Egenskaper

Passar dig som...

Revolut Premium är debetkortet från Revolut för dig som reser mycket. Det kommer visserligen med en månadsavgift, men du får också betydligt fler förmåner än med standardkortet. Obegränsad valutaväxling och dubbelt så högt kontantuttag för att nämna några fördelar med Revolut Premium. Dessutom ingår en reseförsäkring som du annars hade behövt betala extra för. 

Varför vi tycker om kortet

 • Inget valutapåslag
 • Loungekey
 • Reseförsäkring

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Ingen bonus

Krav

 • Åldersgräns på 18 år

Fakta

Korttyp Debetkort
Betalnätverk Mastercard
Årsavgift 1 140 kr
Åldersgräns 18
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 0 dagar
Maxkredit 0 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 0 %
Uttagsavgift 0 %

Revolut Premium

Revolut Premium är en betalversion av det omåttligt populära kortet Revolut Standard. Den här premium-versionen har en månadskostnad på 76,99 kr. Du får emellertid mycket för pengarna som inte gratisversionen erbjuder. Exempelvis ingår både reseförsäkring, lounge access och mycket mer som vi ska titta närmare på i den här recensionen.

Ansökan

Kreditkort utan kredit

Revolut Premium är ett Mastercard. Man skulle kunna säga att det är ett kreditkort utan kredit, men med ett kreditkorts fördelar. Det kommer nämligen med en mängd bra egenskaper som du vanligtvis bara hittar hos kreditkort. Om du söker ett kort som ger ut kredit kan vi emellertid redan nu säga att det här är fel kort för dig.

Hur du ansöker

Att ansöka om ett Revolut Premium är enkelt och helt digitalt. Om du blir beviljad ett kort kommer det att skickas hem till dig. Det tar vanligtvis bara 1-3 dagar att få kortet hemskickat. Du får även tillgång till en app där du kan beställa tillfälliga virtuella kort. Detta ska ses som en stor fördel då det ökar din säkerhet när du handlar på nätet. När du skaffar Revolut Premium får du dessutom ett brittisk bankkonto. Du får även ett IBAN konto för Euro. Allt detta möjliggör för dig att på ett smidigt sätt kunna använda ditt kort utomlands. Det hjälper dig även att  kunna växla pengar till olika valutor helt utan avgift.

Revolut-appen

Revolut erbjuder alla sina kunder total översikt över sina konton och transaktioner via appen. Revolut-appen är hjärtat i det hela. Det är i appen du får hjälp av kundtjänst om du skulle ha några frågor. I appen du kan blockera ditt stulna kort och beställa ett nytt, det finns inget du behöver göra som inte appen kan lösa åt dig. Vill du växla pengar till en annan valuta? Då använder du appen. Vill du föra över pengar till någon annan som har ett Revolut-kort? Då använder du appen. Du förstår poängen, appen löser allt du kan tänkas behöva.

Revolut utomlands

Styrkan i Revolut-kortet ligger framförallt i dess funktion som resekort. Med Revolut Premium, blir din semester billigare, säkrare och bekvämare.

Avgiftsfria tjänster

Med Revolut Premium finns inga gränser vad gäller valutaväxling. Du kan såväl växla som flytta över pengar mellan konton, utan någon maxgräns. Dessutom kan du ta ut dubbelt så mycket pengar som med Revolut Standard. Gränsen för kontantuttag med Revolut Premium är 4000 kr i månaden. Därefter kan du självklart fortsätta ta ut pengar, men då till en kostnad av 2%.

Lounge Access

Med Revolut Premium får du även tillgång till Lounge Key. Lounge Key ger dig möjligheten att besöka lounger på flygplatser runtom i hela världen. Över 1000 flygplatser ingår i Lounge Key. För att komma in i loungen bokar du en inträdesbiljett via din mobiltelefon. Du får då en QR-kod som du presenterar när du kommer till flygplatsen. Du skannar koden och sen är du inne, snabbt och smidigt.

Försäkring

En annan stor fördel som du får med Revolut Premium är försäkringar när du är utomlands. I försäkringen ingår bland annat:

 • Akutvård. Både om du behöver läkare och tandläkare.
 • Ersättning för försenat flyg. Din kompensation sätts in direkt på ditt Revolut-konto.
 • Ersättning för försenat bagage. Din kompensation sätts in direkt på ditt Revolut-konto.

Nackdelar med Revolut Premium

Som tidigare nämnts är Revolut ett bra kort för dig som reser mycket. Kortets styrka ligger i kostnadsfri valutaväxling. En annan stor fördel är den extremt smidiga appen varifrån du kan ha full översikt över din ekonomi.

Det finns emellertid svagheter med kortet. Det är som sagt inte något kreditkort, även om det på många sätt påminner om ett sådant. Söker du därför ett kort som ger ut kredit passar Revolut Premium inte dig. Det saknar dessutom ett bonussystem. Du får varken poäng eller cashback när du handlar med kortet. Varken i Sverige eller utomlands. Det finns emellertid snart möjlighet till att få rabatter och liknande genom att handla med kortet. Var 10:e köp du gör genererar en ny rabatt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Revolut Premium i första hand ett resekort. Det är perfekt för dig som behöver växla större summor pengar och vill ha en bra växlingsavgift. Det är smidigt och snabbt att använda eftersom du får tillgång till appen. Genom appen kan du göra i princip allt du kan tänkas behöva. Dessutom ger appen dig en bra översikt över din ekonomi. Till skillnad från Revolut Standard så kommer Revolut Premium med en fast månadskostnad. Om du använder kortet mycket kommer det dock att betala tillbaka sig flera gånger om.

Vad tycker våra användare om kortet?

3,0 i snittbetyg
 • Rajendra Vithlani

  2022-10-12

  Hej

  Hur Många får tillgång till Lounge Key?

  Går det använda samsung pay Revolut Premium

Vad tycker du om Revolut Premium?