Egenskaper

Passar dig som...

Mynt företagskort är ett passande företagskort för bolag som vill förenkla olika processer som utläggningshantering och bokföring. Mynt erbjuder en heltäckande digital lösning med verktyg för att möjliggöra flera automatiserade processer. Kortet ger företaget kontroll över samtliga korttransaktioner samtidigt som medarbetare får friheten av att erhålla ett eget företagskort. 

Varför vi tycker om kortet

 • Cashback
 • Rabatter hos utvalda partners
 • Ingen avgift för kortet vid Start-upplägg
 • Alla kortärenden direkt i mobilen

Varför vi tycker att kortet kunde vara bättre

 • Inga försäkringar ingår
 • Något oklara villkor

Krav

 • Åldersgräns på 0 år
 • Har anställning
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inga skulder hos kronofogden

Fakta

Korttyp Kreditkort
Betalnätverk Visa
Årsavgift 0 kr
Åldersgräns 0
Ränta 0,00 %
Effektiv ränta 0,00 %
Räntefria dagar 30 dagar
Maxkredit 400 000 kr
Minsta belopp att betala 0,00 % (min 0 kr)
Aviavgift 0 kr
Valutapåslag 1,50 %
Uttagsavgift 0 %

Recension Mynt företagskort

Mynt företagskort sticker ut från marknadens traditionella kreditkort för företag. Till skillnad från många andra företagskort erbjuder Mynt en helt digital lösning där samtliga transaktioner och övrig korthantering sköts via deras mobilapp. Mynt företagskort har heller inte samma avgifter och setup som andra företagskort. 

3 olika setups

Mynt företagskort erbjuder 3st olika alternativ för upplägg där prisplanen varierar för att passa både större och mindre företag. 

Start

Ett gratis företagskort ingår samt en individuell kredit för företaget. Med detta upplägg ges tillgång till en mobilapp där det är möjligt att smidigt sköta all korthantering och alla utlägg. En grundläggande bokföringshantering ingår samt tillgång till en plattform för att enkelt kunna analysera samtliga kortköp. 

Pro

Denna setup kostar 70 kr per användare/månad. Med detta upplägg ingår samtliga förmåner som erbjuds i Start-paketet men för obegränsat antal användare. I detta upplägg ingår även en mer heltäckande bokföringshantering samt integration med samtliga bokföringssystem. Här ges företaget även möjlighet till att få en högre kredit än vid Start-upplägget.

Enterprise 

Setupen Enterprise är behovsbaserat för att anpassa sig efter och gynna varje enskilt företag. Med detta upplägg erbjuds personlig service som verkar för att optimera organisationens utgiftshantering. Här ges även möjlighet att anpassa processer för att matcha företagets önskemål och flöden. Denna setup rekommenderas främst till större företag med fler än 30 användare. 

Arbeta snabbare och få mer kontroll

Med Mynt företagskort bli hantering av utlägg och kvitton mycket enklare. Medarbetare tar kort på sitt kvittot vilket omedelbart registreras i mobilappen. Kvittot skickas därefter direkt till företagets bokföringssystem. Därmed förkortas hela hanteringsprocessen för kvitton och utlägg ner, vilket innebär att företaget sparar tid som annars läggs på att sköta denna process manuellt. 

Då samtliga företagskort är sammankopplade ger appen en tydlig överblick över samtliga transaktioner. Det är även möjligt att gruppera ihop olika anställda från olika avdelningar för att lättare kunna identifiera utgifter från en specifik avdelning. Med Mynts företagskort går det även att bestämma köpgränser för specifika kort. 

Därmed kan bolaget ställa in olika taksummor för olika medarbetare samt se till att anställa inte spenderar mer än nödvändigt. 

Fördelar med Mynt företagskort 

Fördelaktigt med företagskortet från Mynt är att det erbjuder cashback samt rabatter från utvalda samarbetspartners. Ytterligare fördel med kortet är att ifall ett företag endast är i behov av ett kort, exempelvis ett mindre företag, så ges detta kort ut utan någon månadsavgift. Det kan även ses som fördelaktigt att kunna kontrollera samtliga köpgränser för alla kort samt enkelt och i realtid kunna se vad och hur mycket som köps. 

Att kunna spara tid på att automatisera delar av bokföringen samt kvittohantering är också en gynnsam fördel med kortet. Ytterligare fördelaktigt är att företag kan välja bland olika prisplaner utifrån företagets storlek och behov. Större företag har möjlighet att välja en prisplan som anpassa efter deras specifika önskemål och flöden. 

Ansökningsprocess och kreditgräns

Innan företag bestämmer sig för att ansöka om ett företagskort från Mynt har de möjlighet att prova på en demo-version av kortet. Vid bokning av en demoversion väljs en passande tid och dag för ett videomöte. Under videomötet ges en genomgång kring hur Mynt samt hur deras plattform och tjänst fungerar. Videomötet erbjuder även möjligheten att ställa frågor om kortet. 

Det är även möjligt att ansöka och komma igång direkt med Mynt företagskort. Genom att registrera sig och fylla i uppgifter såsom företagsnamn, e post, telefonnummer och bokningssystem, blir man sedan kontakt av Mynt. Det är inte bindande att registrera sig. 

Kreditgränsen sätts individuellt beroende på vilken prisplan man väljer. 

Nackdelar med företagskort från Mynt

En nackdel med Mynt företagskort är avsaknaden av försäkringar. Ytterligare en nackdel med kortet är att det endast erbjuder 30 räntefria dagar. Denna räntefria perioden är relativt kort i jämförelse med andra kreditkort.

Vad tycker våra användare om kortet?

5,0 i snittbetyg
 • Jesper L

  Klockren integration med Fortnox.

  2022-09-28

Vad tycker du om Mynt företagskort?