Att tjäna cashpoints

Det finns flera olika sätt att tjäna cashpoints;

Genom att resa med Norwegian air

När du bokar flygbiljett med Norwegian tjänar du mellan 1 och 5 procent av resans värde i poäng beroende på vilken typ av biljett du bokar (de dyrare flex-biljetterna ger högre poäng) och om du har Norwegians kort. För att få poängen måste du boka direkt via Norwegians hemsida och vara inloggad när du bokar. Om du missat detta kan du efterregistrera poäng upp till 30 dagar efter resan varit.

Genom att använda Norwegians samarbetspartners

Norwegian air har cirka 30 olika samarbetspartners varav de flesta är reserelaterade. Du kan till exempel få 5% cashpoints när du bokar hotell via hotels.com, 5% cashpoints på flygplatstransfer och upp till 10% cashpoints när du hyr bil. För att få cashpointsen måste du ange ditt rewardnummer vid bokingen eller lägga till det efteråt. Som medlem i Norwegian Reward får du också specialerbjudanden via email på till exempel hotell som under en period ger extra mycket cashback.

Genom att använda Bank Norwegians kort

Bank Norwegian är ett gratis kreditkort som ger 0,5% i cashpoints på allt du handlar. Om du inte reser så mycket kan du i stället välja att ta ut dessa cashpoints i pengar till ditt konto. Betalar du dina resor hos Norwegian med kortet får du dessutom extra hög bonuspoäng på dem, från 3% på de billigaste biljetterna.  En ytterligare fördel är då att du får ta del av kortets reseförsäkring.  

Bank Norwegian Visa Ansök nu Ansök säkert hos Bank Norwegian

Bank Norwegian

Läs mer
  • Maxkredit 150 000 kr
  • Årskostnad 0 kr
  • Effektiv ränta 24,35 %
  • Räntefria dagar 45 dagar

Att använda cashpoints

Norwegian air har ett av de mest lättbegripliga rewardsystemen på marknaden. Poängen du tjänar in kan användas när som helst för att betala hela eller delar av en resa. Det finns inga minimibelopp eller speciella avgångar utan cashpointsen blir som vilket betalmedel som helst. 

Om du vill använda dina poäng loggar du in på Norwegian.se och bokar därefter en resa, precis som vanligt. När du kommer till steget för betalning kan du välja att betala med cashpoints. Dina cashpoints dras då av från biljettkostnaden. Var cashpointsen inte tillräckligt betalar du resterande summa med kort eller banköverföring. Var cashpointsen i stället värda mer än resan kommer de överblivna cashpointsen att sparas på ditt konto så att du kan använda dem nästa gång du reser.

Hur många cashpoints kostar en resa?

En cashpoint motsvarar en norsk krona. Värdet på cashpointsen i svenska kronor varierar därmed med växelkursen men just nu är de två valutorna ungefär lika mycket värda så man kan säga att 1 cashpoint = 1 SEK. Eftersom du kan använda cashpointsen på alla resor och avgångar betyder det att en resa kostar i cashpoints vad den kostar i kronor, vilket såklart varierar beroende på resmål och tidpunkt för resan. Här kommer några exempel på resor (enkel lågprisbiljett) i Augusti:

  • Stockholm – Köpenhamn, från 549 cashpoints
  • Stockholm – Cypern, från 749 cashpoints
  • Göteborg – Barcelona från 499 cashpoints

Om du tjänar ihop dina cashpoints endast med hjälp av Bank Norwegians kreditkort som ger dig 0,5% poäng på alla köp betyder det att du måste handla för 99 800 kronor för att få en gratis resa värd 499 poäng.

Sandra har skrivit texter för Kreditkort.com sedan 2022. Hon älskar att skriva och har dessutom en bakgrund inom lån och kreditbedömning. Detta har gett henne insikter i hur det går till bakom kulisserna när kreditkort och lån beviljas, något som hon haft stor nytta av som skribent. Sandra är dessutom själv en person som ofta beskrivs som sparsam (för att inte använda ordet snål) och hon brinner för att hjälpa andra att förbättra sin privatekonomi. 

Publicerad Jul 8, 2023