Kort som är kopplade eller kan kopplas till EuroBonus

Här nedan jämför du de bästa kreditkorten som ger tillgång till EuroBonus-medlemskap på något sätt.

Collector Bank Easyliving Till ansökan Ansök säkert hos Collector Bank

Collector Easyliving

Jämför kort
 • Maxkredit 100 000 kr
 • Årskostnad 0 kr 195 kr
 • Kreditränta 17,25 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Gratis första året med koden COLLEASY.
 • Perfekt kort att ha med på resan. Kreditkortet kommer både utan valutapåslag samt med ett antal omfattande reseförsäkringar.
 • Förutom en konkurrenskraftig kreditränta får du också upp till 56 dagar räntefritt.
 • Välj färg på kortet helt själv. Du kan välja mellan svart, lila och rosa.
Till ansökan Ansök säkert hos Collector Bank
SAS Eurobonus Mastercard Premium

SAS Eurobonus Premium

Jämför kort
 • Maxkredit 200 000 kr
 • Årskostnad 1 495 kr
 • Kreditränta 15,48 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • Betalningsfri månad ingår
 • Reseförsäkring då resan betalas med kortet
 • Bonuspoäng ges för alla kortköp
 • Extra bonuspoäng betalas ut varje månad
 • Välkomstbonus på 10 000 poäng
 • Tillgång till fly premium
SAS Eurobonus Amex Classic

SAS Eurobonus Amex Classic

Jämför kort
 • Maxkredit 1 500 000 kr
 • Årskostnad 0 kr
 • Kreditränta 15,99 %
Fördelar
Detaljer
Krav
Recension
 • 10 bonuspoäng per 100 kr
 • 30 bonuspoäng vid köp av biljetter via SAS
 • Fast Track på stora evenemang
 • Förtur till köp av konsertbiljetter
 • 2-4-1 kupong
 • Ingen årsavgift

Vad är EuroBonus?

SAS EuroBonus är ett lojalitetsprogram från flygbolaget SAS som gör det möjligt för medlemmar att tjäna poäng samt ta del av exklusiva erbjudanden. Såväl flygresor som vanliga inköp i affärer är bonusgrundande och ju mer EuroBonus används desto mer förmånligt blir det för dig som medlem. Det är totalt fyra nivåer i EuroBonus där alla börjar på nivån Medlem och sedan klättrar uppåt.

Medlem

Den mest grundläggande nivån som alla medlemmar börjar och som gör det möjligt att börja samla poäng. Med Medlemsnivån tillkommer inga anmärkningsvärda förmåner, dessa kommer först då man börjar klättra till de högre nivåerna

Silver

Som Silver-medlem låser man upp ett gäng olika förmåner. Business-incheckning på flygplatser, extra bagage incheckning utan avgift och extrapoäng vid biluthyrning är bara några av förmånerna.

Guld

Guld-medlemmar behåller alla förmåner som Silver har samt att de får ett gäng nya. Loungetillgång i SAS Gold Lounge och Star Alliance-lounger världen över, 25% mer baspoäng och valfri sittplats på flygresor utan avgift.

Diamant

Tidigare nivåers förmåner behålls då man når Diamant. De nya nya förmånerna som låses upp i den mest exklusiva nivån är många. Man kan ge bort Guld- och Silver-medlemskap, kostnadsfri dryck när man reser i SAS Go och slipper utgångsdatumet för poäng samt mycket mer.

För att ta sig upp till nästa nivå så gäller det att man gjort ett visst antal flygningar eller tjänat ett visst antal Baspoäng inom kvalificeringsperioden. Baspoäng tjänas in när man flyger med SAS eller utvalda partners. Vi kommer att gå igenom Baspoäng och de olika typer av poäng som går att samla in som EuroBonus-medlem nedan.

Olika typer av EuroBonus-poäng

Det finns tre varianter av poäng som man samlar på sig då man är medlem i EuroBonus. Baspoäng är de poäng som man får då man flyger med SAS, Widerøe eller andra flygbolag inom Star Alliance. Extrapoängen däremot tjänas endast in då man handlar hos SAS partners. Det är alltifrån hotell, shopping och biluthyrning som återfinns i partnernätverket.

