Egenskaper

Passar dig som...

N26 Metal är ett debetkort i premium klassen. Äger man kortet blir man automatiskt medlem i LoungeKey som ger lounge access på flygplatser runt om i världen. Uttag och transaktioner som görs med kortet är helt avgiftsfria och den ingår dessutom ett försäkringspaket för både resandet och shoppandet. Det är heller inte fel att kortet ger unika erbjudanden och rabatter hos N26's samarbetspartners.

Varför vi tycker om kortet

 • Lounge access
 • Försäkringar
 • Användarvänlig app

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Hög månadskostnad
 • Ej heltäckande reseförsäkring

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 2 040 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Recension av N26 Metal

N26 Metal Mastercard är ett debitkort i rostfritt stål och kommer i färgerna grått, rosa och svart. Det är ett premiumkort med fokus på exklusiva förmåner, rabatter och erbjudanden. Enligt N26 själva var dem först med att släppa ett metall kort med kontaktlösa betalningar. N26 finns idag i hela Europa och har över 2 miljoner aktiva kunder som använder deras olika betalningsplaner och kort.

N26 Metal i rostfritt stål ger en känsla av exklusivitet och står sig även bättre mot slitage.

Eftersom kortet är ett debitkort och inte ett kreditkort är det direkt kopplat till det bankkonto man får hos N26 då man fått sin ansökan godkänd. Banköverföringar görs till kontot från det konto man har hos sin vanliga bank och som sedan spenderas med kortet. Det tillkommer självfallet inga avgifter för att föra över pengar till bankkontot som är kopplat till ditt debitkort och är dessutom helt säkert.

I dagsläget har Metall kortet en månadskostnad om 195 kr vilket resulterar i en årskostnad på 2340 kr. Kostnaden för kortet är alltså relativt hög men kollar man på premiumkort i stort är årskostnader som denna inte ovanliga.

Kostnadsfritt medlemskap i LoungeKey

Som ägare av N26 Metal och premiumkund blir man automatiskt medlem i LoungeKey. Medlemskapet ger lounge access på flygplatser världen över vilket gör för en trevligare stund medans man väntar på flyget.

Dedikerad kundtjänst

Som Metal kund har man prioritet när man har en fråga eller behöver teknisk hjälp. Det finns ett dedikerat supportteam för N26 Metal som nås via telefon eller genom den inbyggda supportchatten i appen.

Användarvänlig app

Den app som bankkontot och kortet är kopplade till har flera unika funktioner samtidigt som den är användarvänlig. Det finns flera smarta lösningar för bland annat banköverföringar, valutaväxling och hantering av inkomst- och utgifter. Inom kort tid skall det också vara möjligt att skapa underkonton för än lättare kunna dela upp sina pengar för olika tillfällen. Funktionen kallas Spaces men har inget släppdatum i dagsläget, men på N26 framstår det som att den snart är redo för att gå live.

Kompletterande försäkringspaket för både resan och shoppandet

N26 Metal’s kompletterande försäkring skiljer sig lite från de kompletterande reseförsäkringar man vanligen finner på resekort. Försäkringen som ingår i kortet är inte en heltäckande försäkring men ger ändå en ökad trygghet när man är på resande fot men ger också förlängd garanti på godkända varor.

 • Ersättning för medicinska kostnader i utlandet
 • Flyg- och bagageförsening
 • Ersättning för inställd resa eller eventuella reduceringar
 • Ersättning vid stöld av telefonen och nyligen uttagna kontanter ur bankomat
 • Förlängd garanti på varor som anses vara godkända

Avgiftsfria uttag och transaktioner

När man betalar med sitt N26 Metal Mastercard i butik eller online tillkommer det inga transaktionsavgifter. Vad som dock är en ännu större fördel är det faktum att man kan göra uttag i valfri valuta världen över utan att behöva betala några uttagsavgifter. Detta är ett stort plus om man eventuellt vill ta med kortet när man är på resande fot för att spara in på dessa avgifter.

Exklusiva erbjudanden och rabatter

Som premiummedlem hos N26 får man automatiskt tillgång till exklusiva erbjudanden hos deras partners. Bland annat ges rabatter på Hotels.com och mycket mer.

Är banköverföringar i appen avgiftsfria?
Varierar priset beroende på den kortfärg jag väljer?
Kan jag föra över pengar till mitt N26 bankkonto oavsett vilken svensk bank jag har?

Vad tycker våra användare om kortet?

4,2 i snittbetyg
 • Carl

  2021-05-05

  Metalkund och hur nöjd som helst, alltid skönt att hänga i loungen på flygplatser när man som jag reser mycket. Nu är det bara att vänta på spruta nr2 så man kan resa igen

 • Alex

  2020-11-08

  Dyrt kort men för mig spelar kostnaden mindre roll. Tycker de funktioner och förmåner man får är riktigt bra och för mig som reser ofta och gärna hänger på lounge innan avgång är det här ett grymt kort. Skadar ju inte heller att man känner sig som en kung när man drar fram metallkortet

 • Maggan

  2020-04-01

  - Jobbig verifierings process.

  - Lite svårt i början att förstå

  + mycket bra kort och funktioner

 • Nick

  2020-03-18

  Lätt och enkelt. Tog inte länge att få kortet och appen är lätt att använda.

 • Martina

  2019-11-10

  Har varit faktiskt jättenöjd med detta! Funkar som lovat utan konstigheter.

Vad tycker du om N26 Metal?