har ofta kampanjer som kräver anmälan via en länk. Det går alltså inte alltid att bara köpa med kortet och förvänta sig extrapoängen. 

2. Ha koll på antal dagar

Ha koll på hur många dagar som GBiT kan användas. Se de olika Curvenivåerna längre ner. 

År 2022 erbjöd SAS EuroBonus dubbla poäng vid tre olika kampanjtillfällen. Mellan januari och september 2023 erbjöds även tre tillfällen. Att ha ett kort med 90 eller 120 dagar är därmed en rekommendation om dessa poäng önskas samlas. 

3. Få information om kampanjer

Kontrollera att du får nyhetsbrev från SAS Mastercard. Detta för att få information om kommande kampanjer. 

4. Använd debetkort som förstakort

Använd ett vanligt debetkort, exempelvis bankkortet, för att göra vardagsinköpen. Använd sedan GBiT under kampanjperioder för att flytta transaktionerna till det kreditkort som ger bonus. Genom att använda ett debetkort uppstår aldrig räntekostnad, uttagsavgift eller liknande. 

Se även till att ha full kredit tillgänglig på kreditkortet inför att kampanjperioden börjar. Detta för att kunna flytta så många transaktioner som möjligt till kreditkortet. Flytt av transaktioner kan nämligen bara ske upp till kreditkortets totala kreditgräns. 

5. Välj kortnivå som matchar dina behov

Curve erbjuds på fyra olika nivåer och därmed med olika förmåner. Fundera på vilket kort som passar bäst utifrån hur ofta poängkampanjer sker och vad det är värt för dig att få dessa extrapoäng. 

 • Curve – upp till 30 dagar, Max 3 gånger per månad, Gratis
 • Curve X upp till 60 dagar, 4,99 Euro/månad
 • Curve Black – Upp till 90 dagar, 9,99 Euro/månad
 • Curve Metal – Upp till 120 dagar, 14,99 Euro/månad

Vanliga frågor om dubbla poäng och GBiT

Hur ofta har SAS Eurobonus kampanjer?

Under 2022 hade SAS EuroBonus ”dubbla poäng”-kampanj tre gånger. Utöver det hade de kampanjer som gav ”dubbla poäng på utländsk valuta” samt ”dubbla poäng hos SAS”. 

Går det att flytta en transaktion flera gånger med GBiT?

Nej, GBiT kan bara användas en gång per transaktion. 

Hur många dagar kan GBiT användas?

Med Curve Metal kan GBiT användas för transaktioner som är upp till 120 dagar bakåt i tiden. Under en kampanjperiod kan därmed kortköp för de senaste 4 månaderna ge poäng. 

Hur stor summa kan flyttas under en kampanjperiod?

När en transaktion flyttas kommer den belasta din kredit på kreditkortet. Det är därmed din kreditnivå som sätter gränsen för hur många transaktioner som kan flyttas. 

Lozan är en kunnig och engagerad skribent som har varit en del av Kreditkort.com sedan början av 2023. Hennes stora intresse och kunskap om kreditkort och finansiella tjänster har gjort henne till en viktig medlem inom vårt team.

Senast uppdaterad Sep 21, 2023