Baspoäng är de poäng som kan ta en till nästa nivå, det vill säga Silver, Guld eller Diamant. Varje medlemsnivå har ett obligatoriskt antal Baspoäng som man måste nå inom kvalificeringsperiod på 12 månader. Perioden startar samma månad som man går med i EuroBonus manuellt eller blir beviljad ett kreditkort som kommer med ett medlemskap.

För att nå nästa nivå krävs följande antal Baspoäng under kvalificeringsperioden:

 • För att nå Silver krävs 20 000 Baspoäng under kvalificeringsperioden.
 • För att nå guld krävs 45 000 Baspoäng under kvalificeringsperioden.
 • För att nå Diamant krävs det att man gjort 90 enkelresor med SAS och Widerøe eller att man tjänat 90 000 Baspoäng under kvalificeringsperioden

Extrapoängen däremot kvalificerar dig aldrig för nästa medlemsnivå. Dessa poäng kan endast växlas in mot bonusresor, hotellövernattningar och shopping.

Den sista poängtypen är Statuspoäng som endast går att få då man ansöker om vissa kreditkort. Detta är en form av välkomstbonus och vissa kort ger så pass mycket Statuspoäng att man nästan på direkten kan gå upp en medlemsnivå i EuroBonus. Ett exempel på ett kreditkort som ger en hög välkomstbonus är SAS EuroBonus Amex Elite. Det ges 20 000 statusgrundande poäng som välkomstbonus vilket gör att man direkt blir Silver-medlem i EuroBonus.

Hur mycket poäng som ges då man handlar med ett kreditkort kopplat till lojalitetsprogrammet beror helt på vilket kort man. Vissa kort likt Amex Elite ger 20 poäng per 100 kronor medans andra kort endast ger 10 poäng per hundra kronor. De mer exklusiva EuroBonus-korten har i regel en högre intjäningsnivå av poäng än de något billigare och mer lättillgängliga korten.

Alla EuroBonus-poäng ligger kvar i fyra år från det att de har tjänats in. Spenderas inte poängen under dessa fyra år så kommer de att försvinna.

Bonusresor

Som medlem i Eurobonus har man möjligheten att växla in Extrapoäng mot bonusbiljetter. Dessa biljetter går att boka för de flesta flygresor med SAS som i regel reserverar platser för ett antal bonusresor. En bonusbiljett betalas till 100% med bonuspoäng och bokas i det vanliga bokningsflödet där man helt enkelt väljer att använda sina poäng för betalning istället för pengar.

Det är fullt möjligt att kombinera SAS bonusbiljetter med reguljära biljetter som även de köps för poäng i en och samma bokning. Man reser då på sin bonusbiljett i en riktning och med en reguljär biljett i den andra riktningen. Tar man med sig barn mellan 2-12 år så får de 50% rabatt på biljettens kostnad.

Exempel på bonusbiljetter

Har man 60 000 EuroBonus-poäng sparade så kan man resa tur och retur till Chicago med en bonusbiljett. Skall man endast resa inom Norden kommer man fram och tillbaka till Norge för 20 000 poäng. Alla resmål och deras poängkostnader går att hitta på SAS hemsida.

Exklusiva erbjudanden som EuroBonus-medlem

Tidsbegränsande erbjudanden från såväl EuroBonus som deras partners roteras med jämna mellanrum. Det är alltifrån 2500 Extrapoäng när man hyr bil hos Avis till dubbla poäng hos Stockholm Fisk. Under december varje månad håller dessutom SAS sin egen julkalender där det varje dag är ett nytt erbjudande som också kan leda till dubbel bonus, prisvärda bonusresor och mycket mer. Detta årets julkalender går att hitta på SAS hemsida där man kan läsa mer om vad man kan förvänta sig bakom varje lucka.

Avslutningsvis

Vi hoppas att denna guide har gett en större förståelse för hur EuroBonus fungerar. Det är oftast enklare att införskaffa sig ett medlemskap och själv börja uppleva vad som faktiskt erbjuds än att bara läsa om det. Om EuroBonus kan vara något för dig så rekommenderar vi att du jämför kreditkorten i listan ovan. Korten i listan är de bästa kreditkorten som är direkt kopplade till EuroBonus eller som kan kopplas till programmet.

Simon Klaesson på Kreditkort.com
Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.

Senast uppdaterad 2021-03-29