N26 ger idag ut flera debitkort så som N26 You och N26 Mastercard. De är en mobilbank vilket innebär att de inte har några fysiska kontor och hela deras tjänst bygger på deras mobilapp. Alla kort är kopplade till appen där kortens alla funktioner kan hanteras så som överföringar, sparande, valutaväxling och mycket mer.

Likt kortutgivare för kreditkort så erbjuder idag majoriteten av utgivarna för debitkort en kompletterande reseförsäkring. Under den rådande pandemin så har många kortutgivare, oavsett korttyp, valt att utöka sina reseförsäkringar för att även omfatta skydd som rör Covid-19 relaterade händelser. Det kan vara allt ifrån avbokningsskydd till följd av positivt Corona test till inställd resa på grund av nya restriktioner. N26:s reseförsäkring, som är genom Allianz Assitance, har fram tills nu inte omfattat Corona relaterade händelser, men i dagarna meddelade dem att detta nu förändras.

N26-korten som ger pandemi-skydd vid resande

N26 You Till ansökan Ansök säkert hos N26

N26 You

Läs mer
  • Maxkredit Debetkort
  • Årskostnad 1 296 kr
  • Kreditränta 0,00 %
N26 Metal Till ansökan Ansök säkert hos N26

N26 Metal

Läs mer
  • Maxkredit Debetkort
  • Årskostnad 2 344 kr
  • Kreditränta 0,00 %

Detta gäller

Har man ett N26 You eller N26 Metal så ingår nu reseförsäkringsskydd som omfattar den rådande pandemin. De nya försäkringarna kommer ingå utan kostnad och gäller för alla resor som betalas med ett N26 kort efter den 22/1-2021 och framåt.

Utökat avbokningsskydd

Om man behöver avboka sin resa på grund av Covid-19 så har man nu ett utökat avbokningsskydd. Det nya avbokningsskyddet gäller för alla utlandsresor samt för resor som är 100 km bort eller längre från ens hem i det land man är bosatt i.

Vidare får man även ersättning upp till €10 000 då resan ställs in eller om du eller någon i ditt resesällskap sätts i karantän till följd av ett positivt Covid-19 test. För att ersättning skall kunna betalas ut då man sätts i karantän så gäller det att man specifikt identifierats som ett enskilt fall och blivit beordrad till karantän av myndighet eller annan auktoritet. Man kan alltså inte få ersättning då man självmant satt sig i karantän till följd av en större spridning i exempelvis ett stort sällskap.

Reser man mot statliga eller offentliga råd så kommer inte det nya pandemiskyddet i reseförsäkringen att gälla. Det nya pandemiskyddet täcker inte fall där karantän vanligtvis gäller för den bredare befolkningen, en region eller för den plats du reser från, genom eller till.

Akut medicinsk resehjälp

Reser man till ett annat land av nödvändiga skäl under den rådande pandemin omfattas man av N26:s reseförsäkrings nya utökade medicinska resehjälp. Detta innebär att om du utvecklar en plötslig sjukdom, skada eller medicinskt tillstånd som kan orsaka dig allvarlig skada när du reser utomlands, inklusive att diagnostiseras med en epidemi eller pandemisk sjukdom som COVID-19 - kommer att täckas för nödsituationer, sjukhusvistelse och medicinsk behandling. Även medicinska kostnader, medicinsk transport och vid behov, hemtransport kan täckas av försäkringen.

Det ges även tillgång till Allianz Assitance medicinska hjälplinje dygnet runt, alla dagar i veckan. Även här gäller det dock att man inte reser mot statliga eller offentliga råd.

Så här gör du ett anspråk

För att göra ett anspråk behöver man besöka antingen N26:s hemsida eller gå in på deras app. Därifrån går man till "mitt konto" och klickas sedan in sig på "Allianz Assistance". Man väljer sedan vilken typ av anspråk man vill göra och påbörjar sedan processen som guidar en steg-för-steg.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.