Tidigare i år valde Norwegian att pausa användningen av cashpoints för deras kunder. Detta på grund av en omstrukturering som skulle hjälpa verksamheten att återhämta sig från pandemins effekt på verksamheten. Cashpoints kunde fortfarande samlas in, däremot kunde poängen inte användas. Tanken har alltid varit att endast begränsa cashpoints tillfälligt tills Norwegian hunnit återhämtat sig. Under denna tiden valde Norwegian att istället införa cashback.

Kortägare har haft möjlighet att välja mellan att tjäna cashback eller cashpoints. Kortägare har kunnat föra över cashbacken för att betala av deras kredit vid valfritt tillfälle. Under denna tid har antalet intjänade cashpoints sparats och kortägare har kunnat välja fritt mellan att byta mellan att tjäna cashpoints och cashback. Från och med den 1 november kan kortägare använda sina cashpoints igen. 

För att kunder som länge har väntat på att få kunna använda intjänade cashpoints som snart går ut, har förfallodatumet för cashpointsen förlängts. Cashpoints som skulle gå ut 2021 kan nu användas fram till och med 31 december 2022. 

Alla resor kan bli billigare

Norwegians Reward-program tillåter kunder att välja fritt vilken resa de vill betala med cashpoints. Därmed kan alla resor hos Norwegian bli billigare och inte endast utvalda resor. Däremot kan kunder endast använda upp till 10 000 cashpoints i månaden. För varje 1000 SEK en resa kostar kan kortägare använda upp till 500 cashpoints. Kostar en resa 2000-2999 SEK kan kortägare använda 1000 cashpoints osv. 

Det är även möjligt att använda cashpoints för att betala reserelaterade produkter och inte endast flygbiljetter. Cashpoints kan bland annat användas till:

  • Avbokningsförsäkring
  • Platsreservation
  • Fast Track
  • Lägga till extra bagage
  • Förbeställa måltider
  • Biljettändringar
Mathilda Svensson på Kreditkort.com Mathilda Svensson

Mathilda är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2021 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Mathilda innehar en examen inom E-handel och Digital marknadsföring.