En av de många anledningarna till varför Bank Norwegians kreditkort toppat kreditkort-listorna inom flera kategorier, är kortets generösa förmåner. Bank Norwegians kort går bland annat att koppla till Norwegian Reward programmet vilket tillåter kortinnehavaren att tjäna poäng för köp som genomförs med kortet. Dessa poäng kan sedan användas för att betala allt från flygbiljetter till extra bagage och avbeställningsskydd för resor med Norwegian. 

På grund av den rådande pandemin valde Norwegian att pausa intjänande av CashPoints på obestämt tid. De har även pausat möjligheten att använda intjänade CashPoints för att betala för flygresor eller övriga resetjänster hos dem. På sikt när pausen väl upphör, kommer en tillfällig spenderingsgräns införas för att begränsa användandet av CashPoints hos Norwegian. Kortinnehavaren kan däremot fortfarande tjäna CashPoints på övriga köp som genomförs med kortet.

Inför Cashbacks

För att komplettera för avsaknaden av förmånen att kunna köpa flygbiljetter med intjänade poäng, införs nu möjligheten för kortinnehavare att välja att tjäna Cashback istället för CashPoints. Intjänande av Cashback införs endast tillfälligt tills Bank Norwegian anser att möjligheterna att resa har normaliserats igen. 

Kreditkortet från Bank Norwegian erbjuder nu 0,5% i Cashback för varje köp som genomförs med kortet. Cachbacken kan när som helst föras över till kreditkortet för att betala av din kredit. Med andra ord kan Cashback användas för att betala alla köp som genomförs med kortet, 1 Cashback = 1 SEK.

Villkoren som gäller 

Andra villkor som gäller för Cashpoints och Cashbacks är:

  • Kortinnehavaren behöver själv registrera bytet från CashPoints till Cashbacks hos Bank Norwegian.
  • Redan intjänade CashPoints kan inte bytas och användas som Cashback.
  • Kortinnehavaren kan byta mellan att tjäna in Cashbacks och CashPoints utan att förlora varken poäng eller Cashback. Väljer kortinnehavaren att exempelvis byta tillbaka till CashPoints, ligger intjänad Cashback kvar på kontot. 
  • Cashbacks kan inte tjänas på kontantuttag, fakturabetalning eller pengaöverföring. 

Om kortinnehavaren inte har fört över oanvänd Cashback till sitt kort vid kampanjens slut, kommer Cashbacksen flyttas över till kortet automatiskt. Därefter kommer CashPoints programmet återinföras och ersätta den tillfälliga Cashback-kampanjen.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.