Egenskaper

Passar dig som...

SAS Eurobonus Premium är ett kreditkort som passar den som är en van resenär med SAS. Med det här kreditkortet kan du göra resan både billigare och bekvämare. Dessutom får du ta del av en kompletterande reseförsäkring så resan dessutom blir säkrare.

Varför vi tycker om kortet

 • Poäng på alla köp
 • Reseförsäkring
 • Fly premium

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Valutapåslag
 • Avgift för kontantuttag

Krav

 • Åldersgräns på 18 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 2 335 kr
Åldersgräns 18
Ränta 15,48 %
Effektiv ränta 18,95 %
Räntefria dagar 60 dagar
Maxkredit 200 000 kr
Minsta belopp att betala 3,00 % (min 150 kr)
Aviavgift 35 kr (0 kr e-faktura)
Valutapåslag 2,00 %
Uttagsavgift 3,00 % (min 40 kr)

Räkna på SAS Eurobonus Premium

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 15,48 %
 • Total kostnad 3 225 kr
 • Total återbetalning 23 225 kr
 • Månadsbetalning 968 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension av SAS Eurobonus Premium

SAS Eurobonus Premium är ett Mastercard med kredit på upp till 200 000 kr. Med Mastercard Premium får du poäng på alla köp som du gör. Dessutom ingår en extra bonus varje månad som du använder kreditkortet. Poängen kommer in direkt på ditt SAS Eurobonus-konto. Kortet har en årsavgift på 1495 kr. Det är således ett premium-kort för dig som reser mycket med SAS och vet att du har nytta av poängsystemet Eurobonus. Andra förmåner som kortet inkluderar är SAS Fly Premium (utökade premiumtjänster) och en kompletterande reseförsäkring.

Kredit

SAS Eurobonus Premium är ett kreditkort med upp till 200 000 kr i maxkredit. Du har 60 dagar i räntefri kreditperiod. En gång i månaden skickas det ut en faktura som sammanfattar alla köp som gjort med kortet. Aviavgiften för den fakturan är 35 kr. Du väljer sedan själv om du vill betala hela fakturan direkt eller om du vill delbetala. Betalar du fakturan i sin helhet när den kommer slipper du ränta på din kredit. Väljer du att delbetala tillkommer en räntekostnad på återstående kredit som inte betalats. Du måste emellertid alltid betala minst 1/33 av fakturan när den kommer.

Betalningsfri månad

Du kan även välja att utnyttja en tjänst som kallas för betalningsfri månad. Du har möjligheten att göra detta 2 gånger om året. Det innebär att du den månaden inte behöver betala något alls. Kom emellertid ihåg att du nästkommande månad därmed kommer bli tvungen att betala ränta på utnyttjad kredit.

Samla poäng hos SAS Eurobonus

Den stora fördelen med det här kreditkortet är alla SAS Eurobonus-poäng som finns att hämta. Med ditt SAS Eurobonus Premium kreditkort får du bonus på alla köp som du gör. Du får 15 extrapoäng för varje 100 kr som du spenderar inom Sverige. Du får 20 extrapoäng för varje 100 kr som du spenderar i utländsk valuta. Slutligen får du hela 25 extrapoäng för varje 100 kr när du köper flygbiljetter hos SAS. Ett bra tips när du är utomlands är därför att alltid betala i lokal valuta. Du får ofta bättre växelkurs, och dessutom samlar du fler poäng. Dina extrapoäng kan du sedan använda för att exempelvis boka resor med SAS.

Eurobonus-nivå

Det finns olika typer av bonuspoäng i SAS Eurobonus. Det finns extrapoäng som kan användas för att exempelvis köpa resor med mera. Sedan finns det även baspoäng som bara är nivå-grundande. Dina baspoäng kan du således inte använd för att handla i SAS Eurobonus-programmet. Dina baspoäng är emellertid nivå-grundande. Det innebär att de ändå är värdefulla och kan ge dig bättre erbjudanden och möjligheter inom SAS Eurobonus. Varje månad som du använder ditt kreditkort får du 1000 SAS Eurobonus baspoäng som höjer din nivå.

Välkomstbonus

Sist men inte minst vad gäller bonuspoäng har vi en välkomstbonus på 10 000 extrapoäng. Du får din poäng så snart du skaffat kortet och gjort tre köp med det. Eftersom det är just extrapoäng som du får kan du dessutom handla för de här poängen i Eurobonus-programmet.

Försäkringar

Utöver redan nämnda förmåner ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring. För att du ska kunna ta del av denna krävs emellertid att du betalar minst 75% av resan med kreditkortet. I reseförsäkringen hittar du förmåner som exempelvis ett avbeställningsskydd. Vidare ingår ersättning för försenat bagage, ersättning för självrisk för villa och bil, samt mycket mer.

Nackdelar

SAS Eurobonus Premium kan klassas som såväl ett premium-kort som ett resekort. Med det sagt måste det anses som en står nackdel att kortet är så pass dyrt att handla med i utlandet. Med det här kreditkortet tillkommer såväl valutapåslag som uttagsavgift. Visserligen får du 25 extrapoäng i Eurobonus-programmet när du handlar med kortet utomlands. Men det kommer ändå inte att löna sig i det långa loppet. Valutapåslaget är 2% och utgiften för kontantuttag utomlands 3%. Med andra ord inte ett kort att ha med sig när du ska på semester.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är SAS Eurobonus Premium ett mycket specialiserat kort med fokus på Eurobonus. De flesta förmåner har en direkt koppling till nämnda lojalitetsprogram. SAS Eurobonus Premium är det dyrare av 2 olika Mastercard som SAS ger ut. Du kan lättare komma upp i högre antal poäng med det här kreditkortet. Det är emellertid även betydligt dyrare per år. Således rekommenderas det endast till personer som reser mycket med SAS och som har stora vinningar av SAS Eurobonus. Söker du ett mer allmänt premium-kort för att få tillgång till exempelvis lounger på flygplatser finns flera, bättre, alternativ.

Vad tycker våra användare om kortet?

0,0 i snittbetyg
Vad tycker du om SAS Eurobonus Premium?