Hur fungerar ett företagskort? 

Ett företagskort fungerar på samma sätt som ett vanligt kreditkort. Det vill säga – du handlar som vanligt med kortet och alla fakturor samlas på kortets faktura. Det gör alltså att du på så sätt får en bättre översikt över vilka utgifter företaget har och vad som har köpts med företagskortet. 

Tre anledningar till att skaffa ett företagskort 

  1. Slipp krångel vid utlägg. Du eller dina anställda behöver inte använda era privata kort för utlägg till företaget – på så sätt slipper ni särskilja vilka utlägg som gjorts och på så sätt slipper användaren av kortet inte vänta på att få tillbaka sina pengar. 
  2. Få översikt över dina köp och fakturor. Eftersom alla köp och fakturor hamnar på företagskortet så är det enkelt att betala fakturorna och få en god inblick i vart pengarna tar vägen. 
  3. Ta del av förmånerna! Företagskort kan ha, likt kreditkort, en del förmåner såsom cashback och olika betalningsalternativ. Läs mer om vad för typ av förmåner företagskorten Qred och Mynt har nedan. 

Exempel på företagskort 

Qred Visa 

Qred visa är ett företagskort med en hel del förmåner som definitivt kommer underlätta för ditt företag. Du får 1% cashback på alla köp med kortet, och den cashback du samlar ihop månadsvis dras av på fakturan. I Qred-appen kan du hålla koll på dina köp, sätta köpgränser och spärra kortet. Du kan också betala alla dina fakturor via appen. Qred Visa ger dig också möjlighet att skjuta upp betalningen med sina 45 räntefria dagar. 

Övrig info

  • Kortet har ingen månads eller årsavgift
  • Kortet går att använda överallt där Visa accepteras
  • I augusti månad är betalning av fakturor kostnadsfritt, sedan tillkommer en transaktionskostnad på 2,5%

Mynt Visa

Mynt har, liksom Qred, ett välanpassat kreditkort för företagare. Genom att ge varje anställd var sitt kort undviker du privata utlägg, och i Mynt-appen kan du enkelt hålla koll på utgifterna i realtid. Du kan också sätta individuella köpgränser om så önskas. Mynt samarbetar också med utvalda partners och ger dig cashback hos dessa! 

Övrig info 

  • Kortet har ingen årsavgift – du får 10 kort helt kostnadsfritt. 
  • 1% i valutapåslag vid utlandsköp 
  • Integration med bokföring ingår 

Underlätta för dig och dina anställda 

Nu har vi nämnt några fördelar med ett företagskort, samt gett förslag på två kort som gör det enkelt att handskas med företagsekonomin. Att skaffa ett företagskort är givetvis inget måste, men det kan troligtvis göra saker betydligt mindre krångligt för alla inblandade i företaget. Och att få ta del av lite cashback-förmåner är ju inte helt dumt heller, tycker vi! 

Mathilda Svensson på Kreditkort.com Mathilda Svensson

Mathilda är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2021 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Mathilda innehar en examen inom E-handel och Digital marknadsföring.