Flygbolaget Norwegian har likt många andra flygbolag, drabbats hårt av den pågående pandemin. Redan i mars förra året ställde flygbolaget in cirka 3000 avgångar och varslade då om permittering på grund av Covid-19. I Sverige drabbades anställda hårt då all kabinpersonal sades upp under april till följd av att alla planerade flygningar Norwegian hade i Sverige ställdes in.

Under en längre period var Norwegians framtid oklar då bolaget hade svårt att anpassa sig till det nya läget och fortsatte tappa pengar under hela föregående året.

I början av 2021 kom dock en vändning då Norwegian presenterade en ny affärsplan som innebär att bolaget inte längre kommer erbjuda långdistansflygningar och tar in nytt kapital för att genomföra en rekonstruktion av flygbolaget. Rekonstruktionen har nu påbörjats men i början av veckan började det trilla in rapporter från kortinnehavare av Bank Norwegian-kortet att de CashPoints man tjänar in genom användande inte längre går använda.

Användning av CashPoints pausat på obestämd tid

Bank Norwegian gick så sent som igår kväll ut med information gällande hur rekonstruktionen av flygbolaget kan påverka de kunder som använder kreditkortet från Bank Norwegian. Bank Norwegian bekräftade då att CashPoints inte kan tjänas in eller användas hos Norwegian. Det är inte heller möjligt att få sina CashPoints utbetalda eller lösa in dem hos ett annat flygbolag än Norwegian.

När CashPoints återigen kommer kunna användas är oklart då det helt och hållet avgörs av när rekonstruktionen är slutförd. I nuläget har Norwegian inte gått ut med när rekonstruktionen kan tänkas vara genomförd.

Alla köp fortsätter vara bonusgrundande

Även om mycket av det som gör ett bonuskort lockande förloras i och med att Bank Norwegians CashPoints inte längre går att använda så går det fortfarande tjäna in bonuspoäng. Kundtjänst hos Bank Norwegian klargör i det mail vi tagit del av att inget kommer förändras gällande intjänande av poäng. Alla köp kommer fortfarande vara bonusgrundande och kommer ligga kvar på kreditkortet tills dess att Norwegian slutfört sin rekonstruktion och CashPoints återigen går att spendera hos flygbolaget Norwegian.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.