Kortet för dig som älskar golf

MoreGolf Mastercard är resultatet av ett samarbete mellan Svenska golfförbunden och EnterCard. Tanken bakom kortet är att kunna erbjuda golfintresserade privatpersoner ett allt-i-ett kort. Detta har gjorts genom att kombinera medlemskortet hos Svenska Golfförbundet ihop med ett betal- och kreditkort.

Således har även de förmåner som kreditkortet kommer med, skräddarsytts för golf och golfrelaterade rabatter och produkter. Bland annat är det möjligt att delbetala sin årsavgift till golfklubben och rabatter ges på de flesta golfklubbar i Sverige.

Kortet kommer dock även med mer allmänna förmåner om än få. Exempelvis ingår en kompletterande reseförsäkring och räntefria dagar ingår självfallet.

Bonusköp ges på alla köp som görs med MoreGolf

I grund och botten är MoreGolf ett bonuskort med fokus på golfrelaterade förmåner. Dem har ett typiskt bonusprogram där poäng ges på alla köp som görs med kreditkortet. Ett poäng ges för varje krona man spenderar och betalas ut som bonuscheckar. Dessa checkar skickas ut varje gång man uppnår 10 000 poäng vilket då motsvarar 100 kronor och fortsätter skickas ut varje gång man uppnår 10 000 samlade bonuspoäng.

Poängen kan spenderas hos MoreGolf partners

De bonuscheckar man får när man samlar poäng kan dels användas på alla golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet men även hos MoreGolf partners. I dagsläget är nästan alla golfklubbar anslutna till förbundet och kortet fungerar därför på klubbar i hela Sverige.

Några av de ställen där bonuscheckarna kan användas är:

  • Best Western Hotels & Resorts
  • Europcar
  • Dormy
  • Golf Service
  • Golfstore
  • Skistar
  • Alla anslutna PGA-pron

Som det går att se är de flesta partners golfrelaterade men det finns även de som icke golfintresserade personer kan dra nytta av. Bonusprogrammet är höjdpunkten för detta kreditkort och speciellt om du då är regelbundet golfar eller är medlem i Svenska Golfförbundet.

Gynnar svensk golfsport

MoreGolf erbjuder inte bara förmåner för sina kortinnehavare utan främjar även den svenska golfsporten. I fem år har dem nu skänkt pengar och under 2018 bidrog dem med 13 miljoner kronor till svensk golfsport. Detta var möjligt tack vare inlösta bonuscheckar och kortinnehavare som handlar med deras kreditkort.

Det här är ytterligare en fördel för dig som verkligen brinner för den svenska golfsporten.

Detta är något vi hoppas fler kortutgivare börjar engagera sig i. Det måste självfallet inte vara just golf men att ge tillbaka till samhället på olika sätt gynnar i regel alla.

Avslutningsvis

MoreGolf må vara väldigt nischat men har fortfarande sin plats på kreditkortsmarknaden. En större valfrihet är i slutändan endast positivt för konsumenterna och nischade kreditkort uppskattas alltid av olika intressegrupper.

MoreGolf är dock bara ett av flera nya kreditkort som är planerade. Ytterligare kreditkort är på väg till våra kortlistor och nya som gamla besökare kan se fram emot ännu fler kreditkort att jämföra framöver.

Simon Klaesson på Kreditkort.com Simon Klaesson

Simon är innehållsansvarig på Kreditkort.com sedan våren 2018 och hjälper våra besökare med sin kunskap kring ekonomi och kreditkort. Simon innehar en högskoleexamen som webbredaktör.