Egenskaper

Passar dig som...

Mynt företagskort är ett passande företagskort för bolag som vill förenkla olika processer som utläggningshantering och bokföring. Mynt erbjuder en heltäckande digital lösning med verktyg för att möjliggöra flera automatiserade processer. Kortet ger företaget kontroll över samtliga korttransaktioner samtidigt som medarbetare får friheten av att erhålla ett eget företagskort. 

Varför vi tycker om kortet

 • Integrering till Visma, Fortnox, P:E m.m
 • Enkel kvittohantering via app

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inga försäkringar ingår
 • Avgift vid månadsfaktura
 • Endast storföretag får bonus och rabatter

Krav

 • Ingen angiven åldersgräns
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 0
Ränta 23,40 %
Effektiv ränta 26,82 %
Räntefria dagar 40 dagar
Maxkredit 5 000 000 kr
Minsta belopp att betala 10,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 59 kr
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 0 %

Räkna på Mynt företagskort

Välj din kredit

20 000 kr
0 kr 250 000 kr
2 år
1 mån 15 år

Resultat

 • Ränta 23,40 %
 • Total kostnad 4 875 kr
 • Total återbetalning 24 875 kr
 • Månadsbetalning 1 036 kr
Detaljerad betalningsnedbrytning

Recension Mynt företagskort

Mynt företagskort erbjuder en lösning som förenklar administrationen av utlägg genom bland annat digital kvittohantering och attestering samt integrering med flera olika bokföringsprogram. Kortet kan ha som mest 5 000 000 kr i kredit samt har upp till 40 dagars räntefri tid.

Företagskortet kan kopplas till både Google pay och Apple Pay för smidiga betalningar direkt i mobilen.

Tre olika företagslösningar för olika behov

Mynt företagskort finns i tre olika paket som passar företag av olika storlekar:

Essential

En lösning som passar perfekt till det lilla företaget. Upp till tio användare kan få fysiska och/eller digitala kort. Genom integrering till bokföringsprogram kan kortinköpen automatiskt föras in i bokföringen.

Premium

För det lite större företaget rekommenderas premiumpaketet som innehåller allt som Essential innehåller plus tillgång till en bättre kundsupport och möjlighet att integrera med fler program. En skillnad är att antalet användare i premiumpaketet är obegränsat. 15 användare ingår i paketet som kostar 499 kronor i månaden. Ytterligare användare kostar 49 kronor extra per månad.

Enterprise 

Enterprise rekommenderas för företag med fler än 100 användare och utlägg på en miljon eller mer per månad. Paketet har inget färdigt pris utan anpassas efter kunden. I Enterprise ingår dedikerad kundservice som hjälper kunden komma igång och få de anpassade integrationer som behövs. Tjänsten ger även tillgång till rabatter och specialerbjudanden.

Enklare administration

Med Mynt företagskort bli hantering av utlägg och kvitton betydligt smidigare. Den medarbetare som gör utlägget fotar kvittot genom mobilappen. Kvittot matchas därefter automatiskt med en transaktion och skickas sedan till företagets bokföringssystem. Därmed förenklas hela hanteringsprocessen för kvitton och utlägg, vilket sparar tid för både företagets medarbetare och ekonomiavdelning.

I appen finns flera smidiga funktioner som ger en tydlig överblick över samtliga transaktioner. Man kan söka på enskilda köp, gruppera ihop anställda från olika avdelningar, och göra avancerade analyser. Varje kort kan ha en individuell köpgräns vilket ger företagets ledning full kontroll över utgifterna.

Några funktioner som nås oavsett kontonivå är:

 • fysiska och virtuella kort
 • mobilapp för kvittohantering
 • attestflöde
 • individuella köpgränser
 • integration med bokföringsprogram
 • automatisk bokföring av digitala kvitton
 • kredit för företaget med individuella kreditnivåer
 • analys och trender på inköp (Ej Essential)
 • projekt, Kostnadsställe, Kategorisering, Grupper
 • export via SIE, CSV, XLSX (Excell)

Betalning av krediten

Det är företaget som är betalningsansvarigt för Mynts företagskort. Samtliga kort är kopplade till en och samma kredit. Däremot kan administratören välja hur stor del av krediten som varje enskild anställd får del av (köpgränser).

Inloggad hos Mynt går det att ansöka om kreditnivå och som mest går det att få 5 000 000 kronor. Det är även möjligt att sätta in pengar till kortkontot i förväg. Detta för att använda Mynts kort som ett debetkort eller för att kunna göra inköp som är större än beviljad kreditnivå.

Mynt kredit kan återbetalas via autogiro vilket innebär att hela det utestående beloppet betalas automatiskt varannan vecka. Detta alternativ är räntefritt. Det andra alternativet är att betala månadsvis via faktura som ett traditionellt kreditkort. I så fall tillkommer en avgift på 0,45 % av utnyttjat belopp. Oavsett val tillkommer även en månadsavgift på 59 kronor.

Väljs månadsfaktura tillkommer möjligheten till delbetalning av fakturabeloppet under flera månader. I detta fall uppstår räntekostnad på 1,95% per månad.

Välj om företaget ska betala i förväg eller med faktura

Det är företaget som är betalningsansvarigt för Mynt företagskort och alla kort är kopplade till samma konto. Detta kan antingen fyllas på i förväg, via bankgirobetalning, eller direkt vid köp via autogiro. Det går också att använda Mynt som ett kreditkort och betala köpen i efterhand. Detta kräver dock att företaget genomgår en kreditprövning där en kreditlimit sätts baserat på företagets kreditvärdighet och behov.

Se aktuella kreditpriser här.

Testa med en demoversion

Mynt erbjuder intresserade företag att testa en demoversion av kortet innan ansökan. Demonstrationen sker genom ett videomöte där kortets alla funktioner och tjänster demonstreras. Detta helt gratis och bokas via hemsidan.

Sammanfattning

En stor fördel med Mynt är den integrering som kan ska mot bokföringsprogram. Kortinköpen blir därmed enklare att hantera både för de anställda och ekonomiansvariga. Dessutom går det i realtid att se utgifterna, ha olika attesteringsnivåer, kategoriseringar m.m. Med andra ord finns mängder av funktioner som skapar bättre arbetsflöde kring kortinköpen.

Att Essential är gratis är även en fördel. Då kan småföretagare testa Mynt utan att någon månadskostnad måste betalas. De flesta småföretagare bör även klara sig på denna nivå. På Premium, och inte minst Enterprise, ingår ännu fler funktioner för korthantering, administration och integration.

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Jesper L

  2022-09-28

  Klockren integration med Fortnox.

Vad tycker du om Mynt företagskort?